Kapaklı Gazetesi - İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, gazetemize ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Alkaya, ‘’ Kapaklı’nın geleceğini siyasi egoları tatmin etmek için yok etmemek lazım. Burası hala bir kimlik sıkıntısı yaşıyor.’’ dedi.

İlçe ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, bu kapsamda Kapaklı’yı ziyaret etti. İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimleri ile birlikte ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Alkaya, Kapaklı Gazetesi’ne de bir ziyarette bulundu. 

‘’SORUNLARINIZI DİNLEMEK İSTİYORUZ’’

Ziyarette konuşan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ‘’İl Başkanımız ile birlikte bugün Kapaklı’da öncelikle sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ettik. Ardından bölgede aktif olan basın mensuplarımızı ziyaret etmek istedik ve bu kapsamda gazetenize de bir ziyaret gerçekleştirdik. Sizlerin sorularını, sorunlarını dinlemek istiyoruz.’’ dedi.

‘’YANLIŞLARI SİYASİLERİN DİLE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ’’

Alkaya ve Çetin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil, ‘’Gerek Kapaklı’da gerek Tekirdağ genelinde siyasetin canlanması gerekiyor. Ülke genelinde AK Parti iktidarda. Yerelde CHP’li ve AK Partili belediyelerde yapılan yanlışlar var. Bunların karşısında doğru bir muhalefete ihtiyaç var ki ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için faydalı işler olsun. Bizler de basın mensupları olarak bu yönde haberler yapıyoruz. Biz bunları yaparken siyasetçilere de çok önemli görevler düşüyor. Basın olarak gördüğümüz yanlışları haberleştirdiğimizde siyasetçilerin bunu siyasi arenada dile getirmesini bekliyoruz. O haberin arkasından siyasiler de devreye girse pek çok yanlışın çözüleceğini düşünüyoruz. 7 yıldır Kapaklı’da gazetecilik yapıyoruz. Zaman zaman birçok sorunu düzeltmeyi başardık fakat her zaman olmuyor. El birliği ile yaptığımız haberler ışığında sizlerle ve diğer siyasi partilerle bu sorunu halletmek isteriz.’’ Şeklinde konuştu.

‘’MAKSAT HİZMET İSE SİYASİ ANLAŞMAZLIKLARI ORTADAN KALDIRMALIYIZ’’

Siyasi anlaşmazlıkların toplum çıkarlarına zarar verdiğini dile getiren Çil, ‘’Geçtiğimiz günlerde Kadir Başkan doğru bir olaya parmak basmış. Ankara ziyareti ve orada Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol vakasını yanlış buluyoruz. Bu tür anlaşmazlıklarda kaybeden Tekirdağ ve dolaylı yoldan Kapaklı oluyor. Maksat hizmet ise siyasi anlaşmazlıkları ortadan kaldırmamız lazım. Tekirdağ’daki en büyük sorunun bu olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de inşallah bu konuda başarılı olmasını temenni ediyorum. Bizler bölgemiz için mücadele etmeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SİYASİLERİN ‘YAPTIM BİTTİ’ MANTIĞINI AŞMASI LAZIM’’

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ise misafirperverliğinden ötürü Adem Çil ve gazetemiz çalışanlarına teşekkür etti. Ankara ziyareti konusunu ele alan İl Başkanı Sertaç Alkaya, ‘’Çok hassas bir dönemden geçiyoruz ve ötekileştirme noktasında yapılan siyaset tabana çok kötü bir şekilde yansıdı. Biz kendimizi eleştirmek için yola çıktık, bu siyasete baş kaldırmak için İYİ Parti’deyim. Siyasilerin ‘yaptım, bitti’ mantığının dışına çıkması lazım. Bu noktada geçtiğimiz gün yaşanan bu olay gerçekten yanlıştı. 3 tane AK Partili Belediye Başkanı, İl Başkanı, Vali Ankara’ya gidip bölge ile ilgili yatırım aldıklarını söylüyorlar. O arkadaşlara şunu sormak isterim; ‘Sen bu spor tesislerini aldın ama belediye bünyesinde amatör spor kulüplerini geliştirmek için ne yaptın?’. Mahalle arasındaki spor tesislerini yok ediyorsun, ranta açıyorsun fakat öte yandan yatırım aldığını iddia ediyorsun. Bu yatırımlar daha önceden projelendirilmiş, önceki başkanlara verilmemiş yatırımlar. ‘’ dedi.

‘’KAPAKLI’NIN EN BÜYÜK SORUNU SPOR SALONU MU?’’

İlçede siyasi bir sağduyuya gerek olduğunu belirten Alkaya, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Bu yatırımlar önemli fakat önceliğimiz bu değil. Madem elinizde böyle bir güç var, madem TBMM Başkanı’na gidip istediğinizi alacak bir gücünüz var, o zaman Tekirdağ’ın sağ duyulu insanları ile, basını ile, STK’ları ile, oturup ortak ihtiyaçlarımızı belirleyelim ona göre hareket edelim. Kapaklı’nın en büyük sorunu Kapalı Spor Salonu mu? Yoksa artan nüfusu karşılayacak altyapısının olmaması mı? Sizin bahsettiğiniz sorunları gördüğüm için sahaya indim. Seçim zamanı tüm siyasiler sahaya iner, keser, asar, yapamayacağı vaatler sıralar ve partinin kurumsal kimliğinin gücü ile bir şeyler söyler. Fakat burada yapılması gereken şey, vatandaşların sorunlarını dile getireceği bir sağduyu oluşturulması gerektiği. Yerel belediyelerin basın, ticaret ve esnaf odaları, hemşehri dernekleri gibi birçok açıdan sorunları değerlendirip tek çatıda toplaması gerekiyor.’’

‘’SİYASİ EGOLARLA KAPAKLI’NIN GELECEĞİNİ YOK ETMEMEK LAZIM’’

Son olarak siyasi anlaşmazlıkların Kapaklı için zararlı olduğunu vurgulayan Alkaya, ‘’Kapaklı’nın geleceğine yön vermek için bugünkü siyasi rantlara kurban etmememiz lazım. Kapaklı’nın geleceğini siyasi egoları tatmin etmek için yok etmemek lazım. Burası hala bir kimlik sıkıntısı yaşıyor. Çerkezköy’e bağlı bir köy müyüz, yoksa kendi başına bir ilçe mi? Buradaki insanların çoğu sosyal hayatını Çerkezköy’de geçiriyor. Bu konuda bize çok büyük bir misyon yüklendi. Ben bu konuda seçmenimizin bize destek olmasını talep ediyoruz. Biz köşeye sıkışmış siyaseti çözmek için geldik. Bu konuda bizlere destek olan sizlere teşekkür ediyorum.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından İYİ Parti İl Yönetimi ile Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil hatıra fotoğrafı çektirerek ziyareti noktaladı.