Kapaklı Gazetesi - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Kapaklı Kadın Politikaları Başkanı Güler Ekiz, “Unutulmamalıdır ki kadın bir annedir, bir eştir, hayat arkadaşıdır ve de kardeştir.” dedi.

Başkan Ekiz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “25 Kasım dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen özel ve anlamlı bir gündür.

Peygamber Efendimizin "Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır." sözünden yola çıkarak, kadına karşı şiddete hep birlikte dur demeli, ailelerimizi ve neslimizi korumalıyız. Geleceğimizin mimarı kadınlarımız için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünyada her şey kadının eseridir.’ sözüyle kadınlarımızın toplumumuz için ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, hayata geçirdiği inkılaplarla da kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum. Unutulmamalıdır ki kadın bir annedir, bir eştir, hayat arkadaşıdır ve de kardeştir. Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum.”