Kapaklı Gazetesi - Öğrencilerin aldığı kredilerin yüksek faizle geri ödenmesi konusunu da gündeme getiren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “Mezun olduktan sonra iş bulamayan milyonlarca öğrencilerimiz bu kredileri ve faizlerini nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı, şu anda 650 liraya çıktı” sözünü değerlendiren Kaplan, “Rakamsal olarak gerçek gibi görünse de alım gücü açısından yanlış bir söylem. Çünkü göreve geldiklerinde 45 liraya, bir çeyrek altın, üstüne de gram altın alınırken, bugün iktidarın verdiği 650 liraya bir gram altın bile alınamıyor. Alım gücünün ne kadar düştüğü, fakirliğin ne kadar arttığı gözle görülen bir gerçektir. Ayrıca öğrencilerimizin aldığı kredilerin geri ödemeleri oldukça yüksek faizle. Sayın Cumhurbaşkanı ekranlarda faize karşı olduğunu söylüyor ama öğrencilere verilen krediler yüksek faizle geri alınıyor. Mezun olduktan sonra iş bulamayan milyonlarca öğrencilerimiz bu kredileri ve faizlerini nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorlar.” İfadelerini kullandı.

“YALAN AÇILIŞLARLA MİLLETİ KANDIRAMAZSINIZ”

Konuşmasında Tekirdağ’ın sorunlarına da değinen Kaplan, “Süleymanpaşa–Hayrabolu arasındaki 54 kilometrelik yolun adı sıklıkla yaşanan kazalardan dolayı, ölüm yolu olarak geçmektedir. Şuana kadar yolun sadece 20 km. si tamamlanmış. Geçen sene Hayrabolu yolunu açtık diye törenler yapan AK Parti yetkilileri bu sene 5 km. yapıp tekrar tören yaptı. 54 km’lik yolu 5 km de bir açılış yaparak 10 sende mi tamamlamayı düşünüyorsunuz? Yolu kaplumbağa hızıyla mı yapacaksınız? Yapacağınız yolda viyadük, köprü, tünel yok. İşçiliği az olan bir yolda yalan açılışlarla milleti kandıramazsınız.” açıklamasında bulundu.

“YAĞMURDA SULAR ALTINDA KALIYOR”

Milletvekili Kaplan, Çerkezköy’de bulunan Çorlu Deresi’nin ıslahı için 2016 yılında ihale yapıldığını, ödenek olmadığı için çalışmaların hala başlamadığını ve ilçenin her yağmurda sular altında kaldığını söyledi. Türkiye vergi sıralamasında üst sıralarda yer alan Tekirdağ’ın yollarına ve diğer alanlara yapılan yatırımların yetersiz olduğunu belirtti.

“İKTİDAR HAYAL ALEMİNDE UÇUYOR”

Kaplan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Çiftçiden, işçiden, memurdan, esnaftan, öğrenciden, fakir fukaradan alıp, bir avuç rant ortağınıza aktardığınız bir bütçe milletin bütçesi olamaz. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle uçacağı söylenen ekonomi maalesef yere çakılmıştır. Uçan döviz oldu, kredi borçları oldu, işsizlik oldu, kamu borcu oldu, enflasyon oldu… İktidar hayal aleminde uçuyor. Genel Başkamız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde yepyeni bir Türkiye’nin mümkün olduğunu, ülkemizde üstesinden gelinemeyecek sorunların bulunmadığını ifade ediyoruz. Ancak bütün bunların hukukun üstünlüğüyle, yönetimde liyakatin esas alınmasıyla, kuvvetler ayrılığı prensibinin sağlanmasıyla tesis edilebileceği gerçeğinin farkındayız. Milletimiz rahat olmalıdır. İYİ Parti ilkeleri ve kadrolarıyla hazırdır. Milletimiz umutlu olmalıdır. Bizler hazırız. Bizler çözeriz.”