Tekirdağ Makine Mühendisleri Odası Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Şeref Güral, Tekirdağ’da bundan böyle Eskişehir modelinin değil, Tekirdağ modelinin konuşulacağını belirterek “ağırlıklı olarak engellilere, gençlere ve kadınlara yönelik özel projelerle yönetime talibiz” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHRİN GÜVENİLİR İNSANLARI OLMALI”

Güral, belediye başkanlarının şehrin güvenilir insanları olması gerektiğinin altını çizerek, “ben şehrin emini olacağım, ama adaleti herkes uygulayamaz. Gelecek seçimi değil, gelecek kuşakları düşüneceğim. Güler yüzlü, samimi ve içten bir belediyecilik sergilemek istiyoruz. Projelerimiz yurt içi ve yurt dışı fonlardan faydalanarak hazırlanacak. AB Projelerini unutmayacağız. Kısacası ortak akıl ile yönetmeye geliyoruz.” Diye konuştu.

“STK, MUHTARLAR VE BİLİRKİŞİLERİN FİKİRLERİNE DE DANIŞILACAK”

Bütçeyi kullanırken, halkın acil ihtiyaçlarına önem verilmesi tüm STK, muhtarlar ve bilirkişilerin fikirlerine de danışılarak hareket edilmesi gerektiğine de vurgu yapan Güral, “Ben yaptım oldu değil. Ortak akılı kullanacağız. İcraatlarımız da yalana yer olmayacak. En uzman kadrolar neredeyse onlarla çalışacağız. Koşan mesai kavramı olmayan daire başkanlarımız ve müdürlerimiz olacak. Halkın isteklerini düşüncelerini ve yaptığımız hizmetleri belirten anketler yaparak durumumuzu kontrol ettireceğiz. Bütçemizi nüfus yoğunluğuna yayarak eşit hizmete önem vereceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

KÜLTÜR VE SANAT “OLMAZSA OLMAZIMIZ” OLACAK

Kültür ve Sanat’ın “Olmazsa olmazlar” arasında olacağına da dikkat çeken Güral, “İlimizde her ay ülke çapında ses getirecek kültürel faaliyetlerde bulunacağız. Bu konuda eleştirilere açık olacağız. Kendimizi eleştiren olumsuzluklarımızı bize anlatan bir danışman tutacağız.” İfadelerine yer verdi.

“BAŞAK BİRLİĞİ” KURULACAK

Tarıma da önem vereceklerini kaydeden Güral, “Organik tarımı destekleyeceğiz. 20 milyonluk İstanbul pazarını, kooperatif kurarak satış ağırlıklı destekleyeceğiz. Şahıs firmalarını da üretici Pazar yerleri kurarak çiftçimizin gelir seviyesini yükselteceğiz. Kısacası tarım seferberliği başlatacağız. En önemlisi Türkiye’nin 17/1’ini ürettiğimiz buğdayı daha iyi değerlendirmek amacını hedefleyerek başak birliğinin kurulması için öncü olacağız. Bu Trakya Birlik’in benzeri olacak. Buna ortak olacağız.” Şeklinde konuştu.