Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem, geçtiğimiz günlerde seçim sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, kamuoyunda algı yaparak kendilerini başarılı gibi gösteren isimlere sert eleştirilerde bulunmuştu.  Açıklamalarının ardından kamuoyundan büyük destek gören Ertem, yeni bir açıklama daha yaparak, ‘’ Muhalefetin onca hakaretine cevap dahi vermeyenlerin, benim sözlerimden alınmalarını anlamıyorum. Dost acı söyler.’’ dedi.

Bir önceki açıklamalarına istinaden söylemlerini yineleyen Ali Ertem, teşkilatların çalışmalarını beğenmediğini vurguladı. Kendisine yöneltilen bazı eleştirileri de yanıtlayan Ertem, söylediklerinin her yerde konuşulan ama kimsenin açıklamadığı gerçekler olduğunu ifade etti.

‘’ONLARCA OLUMLU TEPKİ ALDIM’’

Eleştirilerinin teşkilat mensuplarına değil, yönetimlerine olduğunu belirten Ertem, ‘’Dün Twitter hesabımdan seçimlerle ilgili yerel gazetedeki yanlışa tepki açıklaması yaptım ve Ak Parti’ye yalan ifadelerin yakışmayacağını, bunun ahlaksızlık olacağını ifade ettim. Ayrıca teşkilatların bir başarısının olmadığını, Reis'in oylarının sahiplenildiğini söyledim. Açıklamama teşkilat mensupları hariç, onlarca olumlu tepki aldım. Eski teşkilat mensuplarından da aynı olumlu tepkilerin geldiğini söylemeliyim. Aslında sokakta, kahvede, sohbet ortamlarında konuşulan bir şeyi dile getirdiğim söylendi. Tek bir olumsuz tepki almadım. Evet, her yerde konuşulan ama bazılarının duymaya tahammülü olmayan şeylerdi bunlar. Teşkilatlardaki her bir arkadaşımı tenzih ederim, hiç biriyle problemim yok, hepsi değerli insanlar. Benim itirazım yönetim anlayışına.’’ dedi.

‘’VİCDAN SAHİPLERİNE SORMAK İSTİYORUM’’

Ertem, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Teşkilat mensubu arkadaşların vicdan sahiplilerine sormak istiyorum: Sonuçlardan %100 memnun musunuz ve bu durumu başarı olarak görüyor musunuz?" Sonuçlardan memnun iseniz söyleyecek hiç bir şeyim yok. Şöyle söyleyeyim; eğer Tekirdağ'da Milletvekili sayısı gelen göçmenler sayesinde 7'ye çıkmasaydı Çiğdem Goncagül kardeşimiz Milletvekili seçilemeyecekti. Bunun neresi başarı? Ayrıca, teşkilat görevi gönül işidir ve yapanları tebrik ediyorum ama soruyorum İçinizden herhangi biriniz bizim şu çalışmalarımız sayesinde şu kadar oy getirdik diyebilir?"

‘’ALINMALARINI ANLAMIYORUM’’

Kendisini eleştirileri anlamadığını ve doğruları söylediğini belirten Ertem, ‘’Teşkilat çalışması, çok toplantı yapmak, çok gösteri yapmak, çok etkinlik yapmak, çok bayrak asmak değildir. Teşkilat çalışması içinde onlarca anlam barındıran çok dokunmaktır. Teşkilat mensupları bir takımın yöneticileri, teknik direktörleri, antrenörleri, masörleri gibi, seçmenleri de taraftarı gibidir. Ama şunu bilin ki taraftarın aidiyeti o takımın her bir yöneticisinden daha büyüktür. Sokakta her kesin bildiği ve konuştuğu bir konu "kol kırılır yen içinde kalır" konusu değildir. Muhalefetin onca hakaretine cevap dahi vermeyenlerin, benim sözlerimden alınmalarını anlamıyorum. Dost acı söyler. ‘’ diyerek açıklamasını noktaladı.