2.5 yıldır Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini yürüten iş adamı Yusuf Orçun Demir, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu. Başvurusunun ardından Kapaklı Tokatlılar Derneği Lokali’nde bir tanıtım programı düzenleyen Demir, yüzlerce kişi huzurunda adaylığını açıkladı. Gerçekleşen tanıtım toplantısında MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, STK Başkanları ve çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi. 

TÜRKÜLERLE BAŞLADI

9 Ocak Cumartesi günü saat 19:00’da düzenlenen program, ozanlar tarafından Anadolu Türküleri’nin seslendirilmesi ile başladı. Hazırlıklar tamamlanana kadar Anadolu Türküleri’ni seslendiren ozanlar; türkülerin yazılış hikayelerini de aktararak lokalde bulunan katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

‘’CUMHUR İTTİFAKI ADAYIMIZ MUSTAFA ÇETİN’İ DESTEKLEYECEĞİZ’’

Düzenlenen aday tanıtım programında ilk söz alan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç oldu. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Genç, ‘’Hepinizin bildiği gibi 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için sandığa gideceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakı Kapaklı Adayımız Mustafa Çetin’i destekliyoruz. ‘Beka İçin Milli Karar Cumhur İçin İstikrar’ düşüncesi ile hareket edeceğiz. Bugün aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50. Kuruluş Yıldönümü. Türk Siyaseti’nin teminatı olan partimize, nice yıllara diliyoruz. Bugün Aday Adayı olan Yusuf kardeşimize de siyasi hayatında başarılar dilerim.’’ dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Başkan Genç’in ardından Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin katılımcılara hitap etti. Meclis Üyesi Aday Adaylığını açıklayan Yusuf Orçun Demir’e başarılar dileyen Çetin, ‘’Yerel seçimlerin gerçekleşeceği tarihe hızlı adımlarla yaklaşıyoruz. Her geçen gün hem meclis üyeliği için hem de destek için sivil toplum örgütlerinde bu tarz programlar yapıyoruz. Bugün bu yolda adaylığını duyuran Yusuf Orçun Demir kardeşimize de başarılar diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI’DA DEĞİŞİM BEKLENTİSİ VAR’’

Kapaklı’da bir değişim olması gerektiğini vurgulayan Çetin, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’42 yıldır Kapaklı’da yaşayan ve uzun yıllardır siyasetle iştigal etmiş bir kardeşiniz olarak Kapaklı’da ciddi bir değişimin beklentisini gittiğim her yerde görüyorum. Öncelikle bu heyecanın 31 Mart akşamına kadar devam etmesini, birlik beraberliğimizin bozulmamasını, kardeşliğimizin zarar görmemesini hepinizden istirham ediyorum. Evet biz Cumhur İttifakı Adayıyız. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız her zaman yanımızda ve bu konuda ‘Devletin Bekası’ diyerek önemli bir destek sağlayan Lider Devlet Bahçeli’ye buradan şükranlarımı sunuyorum. Sağolsun, varolsun.’’

‘’HERKESİN OYUNA TALİBİM’’

Çetin, konuşmalarını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Ben genel siyaset yerine yerel siyasetçiyim. Bu nedenle Kapaklı’nın sorunlarına bakmam hasebiyle; geçmiş dönemlerde ya da 24 Haziran’da vatandaşımızın demokratik hakkı olan oyunu kime attığı hiç önemli değil. Herkesin oyuna talibim. Bir önceki dönemde diğer partilere oy atmış olabilirsiniz, bu önemli değil. Biz Kapaklı’da değişimi getirmek istiyoruz. Bunun için herkesin oyuna talibiz. Kimseyi öteleştirmeden, kimseyi kenara itmeden, birlik ve beraberlik içerisinde her kesime el uzatarak oy istiyoruz. İnşallah 1 Nisan’da Kapaklı’da göreve geldikten sonra herkesin belediye başkanı olacağız.’’

‘’GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ’’

Kapaklı’nın iktidar hizmetlerinden faydalanabilmesi için var güçleri ile çalışacaklarını iddia eden Çetin, ‘’1986’da Kapaklımız köy statüsünden belde statüsüne yükseldi. Şunu üzülerek söylüyorum ki 1986’dan günümüze büyüyen nüfusla ilçe olan Kapaklımızda, yerel iktidar ile genel iktidar hiç buluşamadı. Maalesef hizmet konusunda yeterli yatırımlar yapılmadığı için Kapaklı’da yaşayan insanlar olarak birçok hizmetten mağduruz. Bu dönem bu talihsizliği sonlandırmak için ve genel iktidarı arkamıza alarak Kapaklı’da beklenen hizmeti hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah önce Allah’ın izni, ardından sizlerin desteği ile bunu zaferle taçlandıracağız. Akabinde ilçe başkanlarımız ile birlikte Ankara’da çalmamız gereken hangi kapı varsa onu çalacağız ve hizmeti buraya getireceğiz. Ben odaklı değil, biz odaklı bir yönetimi hayata geçireceğiz. ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışını bir kenara koyup halkla istişarelerimizi geniş kanallarda gerçekleştirerek bütçemizi doğru kullanacağız. Kapaklı’yı geliştirmek ve büyütmek için gecemizi gündüzümüze katacağız.’’ dedi.

‘’SİYASET BİR NASİP İŞİ’’

Partililer arasında kırgınlık ve küskünlük olmaması gerektiğini belirten Çetin, ‘’Birçok meclis üyesi talebimiz var. Sayıyı hatırlamıyorum ama 60’a yakın bir katılım var. Siyaset bir nasip işi. Ben 25 yıldır siyaset mücadelesi veren bir dostunuz olarak söylüyorum; Siyaset cenk işidir, biraz da baht işidir. Önce Allah nasip edecek. O görevi almadığınız müddetçe de kırılma küsme olmayacak. Bakın, biz 14 Aday Adayı arkadaşımız AK Parti’den belediye başkan adaylığı için müracaat ettik. Bunlarda biri de bugün aramızda bulunan Salih kardeşimizdir. Görev bana tevcih oldu. Bu demek değildir ki ben onlardan iyiyim. Bu biraz nasip işi. Arkadaşlarımız mesele memleket olduğu için nefsini bir kenara bıraktı ve mücadeleye katkı veriyor.’’ Diye konuştu.

‘’EL ELE YÜRÜMELİYİZ’’

Son olarak AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Yusuf Orçun Demir’e başarılar dileyen Çetin, ‘’Yusuf kardeşimiz şuan genç, uzun yıllardır muhabbetimiz var. Adamlığını tanıyorum ve mutlaka bize katkı vereceğine inanıyorum. İstediği yerde görev alamazsa, bize hiç kırılmasın. Bu iş nasip işi. Bu dönemde genel merkezimizin farklı uygulamaları var. Birçok kriter inceleniyor, değerlendiriyor ve araştırılıyor. Bu karara küsüp, kırılıp; halkın gerçekten beklediği hizmeti baltalamayacak şekilde el ele yürümeliyiz. Burada hepimizin sorumlulukları var. Bu duygu ve düşüncelerle kendisine başarılar diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM’’

Programda son konuşan isim ise AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Yusuf Orçun Demir oldu. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Demir, ‘’Yaklaşık 2.5 senedir Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Siz hemşehrilerim ve dostlarımla birçok hizmete ve faaliyete imza attı. Meclis Üyesi Aday Adayı olarak tekrar bir hizmete talip oldum. Biz bir yola çıktık, sizlerin de desteklerini bekliyorum. Bu yolda beni yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Bugün buraya katılım gösteren siz değerli hemşehrilerime teşekkür ederim, ayağınıza sağlık.’’ dedi.

Demir’in konuşmalarının ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.