Kapaklı Gazetesi - Sağlık personelinin görevlerini yerine getirirken çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını belirten İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, bu sorunların sağlık çalışanlarını, hastaları ve hasta yakınlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ek olarak Kapaklı, Süleymanpaşa, Çorlu, Şarköy, Çerkezköy, Malkara, Hayrabolu, Marmaraereğlisi, Muratlı ve Saray’daki hastanelerin sorunlarını da gündeme getiren Milletvekili Kaplan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya konuyla ilgili soru önergesi verdi.

“HASTALARIN HİZMETLERİNİN EKSİKSİZ DEVAM ETMESİ GEREKİYOR”

Milletvekili Kaplan, COVID-19 pandemisi nedeniyle hastanelerin birçok bölümlerinde çalışma koşullarının değiştiğini ancak koronavirüs hastaları haricindeki diğer hastaların da sağlık hizmetlerinin eksiksiz devam etmesinin vatandaşların talebi olduğunu söyledi. Ayrıca devlet hastanelerinde birçok uzmanlık alanındaki doktor ve sağlık çalışanlarının eksikliğinin giderilmesi gerektiğini söyleyen Kaplan, önlemlerin acilen alınması gerekliliğine vurgu yaptı.

Milletvekili Enez Kaplan; Süleymanpaşa, Çorlu, Şarköy, Çerkezköy, Malkara, Hayrabolu, Marmaraereğlisi, Muratlı, Saray ve Kapaklı ilçelerinde bulunan devlet hastaneleri ile ilgili olarak da Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti.

1-Devlet Hastanesinde kaç sağlık çalışanı vardır?

2-Devlet Hastanesinde uzman doktor sayınız kaçtır ve uzmanlık alanları nelerdir?

3-Devlet Hastanesindeki tıbbı birimlerde uzman doktor eksiği var mıdır?

4-Devlet Hastanesinde 2019 yılı TÜİK verilerinde 1 doktora kaç hasta düşmektedir?

5-Devlet Hastanesinde 2020 yılı TÜİK verilerine göre 1 doktora kaç hasta düşmektedir?

6-Devlet Hastanesinde son 2 yılda kaç ameliyat gerçekleştirilmiştir?

7-Devlet Hastanesinde son 5 yılda kaç ameliyat gerçekleştirilmiştir?

8-Devlet Hastanesindeki ameliyat sayısında azalma yaşanmış mıdır? Ameliyat sayısında azalma yaşanmış ise sebepleri nelerdir?

9-Devlet Hastanesinde acil serviste, polikliniklerde ve ameliyathanelerde tıbbi malzeme sıkıntısı var mıdır? Var ise sebepleri nelerdir?

10-Devlet Hastanesinde çalışan kaç doktor, diğer ilçelerde doktor sıkıntısı olduğundan ek bütçe, yolluk ve harcırah verilmeksizin günlük, haftalık, aylık olarak görevlendirilmektedir?

11- Devlet Hastanesinde geçici olarak görevlendirilen doktorların verdiği sağlık hizmetlerinin kalitesinin düştüğü görülmektedir. Bunun sebepleri nelerdir?

12-Ülkemizde mezun olup da kaç doktor iş/görev/atama beklemektedir?