Kapaklı Gazetesi - CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Aşkın Gündoğdu ve dernek üyelerinin sorunlarını dinledi.

“NACE KODLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI GEREKİYORDU”

Ziyaretten dolayı CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’e teşekkür eden Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, servisçi esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Gündoğdu, “ Uzun yıllar dernek olarak faaliyet gösteriyoruz. Ardından ise oda kurmak için çalışmalar başladık. 2014 yılında bu yola çıktığımızda Tekirdağ genelinde 17 servisçi esnafımız bulunuyordu. Biz Tekirdağ’da 5 binin üzerinde servisçi esnafı olduğunu biliyorduk. Bununla ilgili bir yanlışlık olduğunu ifade ettik. NACE kodlarında değişiklik yapılması gerekiyordu. Bizler servisçi esnafımıza tek tek ulaşarak, konuyu takip etmeye başladık.” dedi.

“DİREKT ENGEL KOYDULAR”

Oda kurulması gerektiğini belirten Gündoğdu, “Oda kurulması için yetki aldık ve gerekli imzaların toplanması için çalışmalar başladık. 580 imzayı ise bakanlığa gönderdik. Ancak önümüze bir takım engeller koydular. Bu da siyasi engeller oldu. 14 Ocak tarihinde Vali Aziz Yıldırım hiçbir neden bildirmeden yazı yazıp odanın kurulmaması yönünde Bakanlığa gönderdi. Bakanlık görüş bildirilmeden gönderildiğini bize iletti. Bu konuda da bizim görüşlerimizin alınması gerekiyordu, fakat kimse bizi çağırıp ‘kimsiniz, necisiniz’ demedi ve sıkıntılarımızı dinlemedi. Amacımızı sormadan direk engel koydular.” ifadelerini kullandı.

“BU SORUNUMUZU MECLİSE TAŞIYIN”

Gündoğdu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Bizler can taşıyoruz ve en ufak bir hata yapma şansızımız da yoktur. Pandemi döneminde bizim araçlarımız yattı, bunu da kimse görmemiştir. Artık bizim sıfatımızın olmasını istiyoruz. Karar alırlarken bizim de görüşlerimize başvursunlar. Biz bu işin içindeyiz ve bizi de artık ciddiye alsınlar. Bu konuyla ilgili yasal bir süreç başlattık. Bunu sayın vekilimizin meclise taşımasını istiyoruz.”

“SORUNLARINIZI BİLİYORUM”

Ziyarette konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise, şunları söyledi: “ Bugüne kadar yapmış olduğunuz başvuruları, yazışmaları, evrakları ve mahkeme evraklarının çıktısını bana iletmenizi istiyorum. Az çok bölgemizin sorunlarını ve sıkıntılarını da yaşayarak halletmeye çalışıyoruz. 23 yıldır bu bölgedeyim ve burada yaşadım. Benim de sabah 06.00’da kalkıp fabrikalara gittiğim oldu, hekimlik yaptım. Sizi anlıyorum. Tabi o günden bugüne nüfusun çok hızlı arttığını görüyoruz. Bölgemiz çok hızlı göç alıyor.

“ÖNEMLİ OLAN EMEĞİN KARŞILIĞINI ALABİLMESİ”

Hızlı bir kentleşmesi var, kentleşememesi var, ulaşımı var, servisi var, hastanesi var, okulu var derken sorunlarımız çok büyük. Siz de kendi payınıza yaşadıklarınızı anlatıyorsunuz. Önemli bir meslek yapıyorsunuz. İnsan hayatının çok kıymetli olduğunu da biliyoruz. Canımızdan daha önemlisi yok; her zaman ‘önce sağlık’ diyoruz. Sağlık olmadıktan sonra geri kalan hiçbir şeyin önemi yok. Önemli olan da şu; herkesin yaptığı işi güvenli bir şekilde yapabilmesi, emeğinin karşılığını alabilmesi. Hangi iş olursa olsun. Sizin işiniz hata götürmeyen bir iş. Ben sorunlarınızı anladım. Detaylı bir şekilde başkandan en kısa zamanda bana göndermesini bekliyorum.”

“İNSANLAR ADALET ARARKEN YAŞLANIYOR”

Ülkemizde maalesef işler ağır ve aksak ilerlemektedir. Bu sorununuzu çok anlatmanız gerekiyor. Aslında sizin yasal olarak hakkınız. Türkiye’nin her bölgesinde mağdur insanlar var. Her yerde insanlar adalet çığlığı atıyor. Mahkeme salonları öyle. İnsanlar adalet ararken yaşlanıyor, ölüyor. O kadar uzuyor, gecikiyor. Geciken adalet de adalet değil. Lütfen tekrar tekrar bizleri ziyaret etmekten, hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Olmadı demeyin.”

Servisçilerin sıkıntılarını not alan Yüceer, çözüm noktasında her zaman destek olacaklarını ifade etti.