Kapaklı’da taşımacılık yapan S.S. 41 Nolu minibüslerin güzergahı ile ilgili UKOME’nin kararına gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. Tartışmalı karar hakkında açıklamalarda bulunan BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, konu üzerinden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve UKOME’yi eleştiri yağmuruna tuttu.

‘’VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR’’

Yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla vatandaşların mağdur olduğunu belirten BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, şu ifadelere yer verdi; ‘’Büyük Birlik Partisi olarak geçmişte olduğumuz gibi şimdi de halkımıza hizmet etmeye, adaletli olmaya ve halkımızın sözcülüğünü yapmaya devam ediyoruz. Her daim halkımızın yayındayız. Hiçbir çıkar ve menfaatimiz yoktur. Herhangi bir kooperatifin veya kişilerin rantı ve çıkarıiçin değil halkımıza yapılan yanlışların düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu ilkemize dayanarak Kapaklı halkımızın minibüs güzergahları ile ilgili büyük sıkıntı çektiğini belirtmek isterim. Hastaneye giden vatandaşlarımız mağdur, yaşlılarımız mağdur, engelli vatandaşlarımız mağdur, öğrencilerimiz mağdur, işçilerimiz ve esnafımız da mağdur. Bu güzergah değişimleri nedeniyle vatandaşlarımız uzun bir yolu yürümek zorunda kalıyor. Yaz aylarına göre plan yapanlara soruyorum; yağmur, kar, kış günleri düşünmediniz mi? Hiçbir vatandaş bu çileyi çekmeye mecbur bırakılamaz. Bu sorun kaç aydır gündeme getiriliyor, fakat UKOME hatasını ısrarla sürdürüyor. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi için halk arasında imza topladık, dilekçemizi gerekli kurumlara verdik fakat yetkililerin hiç umurunda olmadı. Bu da şunu gösteriyor ki yetkililerimiz halkı görmezden geliyorlar.’’

‘’FİYAT BELİRLENİRKEN MAĞDURİYETİN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİRDİ’’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarının ücretlerinin de pahalı olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Diler, ‘’Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin minibüslerinin ücretleri çok pahalı. Tekirdağ TETAŞ Akıllı Kart Boş Fiyatı 8 lira. Bu fiyat öğrenciler için çok pahalı, bu fiyatlar belirlenirken kimsenin mağdur olmaması adına bunların düşünülmesi gerekirdi. Üstelik TETAŞ Akıllı Kart dolum noktalarının seyrek oluşu da ayrı bir sorun yaratıyor. Özellikle hastanelere giden engellilerden, hamilelerden, yaşlılardan ücret alınmasını da yanlış buluyorum. Kapaklı halkı olarak vatandaşlarımızın civar ilçelerdeki her noktaya rahat ulaşımını sağlamak en büyük göreviniz olmalı. Fakat nedense bu konuda Kapaklı Belediyesi suskun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi suskun, Çerkezköy Belediyesi suskun. Şunu unutmayın ki birileri halkı görmezden geliyorsa, halk da kendisine bu hizmeti getirecek kişileri seçecektir. Bizler bu hizmete talibiz.’’ Dedi.