BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, af yasasının tartışıldığı şu günlerde konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Eski sabıkalıların topluma yeterince kazandırılmadığını ve dışlandığını belirten Diler, sabıkalı kişilere de istihdam sağlanması gerektiğini vurguladı.

‘’3 MİLYON VATANDAŞIMIZ EKMEK MÜCADELESİ VERİYOR’’

Ülke genelinde yaklaşık 3 milyon işsizin bulunduğunu belirten Başkan Diler, ‘’Hepimizin bildiği üzere Türkiye geneline bugün baktığımızda 3 milyon insanın işsiz olduğunu görüyoruz. Bu 3 milyon vatandaşımız, evine ekmek götürme mücadelesi veriyorlar. Telefonda deneyimini her numara yaşatamaz ancak sohbetleri ve buna bağlı kadınlar her an uygun fiyata bunu sunabilirler.Bunların çoğu, işçi ve insan haklarına aykırı koşullarda çalışıyor. Çoğu işverenler, taşeronlar ve diğer kuruluşlar bu insanların mağduriyetinden faydalanıyor. Vatandaşlarımız ise insanca çalışabileceği bir iş bulamadığı için çaresizce bu insanlara boyun eğmek zorunda kalıyor. Bu zulme bir son vermeliyiz.’’ İfadelerini kullandı. sohbetleri ve buna bağlı kadınlar her an uygun fiyata bunu sunabilirler.Bunların çoğu, işçi ve insan haklarına aykırı koşullarda çalışıyor. Çoğu işverenler, taşeronlar ve diğer kuruluşlar bu insanların mağduriyetinden faydalanıyor. Vatandaşlarımız ise insanca çalışabileceği bir iş bulamadığı için çaresizce bu insanlara boyun eğmek zorunda kalıyor. Bu zulme bir son vermeliyiz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SABIKALI İŞÇİLERE YABANCI GÖZÜYLE BAKILIYOR’’

İşsizlerin büyük bir çoğunluğunu sabıkalı vatandaşların oluşturduğunu da söyleyen Diler, ‘’Tabi bu 3 milyon kişinin içinde en acısı sabıkalı vatandaşlarımızın olmasıdır. Unutmayınız ki bugün birçok işveren ve kamu kuruluşu sabıkalı işçilere yabancı gözü ile bakıyor. Fakat bu insanların da bir evleri, çocukları ve aile yaşantısı var. Tüm işverenlerin 5763 Sayılı Kanun’un 2. Maddesi ile 4857 sayılı kanunun 30. Maddesi gereği özürlü ve hükümlü çalıştırma sorumluluğu var. Fakat işverenlerin bu sorumluluğu yerine getirmemesi yüzünden bugün binlerce sabıkalı vatandaşımız evlerine ekmek götüremiyor. Evlerine ekmek götürmesine engel olduğumuz bu insanlara istihdam sağlamalıyız.’’ Diye konuştu.

‘’TEKRAR SUÇ BATAĞINA DÜŞÜYORLAR’’

Son olarak sabıkalı vatandaşların topluma kazandırılmadığında tekrar suça yönelebildiğini belirten Diler, ‘’ ’Sabıkalı vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için onlara iyi işlerde istihdam sağlamalıyız. Çünkü bu insanlar evlerine ekmek götürmek için, karnını doyurabilmek için tekrar suç batağına düşüyor. Bu insanları yeniden suça yöneltmemek için sorumlulukları almalı ve hepsi ile yakından ilgilenmeliyiz. Bu insanların da bir evleri, aileleri var bu mağduriyeti kimsenin kimseye yaşatmaya hakkı yok. Çaresizce yaşamaya son verelim. ‘’ dedi.