Kapaklı Gazetesi - Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, Kapaklı’da bulunan sahipsiz sokak hayvanlarına mama vererek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Sokak hayvanlarının soğuk havalarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Kapaklı ilçemizde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarını besledik. Soğuk kış gününde hayvanlar aç, susuz, barınaksız ve sahipsiz hayatta kalmaya çalışıyor. Maalesef bu kadarı elimizden geliyor fakat bu yeterli olmuyor. Öncelikle belediyemizi, ardından tüm halkımızı sokak hayvanlarına karşı nazik olmaya ve bir kap su ya da mama ile onları sahipsiz bırakmamaya davet ediyorum. Herkes evin önünde ya da mahallelerde bir kap su veya yemek bıraksa küçük dostlarımız sahipsiz kalmaz. ‘’

‘’ÖLÜME TERK EDEMEYİZ’’

Bakım amacıyla alınan fakat sokağa bırakılan hayvanlar da olduğunu dile getiren Diler, ‘’Sahipsiz canlarımız her geçen gün artıyor. Ayrıca bazı insanlar evlerine aldıkları hayvanları bir süre sonra sokağa bırakıyor. Bu vicdansızlıkla mücadele etmeliyiz. Bu canların sokaklarda aç, susuz ve hasta bir şekilde ölüme terk edilmesine göz yumamayız.’’ dedi.