Kapaklı Gazetesi - DEVA Partisi Kurucu Üyelerinden Trakya ve Marmara Teşkilatlanma Koordinatörü Metin Gürcan, Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi ile birlikte Kapaklı ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıya katıldı.

“10 İLÇEMİZDE TEŞKİLATLARIMIZI KURDUK”

Toplantıs sonrası a.ıklamalarda bulunan DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, 11 ilçenin 10’unda çalışmaların tamamlandığını ifade ederken, Hayrabolu’ya da yakın zamanda atama yapacaklarını söyledi. Çebi; “11 ilçemiz var 10’unda teşkilatlarımızı kurduk. Bir tek Hayrabolu kaldı, onda da karar kıldık. Onu da yakında açıklayacağız. Pandemi bittikten sonra da kongrelerimizi tamamlayacağız” dedi.

“ALİ BABACAN DEMEK, UMUT DEMEK”

Partiye ve Ali Babacan’a ilginin giderek arttığına dikkat çeken DEVA Partisi Trakya ve Marmara Teşkilatlanma Koordinatörü Metin Gürcan da, “Teşkilatlanma faaliyetlerinde arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Halkımızın da bize ilgisi oldukça yüksek. Yüzde 70 oranında iş bitmiş. Çünkü halkımızın umudu ve heyecanı var, bunlar bize direkt yansıyor. Ali Babacan ismi ortada, itibarı ortada. Ali Babacan demek, umut demek, emek demek, ekonomi demek. Şimdi sokağa çıksanız, kime sorarsanız sorun herkes Ali Babacan diyor. Hiç kimsenin eleştirmediği, umut gördüğü lider isim. Tabiki bu da işimizi kolaylaştırıyor. Gerçekleştirdiğimiz hiçbir ziyarette olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Kimlik siyaseti, kutuplaşma, kirli şeylerden bıkmış durumdayız. Memleketin hali ortada. Gerçek gündem tartışılmıyor. Aşı yok, fukaralık var, gençler yurtdışına kaçıyor. Bunun da sonucu, sorumlusu ortada. Büyük ortak, küçük ortak hepsi belli. Bizler de onlardan kurtulmak için çalışıyoruz, iktidara yürüyoruz. İşçiye ve esnafa, çiftçiye neler yapacağımızı konuşuyoruz.” dedi.

“BİZ KONUŞTUK DAMAT GİTTİ”

Halkın şikayetleri için çözüm önerileriniz nedir? sorusunu cevaplayan Gürcan; “Öncelikle durum tespiti yapmak lazım. Biz bunla ilgili 4 komisyon kurduk. İktidar olduğumuzda 90 günde yapılacak çalışmaları konuşuyoruz. Gerçek gündemi konuşmamız lazım. Aya gitmekten bahsediyoruz, bunlar çok önemli ama gerçek gündemimiz bambaşka. Kaynamayan tencereler, gençler, pandemi süreci, aşı bunları konuşmamız lazım. Aşı olmadığı için okulları açamıyoruz, esnafları açamıyoruz. Nerede aşı? 50 milyon aşı olması lazım. Aşı yok. Türkiye’nin kurucu kadroları liyakatli şekilde işi ehline vermesi lazım. Bizler bu kurucu kadrolarla en hızlı şekilde çözüm getireceğiz. Her arkadaşımızın dosyasında yüzlerce projemiz var. Bunlar üzerinde detaylı konuşuyoruz, tartışıyoruz. Genel Başkanımız Ali Babacan ‘Ekonomik sıkıntı var’ dedi. Biz bunları konuştuk, damat gitti. Yani partimizin Türkiye’ye en büyük hayrı, bunları konuşa konuşa damat gitti. Bunların konuşulması lazım. DEVA’nın kuruluş aşamasındaki bu dönemde damat gitti. En büyük faydamız daha kuruluş aşamasında budur” ifadelerini kullandı.

“DEVA, BU BOŞLUĞU DOLDURMAYA GELİYOR”

Üçüncü bir ittifak olur mu? sorusunu da yanıtlayan Gürcan; “Herkesin bize gelmesini bekliyoruz. HDP bu tarafa gidelim diyor, CHP bu tarafa gidelim diyor, AK Parti bu tarafa gidelim diyor. Bizim durduğumuz yer belli. Bizler diyoruz ki herkes bu tarafa gelsin. Bütün siyasi partiler azıcık bu tarafa gelsin de merkezi takdim edelim. Kutuplaştırmadan, siyasi ayrımdan kurtulalım. İnsanlar artık bunları konuşmak istemiyor. Bu çok önemli bir şey. DEVA Partisi şu an ittifaklara sıcak bakmıyor. Onların bize gelmesini bekliyoruz. Geçen hafta CHP bizi ziyaret etti. Dedik ki ‘Biz profesyonel muhalefet olmak istemiyoruz. Kadrolarımız yapılacakları konuşuyor’ Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sistemin kurulması lazım. Bu çok önemli. Projesi olan, gerçekten üretebilecek olan siyasi parti sıkıntısı var ülkede. DEVA da bu boşluğu doldurmaya geliyor”

“BU SİSTEM BÖYLE GİTMEZ”

Erken seçim tartışmaları hakkında da konuşan Gürcan; “Genel başkan güzel konuşuyor, ‘Seçim olmayacak’ diyor ama küçük küçük partileri ziyaret ediyor. Aya giden bir Cumhurbaşkanının küçük siyasi partilerle ne işi var? Bizim parti olarak görüşümüz 2023 yılına kadar bu sistemin böyle gidemeyeceği kanaatinde. 2022’de Türkiye’de seçim atmosferi oluşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ YÜKSEK”

Tekirdağ’da hedeflerinin yüksek olduğunu ifade eden DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Çebi ise nihai hedeflerini şu sözlerle açıkladı; “Bizim hedeflerimiz büyük. Kurulduğumuzdan beri esnaflarımızı vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Kapalı olan esnaflarımızı ziyaret edemedik. ‘Devren kiralık’ yazıyor. Bizler sahada anket çalışmaları yapıyoruz, görüyoruz. Biz şu anda Tekirdağ olarak iyi durumdayız. Ülkemiz genelinde de yüksek rakamlar olduğundan eminiz.” dedi.

“KAPAKLI’NIN DEVASI HAZIR”

Türkiye’nin DEVA’sı hazır diyen Kapaklı İlçe Başkanı Turhan da konuyla ilgili olarak; “Bu güzel günde sizlerle buluştuğumuz için mutluyuz. Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Hem sahada hem masada neler yapacaklarımızı konuştuk. Kapaklı’nın DEVA’sı, Tekirdağ’ın DEVA’sı Türkiye’nin DEVA’sı hazır. Herkes bize yöneliyor. Partimize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’DEN BASKI OLDUĞUNA DAİR DUYUMLAR ALIYORUZ”

Partiye her yerden destek olduğunu ifade eden Çebi; “Şu an her yerden bize destek var. Her kesimden üyelerimiz geliyorlar. Yoğun bir katılım var” ifadelerine yer verdi. Her kesimden partiye ciddi katılımlar olduğunu ifade eden Çebi; “AK Parti’den partimize geçenlere baskı yapıldığına dair bir duyum alıyoruz. Bize online başvurular devam ediyor. Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Korkmasınlar. Bizler veri tabanlarından üyelerimize ulaşıyoruz. Ayrıca bizler partimizde teşkilatlanma çalışmalarına başladığımızda bizler kimseyi aramadık, vatandaşlarımız bize müracaat etti. Yoğun katılımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“ÜLKEMİZİ BİZ KURTARACAĞIZ”

DEVA Partisi’ne ulaşmanın çok kolay olduğunu ifade eden Gürcan da; “DEVA Partisi’ne ulaşmak çok kolay. İnternet sitemizden gönüllü olabilirler, üye olabilirler. 7 aylık bir süreçte partimize 127 binin üzerinde başvuru var. Bunların 68 bin kişisi daha önce hiç siyasete katılmamış kişiler. En yakın örnek il başkanımızın siyasi geçmişi yok. Biz ülkemizi kurtaracağız. Onlar siyasetçi diye ortalıkta dolaşıyorlar ama memleketin hali ortada” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’YE ÜYE OLANLARA DESTEK VERDİLER”

Pandemi sürecinde verilen desteklerin yeterli olmadığını söyleyen Gürcan; “Artık espri gibi, destekleri duyan gülme ihtiyacı hissediyor. Anlatmaya gerek yok. Kendilerine yakın olanlara destek verdiler. Önce AK Parti’ye üye olanlara destek verdiler. Size pandemi döneminde destek mi verildi? Ben mi kaçırdım? Ben EYT’liyim mesela 2023’te maaşım başlanacak. Bana aşı gelmedi. Annem 80 yaşındaki kadın aşı olamadı, randevu verdiler 2 gün sonra iptal edildi. Yani ben desteği anlatacağım da, destek var mı önce onu tartışalım” dedi.

“MİLLET AÇ, ÖNCE BUNLARI KONUŞALIM”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Gürcan; “Aşı nerde diyoruz? Millet aç diyoruz? Onlar Anayasa diyor. Anayasa bir toplum sözleşmesidir. ‘Ben gidersem bak başınıza bunlar gelir’ diyerek milleti korkutuyorsun. Bunlarla siyaset olmaz. Tüm STK’lara çağrı yapacaksın, fikirlerini alacaksın, sonra Anayasa yapacaksın. Şu aşamada ekonomik göstergelere bakın, hukuki göstergelere bakın anayasayı tartışacak ortam var mı? Yüzde 50 ile yapacağım diyor, yüzde 50 ile yapsın, zaten bir tek kendisi karar veriyor. Anayasa ile aşı olup Covid’den kurtulmuyoruz. Önce hükümet bizi aşı ile tanıştırsın, karnımızı doyursun, huzurlu bir ortamımız olsun, sonra anayasayı konuşalım” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİ TEPETAKLAK”

Başkanlık sistemini eleştiren Gürcan; “Bu aslında bir sistem sorunu. Hükümetin büyük ortağı Erdoğan, küçük ortağı Bahçeli bir sistem getirdi, hala bunda diretiyorlar. Bu sistem patladı. Yaması tutmuyor. Ama hala bunun üzerinde diretiyorlar. Türkiye ekonomide tepetaklak aşağı gidiyor. 2 sene içerisinde memlekette yüz güldüren iyi bir şey var mı? Yorum yapın. Var mı hiç?” diye konuştu. Açıklamaların ardından DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, her kesimden vatandaşı partiye beklediklerini ifade etti.