Kapaklı Gazetesi - Engellilerin gelen zamlar karşısında ilaç ve tedavi masraflarını karşılayamadığını vurgulayan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “Her gün her şeye zam geliyor. Engelli vatandaşlarımızın yaşam şartları daha da kötüye gidiyor.” dedi.

“ENGELLİLİK ORANLARI DÜŞÜRÜLÜYOR”

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına verdiği önergede ülkemizde rehabilitasyon ve bakım destek hizmetlerine ihtiyaç duyan 8.5 milyon engelli yaşadığını belirtti. Engelli bireylerin sorunlarına değinilen önergede, engelli vatandaşların rapor almakta zorlandığını belirten Milletvekili Kaplan, “Anne baba ve çocuk engelli olmalarına rağmen, birbirlerine bakan aile yardımı alamıyorlar. Ayrıca engelli kadrosuyla işe başlayan bazı vatandaşlarımızın engellilik oranları düşürülüp engelli kadrosundan çıkarılıyorlar.” İfadelerini kullandı.

“BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI”

Kaplan, önergeyle ilgili şu sözleri söyledi: “Her gün her şeye zam geliyor. Engelli vatandaşlarımızın yaşam şartları daha da kötüye gidiyor. Hayat pahalılığı ve yaşam koşulları gün geçtikte zorlaşıyor. Ülkemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik sorunlarının giderilmesi ve günlük yaşamın içine dahil edilmesi ile ilgili sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşması, yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekiyor.”

Başkan Yüceer, Özel Kalem Müdürlüğüne Cenk Boduç’u atadı Başkan Yüceer, Özel Kalem Müdürlüğüne Cenk Boduç’u atadı

“Milletvekili Kaplan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1-Engelli ailelerinin asgari düzeyde ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi ve hayat pahalılığından etkilenmemesi amacıyla yeni gelir artırıcı düzenlemeler yapmayı düşünüyor musunuz?

2-Engellilik hallerinin değişmemesine rağmen, daha önceden alınan engelli raporlarının oranları düşürülerek veriliyor. Vatandaş düşürülen engellilik oranları neticesinde, hem engelli, hem aile mağdur oluyor. Bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Anne, baba ve çocuk engelli olmalarına rağmen, birbirlerine bakan aile yardımı alamıyorlar. Bu yardımı alabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmayı düşünüyor musunuz?

4-Engelli kadrosunda işe başlayan vatandaşlarımızın engellilik halleri değişmediği halde yeni raporlarında, daha önce verilen oranlar düşürülüp engellilik kadrosundan çıkarılıyorlar. Bu durumda engelli vatandaşlarımız hem işlerini kaybediyorlar hem de devletten engelli gelirleri kesiliyor. Engellilik halleri değişmediği halde neden oranlar düşürülüyor? Bu mağduriyetin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

5-Türkiye’de çalışan engelli sayısı kaçtır? Kaçı engelli kadrosunda, kaçı serbest çalışmaktadır?

6-Devlet kurumlarının engelli kadro sayısı nedir? Türkiye’de devlet kurumlarında çalışan kaç engelli vatandaşımız vardır?”