İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Çerkezköy’de görev yapan bir savcının 2015 yılında Bank Asya’dan çek kesmesi iddiasını TBMM’de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Soru önergesinde iddialara bir cevap verilmesi gerektiğini belirten Kaplan, ‘’Savcının Bank Asya’dan çek kestiği doğru mu?’’ ifadelerini kullandı.

‘’FETÖ EKONOMİK ANLAMDA DA EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİDİR’’

Yerel basında çıkan haberleri Bakan Gül’e soru olarak yönelten Kaplan, “FETÖ’nün ekonomik yapılanması örgüte bağlı şirketler bankalar ve kamu kaynaklarının örgüt için kullanılması şeklinde oluşturmaktadır. Aynı zamanda himmet adı altında toplanan ekonomik varlıklarda bu kaynaklardan biridir. Ekonomik anlamda da FETÖ, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biridir. 17- 25 Aralıktan sonra FETÖ’nün para kaynağı Bank Asya’dan paralarını çekmeyerek ya da para yatırarak destek olanlara yönelik geçmişe dönük çok yönlü araştırma yapıldığı bilinmektedir. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Bank Asya’da hesabı bulunan binlerce kamu çalışanın Bank Asya hesabı en ince ayrıntısına kadar araştırılmıştır” dedi.

‘'SAVCININ BANK ASYA’DAN ÇEK KESTİĞİ DOĞRU MU?’’

Çerkezköy’de özel yetkili bir savcının 2015 yılında Bank Asya’nın çeklerini kullandığı iddialarının olduğunu dile getiren Kaplan, “Seçim bölgemde bulunan yerel basında çıkan haberlere göre 2009 yılında Çerkezköy’de özel yetkili olarak görev yapan bir kişi önemli yolsuzluk dosyalarına baktığı ve kısa sürede kendi ve akrabaları üzerine Veliköy ve Çerkezköy’de dikkat çeken arsalar aldığı yine Bankasya’dan çekler kestiği belirtilmektedir.” dedi.

YARGI MENSUPLARI ÇEK KARNESİ KULLANABİLİRMİ?

Kaplan, vermiş olduğu soru önergesinde, “Yargı mensupları çek karnesi kullanabilir mi? Çerkezköy özel yetkilisi olan bu kişi tarafından 17 25 Aralık’tan sonra 2015 yılında Bankasya’dan çek kesildiği belirtilmektedir. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı bu olayla ilgili soruşturma yapmış mıdır, bu durumu HSK’ya bildirmiş midir? Çerkezköy özel yetkilisi olan bu kişi Fetö’nün finans ayağı olan Bank Asya’dan hangi tarihlerde ne kadar çek kesmiştir. Bu çekleri ne karşılığında kimlere kesmiştir. Bu konuda bir araştırmanız var mıdır? Söz konusu savcının görev süresince ve sonrasında ticari anlamda da iş takibi yapıp yapmadığı ve mal varlığı araştırılmış mıdır? Çerkezköy’de yaşanılan bu olaylarla ilgili herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır, yapıldı ise herhangi bir ceza almış mıdır, görevinin başında ise şuan nerde hangi makamdadır?” sorularını yönelti.