19 Şubat Salı günü açıklanan Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi aday listesine, AK Parti ve MHP cephesinden gelen tepkiler sürüyor. Son olarak listenin temsilde adaleti sağlamadığını iddia eden bazı partililer, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. İstifa edenler arasında AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Namık Öztürk de bulunuyor.

BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA ETTİ

İstifasıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Namık Öztürk, ''Dün açıklanan listelerin adaletsiz olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten ötürü hem Başkan Yardımcılığı'ndan hem de partideki üyeliğimden istifa ediyorum.'' dedi.

''ÜZÜLEREK İSTİFA EDİYORUM''

Listeye tepkili bir başka partili olan Tarkan Mehmetoğlu ise, istifasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; ''AK Parti Kapaklı'nın kurucu üyelerinden olmamın yanı sıra 17 yıldır bütün yönetimlerde bulundum. 17 yıllık sevdam olan partimde, Karaağaç ve Kapaklı yönetimlerinde yer aldım. 31 Mart yerel seçimlerinde partimin misyonuyla özdeşleşmiş dava adamlarının kenara itilerek, yok sayılması; AK gönüldaşlar değil, Recep Tayyip Erdoğan reisimize hakaret eden rant yandaşların olması nedeniyle üzülerek ve kırılarak istifa ediyorum. Fakat genel seçimlerde ve Büyükşehir'de oylarımız her zaman AK Parti'nin olacak.'' dedi.

''ONUN BUNUN ADAMI DEĞİLİZ''

Meclis listeleri açıklanırken tepki göstererek salonu terkeden Mehmet Boz da partiden istifa edeceğini duyurdu. Makam kaygısı olmadığını belirten Boz, ''Sevdam olan AK Partimin, Kapaklı'daki adayına destek vermeyeceğim. 2002'den beri üyesi olduğum AK Parti'nden istifa ediyor, siyasi hayatımı Av. Ercan Üçel yüzünden bitiriyorum. Biz onun bunun adamı değil, Reisçiyiz.'' ifadelerini kullandı.