Marmaraereğlisi Belediye meclisi olağanüstü toplandı. Toplantıda Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesinin 5 milyon TL arttırılması Ak Partili Meclis Üyeleri’nin oyları ile reddedildi. AK Parti grubunun talebi üzerine meclise ara verilerek 12 Kasım 2018 Pazartesi saat; 14;00’a ertelendi. Ak Parti grubunun hizmetleri engelleme fikriyle hareket ettiğini savunan Başkan Uyan; “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Yeniçiftlik, Sultanköy ve Marmaraereğlisi merkeze yaptığımız yatırımlar eşit şekilde devam edecek. Hizmetlerimize engel olmaya kimsenin gücü yetmez. Hizmetleri protestolarla, mecliste bütçeye engel olmaya çalışmakla durduramazsınız. Gelin Marmaraereğlisi’ne gelecek çevre ve insan sağlığına zararlı yatırımlara karşı birlik olalım. “dedi.

“EMEKÇİLERİN MÜCADELESİNE LAF SÖYLEMEK KİMSEYE YAKIŞMAZ”

Meclis toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Uyan; “Yıllardır halkımıza hizmet etmenin ne kadar zorlu olduğunu bugün burada görmüş oluyorsunuz. Nelerle karşılaştığımıza şahitlik ettiniz. İnsanı hizmetler değil, hizmet edenlerin emeklerini hiçe sayan, emekçilerin verdiği mücadeleye görmezden gelip siyaset yapmaya kalkan arkadaşlarımızın olması üzüyor. Biz siyasi kişileriz, bana her türlü şeyi söyleyebilirsiniz, ama orda sıcakta, soğukta çalışan emekçi kardeşlerimize bunların söylenmesi son derece yanlış. “dedi.

SULTANKÖY’E 60 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI

İlçede yapılan yatırımlara değinen Başkan Uyan; “Sultanköy’ün altyapısı kanalizasyonu, yağmur suyu hatları, doğalgazı tamamlandı. Yolları asfaltlandı. Şuan 50 milyon yatırım tamamlandı. 10 milyonluk yatırım da bittiğinde Sultanköy’e 60 milyon TL yatırım yapılmış olacak. Yeniçiftlik’e kanalizasyonundan asfaltına kadar 77 milyon TL yatırım gerçekleşiyor. Mahallemize İçme suyu hatları, kanalizasyonu, pazar yeri, 40 km soğuk ve 10 km sıcak asfaltıyla 77 milyon TL yatırım yaptık. Marmaraereğlisi merkeze ise 80 milyon TL yatırım gerçekleşiyor. 2018 yılında 40 milyon bir bütçemiz vardı. Bizim yaptığımız yatırımları topladığınızda 200 milyon TL’yi geçiyor. Bana bunları nasıl getirdiğimizi sormanız gerek. “şeklinde konuştu.

‘’ADRES BELLİ’’

Yeniçiftlik’te belediyeyi protesto etmek amacıyla yapılan eyleme değinen Başkan Uyan; “ Yeniçiftlik’te bildiğiniz gibi bizi protesto eden bir grup vardı. Bu gruptan çok orda görevli Emniyet güçleri var. Hüseyin Alp diye bir vatandaş bunları organize etmiş, afişler bastırmış, mesajlar atmış. 4,5 yıldan beri bizi karalayan Kaptan Çebilerin gazetesini dağıtan çocuklar, Hüseyin Alp ile birlikte bunu bildirileri halde dağıttılar. Adres belli. “ifadelerini kullandı.

‘’YENİÇİFTLİK’İ YAŞANMAZ HALE GETİRECEKLER’’

NATO limanı bölgesinde kurulması planlanan kimyasal depolama tesis alanı hakkında bilgi veren Başkan Uyan; “Bildiğiniz gibi cam fabrikası ile ilgili daha önce yapılan ÇED toplantısında firma yetkilisi asit yağmurlarına neden olacağını söylemişti. Geçen yıl bu ÇED süreci bitmişti, ama şimdi tekrardan gündeme geldi. Yeniçiftlik’te NATO iskelesi bölgesinde yer alan 2040 dönüm yere gelmesi planlanan kimyasal depolama tesis alanları gündemde. Bizim meclis üyelerimiz bunları vatandaşlarımıza anlatmalı. Biz belediye olarak bunlara karşı çıkıyoruz. Bir taraftan ölüm bacaları, bir taraftan da ölüm depoları geliyor. Şimdi bunlar gündemdeyken Yeniçiftlik’e 77 milyon TL yatırım yaptığımız halde eylem yapanlar, bizi protesto edenler ölüm bacaları ve NATO limanının oraya kurulacak kimyasal depolama tesisleri için aynı eylemi yapabilecekler mi? Ben ilçemde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sağlığından, huzurundan her şeyinden sorumluyum.’’ dedi.

‘’HİÇ KİMSE HİZMETLERE ENGEL OLAMAZ’’

Başkan Uyan, şu ifadeleri kullanarak konuşmasını tamamladı; ‘’Burada sizlere vatandaşlarımıza zarar getirmeyecek her türlü yatırımın yanındayım. 20 seneden beri burada termik santralden, cam fabrikasına, kimyasal sanayi depolama alanlarına kadar hep zararlı yatırımlar düşünüldü. Bunları biz anlatıyoruz, ama vatandaşlarımızın meclis üyelerine de bunları sormanız gerek. Yeniçiftlik’e ölüme davetiyeyi davul zurna ile getiriyorlar. Dün eylem için davul zurna ile insan topluyorlar. Bu eylemi zararlı yatırımlara karşı yapabilecek misin? Bu işin başında olan kişinin evinde doğalgazı var, kanalizasyonu var, yolları yapılmış ama hala birilerinin yönlendirmesiyle hareket ediyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Yeniçiftlik, Sultanköy ve Marmaraereğlisi merkeze yaptığımız yatırımlar eşit şekilde devam edecek. Hiç kimse bu hizmetlere engel olamaz. Hizmetleri protestolarla, mecliste bütçeye engel olmaya çalışmakla engelleyemezsiniz. Gelin Marmaraereğlisi’ne gelecek çevre ve insan sağlığına zararlı yatırımlara karşı birlik olalım. NATO iskelesi bölgesine gelecek bu zararlı yatırımı biz yakından takip ediyoruz.