BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, sokaklardaki başıboş hayvanlar hakkında yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Sokak hayvanlarının barınaklarda yaşatılmasının, toplum ve hayvanlar açısından sağlıklı olacağını dile getiren Diler, ‘’Hayvanları sevmeyen insanları sevemez’’ dedi.

Son günlerde Kapaklı sokaklarında başıboş gezen sokak hayvanlarının sayısı arttı. Konu hakkında harekete geçen BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Kapaklı Belediyesi'ne bu hayvanların barınabilmesi için Hayvan Barınağı yapılması önergesini sundu. Ayrıca önergesinde 'Hayvan Mezarlığı' da talep eden Diler, yetkililerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

''BU DURUM İNSANLIK AYIBIDIR''

Konu hakkında açıklamalarda bulunan BBP Kapaklı İlçe Başkanı Diler, şunları söyledi; ‘’Son günlerde vatandaşlarımızın en büyük sorunu, başıboş gezen sokak hayvanlarıdır. Sokaktaki dostlarımızın bu şekilde yaşaması hem toplumsal açıdan hem de hayvanların sağlığı açısından riskli bir durumdur. Siyasi idareciler olarak halkımızın sorunlarına göz yumamayız. Bu yüzden Kapaklımıza hayvan barınağı ve hayvan mezarlığı yapılmasını istiyoruz. Bu hayvanların aç, susuz ve bakımsız olması bizim için bir insanlık ayıbıdır. Ayrıca Hayvan Barınağı ve Hayvan Mezarlığı’na sahip olursak, birçok ilçeye örnek olacağımızı düşünüyorum. Yetkililer bu konuda harekete geçmeli’’ dedi