İlçenin tarih ve turizm kenti kimliğini her zaman koruyacağını ifade eden Başkan Uyan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’20 yıllık görev sürem boyunca siz değerli Marmaraereğlisi hemşerilerimi dış etkenlere karşı hep korudum. Zehir tüccarlarının zehir medyasının çıkarlarının aksi yönde hareket ettiğim için sahibinin sesi gazeteler tarafından hedef alındım. Ağızlarından zehir akan medya aslında beni değil hedefine Marmaraereğlisi’nin temiz ve saf yürekli insanlarını aldı. Bunların hedefi 3. Dünya ülkelerinin dahi terk ettiği yöntemlerle termik santraller kurup ilçemizi zehirlemek. Tarihi turizmi deniziyle ünlü ilçemizi çevre kirliliği ile yaşanmaz hale getirenlerin siz değerli Marmaraereğlilileri düşündüğü yok. Onların tek amacı var. Kirli sanayi ile sizleri zehirleyip paralarına para katmak. Binlerce yıl önce bu topraklarda yaşayan medeniyetler bu toprakları bize miras bıraktı. Bizler de bu cennet parçasına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Varsın her gün sayfalarından irin çıkan, kin kusan, nefret saçan zehir medyası şahsımı hedef alsın. Bu can bu bedende olduğu sürece şer medyasının ve çıkar odaklarının karşısında duracağım.

‘’4 DÖNEMDİR KİRLİ TUZAKLARI BOZDUM YİNE BOZACAĞIM’’

4 dönemlik görev sürem boyunca hep kirli odakların ilçemiz ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üzerindeki oyunlarını bozdum. Asit yağmurlarının yağmaması, siz değerli Marmaraereğlisi halkının kanser olmaması temiz hava soluması için mücadele verdim. 5. Dönemimde de bu mücadeleyi vereceğime söz veriyorum. Termik santrallerin bacaları altında sizleri boğdurmayacağım. Deniz ve kumsalınıza zehir medyasının zehrini bulaştırmayacağım.

‘’TEKİRDAĞ’IN İSTANBUL’A AÇILAN KAPISI HEP DENİZ VE KUMSALI İLE ANILACAK’’

Ben İbrahim Uyan olarak bu ilçede yaşadım, mezarımda bu ilçede olacak. Ana rahmindeki bebeğin üzerimde hakkı var. Yarınlarımız çocuklarımıza temiz bir ilçe bırakmak benim tek amacım. Tekirdağ’ın İstanbul’a açılan kapsı hep deniz ve kumsalı ile anılacak. İlimizde yeteri kadar sanayi tesisi mevcut. Sayfalarından her gün sahibinin sesi olan yandaş medyayı kınıyorum. Her gün sayfalarında nefret başlıkları atan, irin kusan zehir medyasına Yavuz Sultan Selim’in zamanında, İran Şahı İsmail’e dediği gibi ‘herkes yediğinden ikram eder’ Siz de sayfalarınızda zehir saçıyorsunuz. Ne sizin zehir kokan başlıklarınıza ne de insanlara zehir solutmanıza müsaade etmeyeceğiz.

‘’HABERLERİNE AÇTIĞIMIZ DAVALARI TEK TEK KAZANDIK’’

Zehir medyasının bu zamana kadar yaptığı bazı iftira haberlerini Cumhuriyet savcıları suç duyurusu kabul etti. Bunların yaptığı haberler yargıdan döndü. Çoğu haberlerine karşı dava açtık bunları tek tek kazandık. Mahkeme kararları elimizde mevcut bunları ilerleyen günlerde tek tek açıklayacağım. Bu zehir medyasının şer kalemleri şahsımı yıpratmaya yönelik yazılar kaleme aldığı gibi, bu zehir sevicilerin bazı çalışanları ise sürekli bizleri resmi kurumlara iftira dolu dilekçelerle şikayet etmektedirler.

‘’İSTANBUL’UN ZEHRİNİ İLÇEMİZE GETİRMEK İSTİYORLAR’’

İstanbul’da artık irili ufaklı sanayi tesislerini şehir dışına çıkarma çalışmaları yürütüyor. Bu tesisleri en yakın yer olan Marmaraereğlisi’ne taşıma gayretleri var. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı buralar artık doldu. İstanbul’a en yakın yer olan Marmaraereğlisi’nin zehir üssü yapmak için amansız bir mücadele var. Ben 20 yıldır bu girişimin önünde duruyorum. İstanbul’un zehrini ilçemde istemiyorum. Bir yandan da  ilçemiz sınırlarında bulunan NATO limanı olarak bilinen bölgeye petrol ürünlerine dayalı (üretim dahil) liman sahası yapmak istiyorlar. Burada 600 dönüm limanı doldurmak için çalışma başlattılar.

‘’BÖLGEMİZİ YAŞANMAZ HALE GETİRMEK İSTİYORLAR’’

Yazlıkçıların ağırlıkta olduğu bu bölgeyi yaşanmaz hale getirmek için çalışıyorlar. Bu duruma da siz saygıdeğer ilçe halkımla birlikte direneceğiz. Vatandaşlarımızın temiz hava soluduğu bir Marmaraereğlisi’nden asla vazgeçmeyeceğiz. ‘