Yerel seçim döneminde, adayların birbirlerine olan eleştirileriyle seçim atmosferindeki tansiyon hızla yükselirken; İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan gündeme bomba gibi oturacak sözler sarfetti. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Milletvekili Kaplan, Cumhur İttifakı'nın adaylarını adeta topa tuttu.

''FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL Mİ?''

Millet İttifakı hakkında hakarete varan söylemleri yanıtlayan Milletvekili Kaplan, ''Yerele değil de biraz genele bakmamız lazım. Cumhurbaşkanımız tüm il ve ilçelerin de belediye başkanı olmak istiyor. Adayların projeleri ve isimleri yok; tamamen kendi resimleri var. Cumhur İttifakı'na oy vermeyen vatandaşlarımız 'illet, zillet, terörist' olarak adlandırılıyor. Hangimiz terörist? Biz teröristsek, FETÖ Terör Örgütü değil mi? AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın pasaportuna neden el konuldu? Bunu sorar mısınız? Diğer ilçe belediye başkan adaylarımızın da 15 Temmuz'dan sonra pasaportlarına el konulmuştu.'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKÜM DEMEKTEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR?''

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurduğu 'Cumhur İttifakı'nın, milletçilik ruhundan uzak olduğunu iddia eden Kaplan, ''Bu arkadaşlar oy istemeye geldiği zaman bize 'Terörist, illet, zillet' diyorlar da; 'Türküm' demekten neden rahatsız oluyorlar? Okulda çocuklarımızın 'Doğruyum, Çalışkanım' demelerinden neden rahatsızlar? Okuldaki andımızın kaldırıldığı yetmezmiş gibi Milli Eğitim Bakanı şuan suç işliyor. Kanun dinlemiyorlar, hiçbir şey dinlemiyorlar. T.C. ambleminden neden rahatsız oldular?  Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olarak mecliste Andımız ve Türkiye Cumhuriyeti ambleminin geri konulması için önerge verdik. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP bu önergelere red verdi. Kim teröristlerle hangi işbirliğini yapıyor görüyorsunuz. '' dedi.