Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da devlet yatırımlarının eksik olduğunu dile getiren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, ilgili bakanlıklara soru önergesi vererek yatırımların durumunu sordu.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergeleri sundu. Kapaklı’daki devlet yatırımları ile ilgili sunulan soru önergelerinde, Kapaklı’nın nüfusu hızla artan bir ilçe olduğuna dikkat çekildi.

HÜKÜMET KONAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Yapımı yılan hikayesine dönen Hükümet Konağı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir önerge veren Milletvekili Kaplan, ‘’Kapaklı ilçesi her geçen gün göç almakta ve büyümektedir. Beraberinde muhtelif sorunlarla bu ilçemiz karşı karşıya kalmaktadır. Bu bağlamda yapımına 2016 yılı Haziran ayında başlanılan Kapaklı Kaymakamlığı ve Hükümet Konağı binasının 2018 yılında bitirilmesi planlanmış olmasına rağmen halen maalesef tamamlanmamıştır. Söz konusu bina ne zaman tam anlamıyla bitip faaliyete geçecektir?’’ dedi.

‘’YILDIZKENT KAVŞAĞINDA BÜYÜK TRAFİK SORUNU YAŞANIYOR’’

Bir önerge de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sunan İYİ Parti Milletvekili Kaplan, Yıldızkent Kavşağında yaşanan trafik sorununu gündeme taşıdı. Kaplan’ın sunduğu önergede şu ifadelere yer verildi; ‘’Kapaklı ilçesi her geçen gün göç almakta ve büyümektedir. Beraberinde muhtelif sorunlarla bu ilçemiz karşı karşıya kalmaktadır. Kapaklı ilçemizin etrafında çok sayıda fabrikalar bulunmaktadır. Bu fabrikalarda çalışan vatandaşlarımız her gün mesai giriş ve çıkışlarında özellikle Yıldızkent Kavşağında trafik ile ilgili büyük sorunlar yaşamaktadır. Söz konusu kavşakta oluşan yoğunluğun giderilmesi ile ilgili önlemler almayı düşünüyor musunuz?’’

‘’UZMAN DOKTOR SAYISINI ARTTIRMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?’’

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan son önergesinde ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Kapaklı’daki hastane sorununu sordu. Mevcut devlet hastanesinin yetersiz olduğunu belirten Milletvekili Kaplan, ‘’Kapaklı ilçesi her geçen gün göç almakta ve büyümektedir. Beraberinde muhtelif sorunlarla bu ilçemiz karşı karşıya kalmaktadır. Kapaklı Devlet Hastanesinin yatak sayısının yetersiz olduğu görülmekte olup, bu sayıyı arttırmayı düşünüyor musunuz? Yine hastanemizde bulunan uzman doktor sayısının arttırılması ile ilgili çalışmanız var mıdır? Tıbbi malzeme eksikliğinin giderilmesi ile ilgili ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?’’ diye sordu.