Kapaklı’nın tanınan iş adamlarından Hasan Acar, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ak Parti’den Kapaklı Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı. 

Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısında, salon adeta tıka basa doldu.  Çok sayıda STK Başkanı, iş adamları ve partililerin katılım gösterdiği toplantıda konuşan iş Adamı Hasan Acar, ‘’Benim siyasi anlayışım insanlara hizmet, hakka hizmettir. Ben sizler gibi değerli insanlara hizmet etmenin, bir ibadet kadar kutsal olduğunu biliyorum. Bu yüzden Belediye Başkanı Aday Adaylığına talip oldum’’ dedi.

‘’YENİ BİR YÜZ OLARAK BULUNUYORUM’’

 Ak Parti Kapaklı Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştiren iş adamı Hasan Acar, sözlerine kendisini tanıtarak başladı. Acar, ‘’Bu özel günümde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, hoş geldiniz şeref verdiniz. Öncelikle sizlere kendimi tanıtmak istiyorum. 1966 yılında Samsun’un Bafra ilçesi Bengü köyünde doğdum. 30 yıldır Kapaklı’da ikamet ediyorum ve 30 yıldır Kapaklı’da yaşadığım için aslen Kapaklılıyım diyebilirim. Şuanda sizlerin huzurunda yıllardır istikrar yüzü görmemiş, hükümetimizin ve partimizin hizmetlerinden mahrum kalmış Kapaklı için, iktidarın nimetlerinden faydalanmak için yeni bir yüz, yeni bir sima ile bulunuyorum. Bugünden itibaren Ak Parti Aday Adayı olduğumu duyuruyorum. Öncelikle bana, partime ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

‘’HER GÖREVİ ÜSTLENMEYE HAZIRIM’’

Teşkilatçı bir ruha sahip olduğuna değinen ve Kapaklı Belediye Başkanı Aday Adaylığı görevine talip olduğunu vurgulayan Acar, ‘’Bugüne kadar ilçemizde yapılan her genel seçimlerde partimiz %44, %47, %52 oy aldı. Bu büyük bir başarı. Fakat her belediye seçimlerinde arkadaşlarımızın her biri bir tarafa çekilerek, isimleri karalanmaya çalışıldı. Ben şuandaki aday adayı arkadaşlarımızın yaş ortalamasına baktığımda en yaşlısıyım. Belki de bana bu konuda bir abilik görevi düşüyor diye düşünüyorum. Bir iş adamı olarak ilçemizin her türlü sorunlarını yakınen takip ediyor ve biliyorum. Mazlumların Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıma vereceği her görevi üstlenmeye hazırım. Buna herkes şahittir ki bugüne kadar teşkilatımın sorunlarını da kendime dert edindim. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar hiçbir partili bana gelip kapımdan boş dönmemiştir. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’BU MESELE HİZMET MESELESİDİR’’

‘’Bu mesele bir hizmet meselesidir’’ diyen Acar, ayrıca Kapaklı’nın hizmete ihtiyacı olduğunu vurguladı. Hasan Acar, şunları söyledi; ‘’Ben bu işleri çok iyi biliyorum çünkü yokluktan geldim. Sizlere birkaç cümle ile neden siyaset yapmaya karar verdiğimi anlatmak istiyorum. Türkiye’nin kırsalından iş için gelen tüm insanların bulunduğu bir yer burası. Aslında buraya yazmamıştım ama önce kendim de dahil olmak üzere buradaki çoğu insan fakir fukaradır. Fakir olduğumuzdan dolayı da buraya çalışmaya geldik. Benim siyasi anlayışım bu insanlara hizmet, hakka hizmettir. Ben sizler gibi değerli insanlara hizmet etmenin, bir ibadet kadar kutsal olduğunu biliyorum. Bu yüzden Belediye Başkanı Aday Adaylığına talip oldum. Allah’ın izni ile bunu başaracağımızı düşünüyorum.’’

‘’YAPTIĞIM İŞLER KAPAKLI’DA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR’’

Ayrıca ‘Müteahhitten Belediye Başkanı olur mu?’ sorusuyla sıkça karşılaştığını dile getiren Acar, kendisine yöneltilen tek eleştirinin bu olduğunu dile getirdi. Bu soruyu da kürsüden yanıtlayan Acar, ‘’Ben doktor değilim ki hastane yapayım, öğretmen değilim ki okul yapayım, imam değilim ki cami yapayım. Vatandaşlara hizmet etmek için park, bahçe, yol, kaldırım yapmak gerekmiyor mu? Bunu bir müteahhitten başka kimler yapabilir? Bugüne kadar yaptığımız işler Kapaklı’da örnek olarak gösteriliyor, ben bu yüzden Allah’ın izni ile elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı düşünüyorum. ‘’ dedi.

‘’HİZMET ARARSANIZ BURADAYIM’’

Acar, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Kapaklı’da eğer hizmet ararsanız, bir ağabey ararsanız buradayım. Ben Kapaklı’ya 30 yıl önce geldiğimde çalışıp emekli olarak, köyüme dönmeyi hayal ederek gelmiştim. Allah nasip ederse 6 ay sonra emekli oluyorum ve köyüme dönme zamanı geldi. Fakat benim köyümün Kapaklı olduğunu anladım. Bu nedenle önümüzdeki süreçte beraber yürüdüğümüz bu yolda, bu davada sizlerin desteğini bekliyor ve teşekkür ediyorum.’