Kapaklı Gazetesi - Görme engelli vatandaşların istihdamda yer bulamadığını söyleyen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “Çoğu işverenler, görme engelli vatandaşlarımıza iş yapamaz gözüyle bakmaktadırlar.” dedi.

Engelli vatandaşların sorunları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazılı soru önergesi veren Milletvekili Enez Kaplan, görme engellilerin istihdama katılması için gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığını sordu. Milletvekili Kaplan, önergesinde şu sözlere yer verdi: “En önemli sorunların başında, görme engelli vatandaşlarımızın büyük bir kısmının çalışma hayatının dışında kalmalarıdır. Çoğu işverenler, görme engelli vatandaşlarımıza iş yapamaz gözüyle bakmaktadırlar. Bu durum, istihdam dışında kalmalarına, işsizliklerine, başkalarına bağımlı olmalarına ve toplumsal ilişkilerinde hak ettikleri yerde bulunmalarına engel olmaktadır. Söz konusu engelli vatandaşlarımıza iş imkânları sunmak ve yetersiz olan özürlü maaşlarında tatmin edici iyileştirmeler yapılması gerekmektedir.”

Kaplan, konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına şu soruları sordu:

1-Görme engelli vatandaşların kamu ve özel sektörde istihdam oranları nedir? Bu oranları yeterli buluyor musunuz?

2-Kamu ve özel sektörde istihdam edilmesi gereken engelli kadrolarının hepsi kullanılıyor mu?

3-Görme engelli vatandaşların kamu ve özel sektörde istihdam oranlarının artırılması ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Kapaklı’da AK Parti ve CHP’nin oyları düştü Kapaklı’da AK Parti ve CHP’nin oyları düştü

4-Engellilerin istihdam edildikleri işyerlerinde fiziki şartların sağlanıp sağlanmadığı denetleniyor mu?