Tekirdağ’da AK Parti ve MHP’nin İlçe Belediye Başkan Adayları Açıklandı. Adayların açıklanmasının ardından nüfusunun büyük bir bölümü Anadolu’dan gelen vatandaşlardan oluşan Tekirdağ’da, tüm ilçelerde ‘YERLİ!’ isimlere yer verilmesi tartışmalara neden oldu.

ETNİK MİLLİYETÇİLİK YAPILIYOR İDDİASI

Özellikle Kapaklı, Çerkezköy ve Ergene başta olmak üzere Anadolu nüfusunun yoğun olduğu ilçelerde demografik yapıya bakılmaksızın adayların belirlendiğini ve etnik milliyetçilik yapıldığını düşünen partililer, duruma tepki göstermeye başladı.

“KAFATASÇILIK ÜZERİNE HAMLELER YAPILIYOR”

Özellikle Tekirdağ’da AK Parti’yi yönetenlerin ve AK Parti’ye yön verenlerin ‘KAFATASÇILIK’ üzerine siyasi hamleler yaptıklarını iddia eden partililer, bu hamlelerin AK Parti’ye güç kaybettirdiğini ve olası 12-0’lık mağlubiyetin sorumlularının bu ‘KAFATASÇI ZİHNİYET’ olacağını belirtiyor.

ÇORLU’DA ‘YERLİ’ KRİZİ YAŞANMIŞTI

Aday belirleme sürecinde AK Parti’nin Tekirdağ’daki en yetkili isminin tüm ilçelerde ‘YERLİ’ aday konusunda direttiği konuşuluyordu. Yakın dönemde AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş’ın bu yönde basına vermiş olduğu bir demeç, oldukça tepki çekmişti.

Çorlu’da yayın yapan bir gazeteye vermiş olduğu demeçte ‘YERLİ’ aday düşündüklerini söyleyen Uylaş, “Dışarıdan Çorlu’ya gençken de gelse, orta yaşlıyken de gelse buralı olmayan adayımızla biz o yerli kitlelere ulaşamıyoruz. Bence komple yerli olması ve iki tarafın da gönlünü alabilecek, insan ayırmaması gereken birisinin olması lazım. Yerli profil burada ağır basıyor” ifadelerini kullanmış, bu ifadeler Tekirdağ kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

GENEL SEÇİMLERDE DE ‘YERLİ’ TERCİHİ

Yine son yapılan genel seçimlerde AK Parti Tekirdağ’da ilk 4 sırayı ‘YERLİ’ isimlere teslim etmiş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Mestan Özcan gibi isimler kamuoyunun tepkisini çekmişti.

“YAŞANABİLECEK HEZİMETİN ALTINDAN KALKAMAZLAR”

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde benzer bir tablo ile karşı karşıya kalındığını gören bazı partililer, adaylar açıklanır açıklanmaz sosyal medyada tepkilerini dile getirmeye başladılar. Etnik milliyetçiliğin toplumu bölünmeye kadar götürecek tehlikeli bir hareket olduğunu belirten partililer, “Tekirdağ’da AK Parti ve MHP seçmeninin büyük bir kısmı Anadolulu seçmenlerden oluşuyor. Buna rağmen ‘YERLİ’ adaylarda diretildi. Bu kafatasçı yapı en çok AK Parti’ye zarar verecek. Tekirdağ’da 81 ilden vatandaşlarımızın yaşamasına ve nüfusun büyük bir çoğunluğunu oluşturmasına rağmen birilerinin alenen etnik milliyetçilik yapması partide küskünlerin çoğalmasına neden oldu. Bu tabloyu ortaya çıkaranlar olası bir 12-0’lık hezimetin altından kalkamazlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.