Kapaklı Gazetesi - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. İstişare toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Öztrak, istifalarla ilgili iddialara yanıt verdi.

Tekirdağ’da ilçe ziyaretleri kapsamında sabah Kapaklı’da muhtarlarla bir araya gelen Öztrak, saat 17.30’da da CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı ile görüştü. Toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

“MECLİS ÜYELERİMİZİN HEPSİNE KEFİL OLDUM”

Toplantı öncesi bir konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, parti içi istifa söylemlerine cevap verdi. Öztrak, “Kapaklı’da özellikle belediye meclisindeki arkadaşlarımızın birlik, beraberlik içerisinde partimizle yürüyeceklerine kendim kadar eminim. Bu arkadaşlarımızın hepsine kefil oldum. Meclis üyesi arkadaşlarım ben neredeysem orada olurlar.” dedi.

"ALDIĞI CEZAYI BİLİYORUZ"

Öztrak'a yöneltilen bir diğer soru da Kapaklı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ufuk Bayraktar'ın özel belgede sahtecilik suçlamasından aldığı ceza oldu. Konuya cevap veren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, "Kendisinin aldığı cezayı biliyoruz. Ancak detaylı bir bilgi olmadan eksik veya yanlış bir basın açıklaması yapmak istemediğimiz için partimiz bu konuyu araştırıyor. Eğer yerinde durması gerekmediğine dair karar verilirse gereken açıklamayı yapacağız." dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise, "Bu konuya bir bakacağız. Eğer yüz kızartıcı bir suçsa yerinde duramaz." ifadelerini kullandı. 

"İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEK OLAN HÜKÜMETTİR"

Öztrak açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Burada bir vatandaşımız diyor ki 'Ben üniversiteyi birincilikle bitirdim ancak işim yok'. Bu ülkede kaç tane bu durumda genç var biliyor musunuz? O en azından çalışmaya uğraşıyor. Bugün Türkiye dünyada ne işte çalışan, ne de eğitimde olan 'ev genci' dediğimiz genç sayısı itibariyle en önde gelen ülke. Eğer ki benim en kıymetli varlığım olan genç nüfusa okuttuğum halde iş veremiyorsam bu ülke kötü yönetiliyor demektir. Bu kardeşimiz 'bana iş verin' demiyor. Sesinin duyulmasını ve burada onun gibileri toplamamız gerektiğini söylüyor. Doğrusu da bu. Bu memleketin işsizlik meselesini çözecek olan Ankara'daki hükümettir. 20 yıl sen hükümet olacaksın, sonunda 10 milyon insan işsiz olacak. Gençlerin büyük bir kısmı evde oturuyor. Dünyada hangi yönetim ülkeyi bu sonuca getiriyorsa onu alaşağı ederler."