Kapaklı Gazetesi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yerel Basın Buluşmaları kapsamında Trakya Bölgesi’nde görev yapan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnternet üzerinden gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Davutoğlu, “Türkiye’de FETÖ darbesinin en önemli aktörlerinin kardeşleri büyükelçi oldu, FETÖ okullarından mezun olanlar bakanlıklara geldi; onlara herhangi bir işlem yapılmazken, sıradan vatandaşların cezalandırıldığını gördük.” dedi.

Yayına katılan gazeteciler arasında yer alan Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil'in “Başbakanlık döneminizde size Tekirdağ’dan iletilen sorunlar nelerdi? Bu konuda neler yaptınız?” sorusunu yanıtlayan Başkan Davutoğlu, “Trakya bizim Avrupa’ya açılan kapımız. Balkan stratejimizin ancak gelişmiş bir Tekirdağ ile olabileceğine inanıyorum. Zamanında Selanik Belediye Başkanı ile görüştüğümde İstanbul’dan Selanik’e hızlı tren projesini gündeme getirmiştim. Bu olsaydı hem Batı Trakya’dan geçen ve soydaşlarımızı bize bağlayan, hem de Selanik ve İzmir limanlarını birbirine bağlayan bir hat olacaktı. Tekirdağ bu anlamda Trakya’nın lokomotifi. O zaman da geldiğimde Tekirdağ’ı kara ve deniz ulaşımlarının bir üssü olarak görüyordum. İstanbul’un lojistik merkezini Tekirdağ’a kaydırmanın doğru olduğu kanaatindeyim. Organize Sanayi Bölgeleri’nin Tekirdağ civarındaki altyapısı Ar-Ge ile teknolojik merkezler haline dönüştürme projemiz var. OSB’ler salt istihdam değil, teknoloji üreten alanlar olmalı. Bu anlamda geleceği parlak ilk 10 il tanımlansa, Tekirdağ bunların arasına girer. Maalesef istediğimi ölçüde gelişmelerin sağlandığını söylemek zor Trakya’nın çok güçlü bir tarım altyapısı var. Özellikle organik tarım konusunda Tekirdağ çok önemli. Aynı anda çok az şehir aynı anda tarım, aynı anda sanayi, aynı anda lojistik imkanlara sahiptir. Tekirdağ’da bunların hepsi var. İnşallah bir gün iktidar nasip olursa, Tekirdağ’ı bu konuda dönüştüreceğiz.” dedi.

“KAST EDİLEN İSİMLERİ BİLİYORUM, HAKLISINIZ”

Başkan Ahmet Davutoğlu, yine Adem Çil'in “Hem partililerinize hem de size FETÖ ile ilgili suçlamalar oluyor. Bugün baktığımızda çocukları FETÖ okullarında okuyup derece yapan, FETÖ'nün Abant toplantılarına katılan, gazetelerinde yazılar yazan bir isim meclisin yüksek kademelerinde görev yapıyor, bu konuda neler söylemek istersiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi; “FETÖ konusunda herkes konuşur, bir takım iddialar ve ithamlar yapılır. Benim bu konuda tavrım hep net olmuştur. Türkiye’nin içerisinde herhangi bir paralel yapılanmaya izin vermediğimiz gibi, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında FETÖ konusuna açık ve net tavrımız var. Bu iddiaları söyleyenler tek bir kanıt gösteremediler. Gelecek Partisi teşkilatlarını kurarken 2 kuralı baz aldı; 1 FETÖ, PKK herhangi bir terör örgütü ile irtibat halinde olmayacaklar, 2 siyasi ahlak anlamında geride dönük herhangi bir yolsuzluk veya herhangi bir olumsuz algı içinde olmayacaklar ve özgürlükçü demokrat bir kimliğe sahip olacaklar. Bu sebeple bugüne kadar içimizde herhangi bir FETÖ’cü bulunup bize nüfus edemedi, ederse de atar koparır bir kenara koyarız. Dediğiniz gibi Türkiye’de FETÖ darbesinin en önemli aktörlerinin kardeşleri büyükelçi oldu, FETÖ okullarından mezun olanlar bakanlıklara geldi; onlara herhangi bir işlem yapılmazken, sıradan vatandaşların iyi niyetle ve bazen de ekonomik yetersizlikler nedeniyle okula çocuklarını gönderdikleri için cezalandırıldığını gördük. Bu açık ve net adaletsizliktir. Bizim iktidarımızda hiçbir yapı devlet içinde, devletin normal işleyişi dışında paralel bir yapı bulamaz. Kast ettiğiniz isimleri biliyorum, ve haklısınız.”