31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi, sosyal medyada ve gazetelerde, genel merkezin resmi açıklaması olmamasına rağmen bazı isimlerin Ak Parti Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi tepkilere neden oldu.

Listede Kapaklı’dan da bir isim yer alırken, duruma tepki gösteren partililer, “Eğer bu listeler gerçekse Tekirdağ’a 12-0, Kapaklı’ya ise İrfan Mandalı’nın başkanlığı hayırlı olsun.” İfadelerini kullandılar.

ALGI OPERASYONU


Son günlerde sosyal medyada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçenin Ak Parti Belediye Başkan Adaylarının yer aldığı iddia edilen bir liste yayılmaya başladı. Bu liste Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde tepkilere neden olurken, genel merkezin açıklaması olmamasına rağmen böyle bir listenin yayılması bir algı operasyonu olarak yorumlandı.

“İRFAN BAŞKAN’A HAYIRLI OLSUN”


Yayınlanan listede Kapaklı’dan da bir isim yer alırken, bu liste Ak Parti tabanının tepkisini çekti. Genel merkeze rağmen böyle bir liste yayınlanmasının doğru olmadığını belirten partililer, “Genel merkezimiz henüz resmi açıklama yapmadı. Buna rağmen bazı isimlerin adaymış gibi lanse edilmesi partimize zarar verir. Ayrıca Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kimse ‘Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin. Halkına tepeden bakan, gurur ve kibir abidesi adamları bize getirmeyin. Yerel seçimlerde aday belirlerken ehliyet ve liyakat en büyük kriterimiz olacak” sözlerine rağmen birilerinin algı operasyonları ile tepeden atamayla birilerini aday olarak göstermesi bizlere yeni bir 12-0 hezimeti daha yaşatacaktır. Eğer bu listeler gerçekse şimdiden Tekirdağ’a 12-0, Kapaklı’ya ise İrfan Mandalı’nın başkanlığı hayırlı olsun” yorumunda bulundular.