Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumunda komisyona havale edilen konuları görüşmek üzere ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda geçtiğimiz aylarda satışa sunulan ancak meclis tarafından onay verilmeyen 33 dönümlük arsa hakkında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı önemli bir hizmeti ıskalamıştır, buna da meclis vesile olmuştur.” dedi.

“ÖNERİ GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ”

Yerin satışıyla ilgili tüm meclis üyeleri ile ortak bir karar alınması gerektiğini söyleyen Başkan Çetin, “Biliyorsunuz ki 33 dönümlük yerle ilgili meclisimizde tartışma yaşamıştık. Eğer grup olarak CHP’nin bir projesi varsa hızlıca bir çalışma yapmamız gerekiyor. 2022 yılında müdürlüklerimizin ciddi yatırım projeleri var, ihale aşamasına geldi. Bizim kaynak bulmamız gerekiyor. Bu anlamda imkanlarımız neyse, elimizdeki malzeme neyse bunu değerlendirip kaynağı arttırmamız lazım. 33 dönümlük yerle ilgili CHP’nin de böyle bir çalışma teklifi vardı. Öneri gelirse değerlendiririz.” dedi.

“PROJE ÜRETELİM”

CHP grubu adına söz hakkı alan Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan ise, “Sizin bir konut projeniz varsa öneri alabiliriz. Bizim çekincemiz bölgenin sanayi bölgesi olması. Sizin düşündüğünüz projeyi farklı bir yere taşıyabiliriz. Biliyorsunuz ki sizin döneminizde de satılığa çıktı, bizimkinde de satılığa çıktı. Ancak günün şartlarından dolayı talep olmadı. Bütün olarak proje üretelim satalım.” ifadelerini kullandı.

Eski başkanlardan Bezgin’e destek Eski başkanlardan Bezgin’e destek

“YATIRIMCI MASADAN KALKTI GİTTİ”

Yer satışının bütçe için önemli bir gelir olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “33 dönümlük yeri de Atatürk Mahallesi’ndeki parselleri de göstermiştik. O zamanlar yatırımcı 33 dönümlük yerle ilgilenmişti. Ama sağ olsun hem meclis üyelerimiz hem basın o yeri kötüledi. Yatırımcı bunların karşısında masadan kalktı gitti. Seçilmişler olarak başka fikirler, başka öneriler üretmemiz gerekiyor. Gerekirse bir kooperatif mantığıyla da buralarda bir şeyler yapılabilir. Mevcut 310 milyonluk bütçenin içerisinde buranın satışı da gelirler kısmında yer almış.” dedi.

“ŞEHRE BİR KATKI VERMİYOR”

Öte yandan 33 dönümlük arsanın toplu halde satılmasının ilçeye katkı sunacağını belirten Çetin, “Tüm yatırımcılar bu alanların bölünmesini talep ediyor. Biz buna karşıyız. Çünkü bölündüğü zaman şehre bir katkısı olmayacak. Atıyorum 500’er metrekare yapsak çok rahat satarız. Ama sonrasında bu şehre ne geliri olur ona bakmak lazım. Ormanlık alanlarındaki parsellerimizin hepsi 200 – 300 metrekare olarak bölünmüş. Sadece yatırım amaçlı ticaret olarak kullanılıyor ve şehre bir katkı vermiyor. Çerkezköy tepedeki imar uygulamalarıyla beraber şehir farklı bir yere dönüştü. “ açıklamalarında bulundu.

“HİÇBİR ZAMAN SANAYİ DUMANINA MARUZ KALMIYOR”

Başkan Çetin’in Çerkezköy’deki “Tepe Emlak Konutları” örneğine cevap veren Erkan ise, “Tepe’de rüzgar nereden eserse essin hiçbir zaman sanayinin dumanına maruz kalmıyor. Başkanım burada bize kızmaya hakkınız yok. Öncelikle kendi grubunuza bu konuyu doğru anlatamadığınız için, bizim çekimser kalmamız normaldir.” dedi.

"VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR"

Başkan Çetin, yer satışına ret oyu veren meclis üyelerini de hedef aldı. Çetin, “Çok iyi anlattık aslında ama satışta kişisel egolar devreye girdi. Ben zamanı geldiğinde bunları konuşacağım. Karnımdan konuşmuyorum. Kapaklı önemli bir hizmeti ıskalamıştır, buna da meclis vesile olmuştur. Bizim arkadaşlarımızın 3-4 tanesinin öyle karar vermesi, CHP’nin tamamının buna destek vermesini haklı çıkartmıyor. Bu meclisin ortak kararı olmuştur. Bu kararda kimlerin ret oyu varsa zamanı geldiğinde anlatacağız. Siyaset yapmaksa maksadımız, bu olay benim için çok güzel malzeme oldu. Halihazırda beton yolların, kilit taşlarının yapılması lazım. Vatandaş bizden hizmet bekliyor. Halk a grubu böyle demiş b grubu böyle demişe bakmıyor, hizmete bakıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından CHP, MHP ve AK Partili meclis üyelerinin ortak bir komisyon oluşturması ve söz konusu yerin satışı ile ilgili fikir alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı.