Kapaklı Gazetesi - Çorlu’da Nusratiye Mahallesi Çardaklı Çeşme Sokak’ta bulunan ve önceki yıllarda boşaltılan askeri lojmanların olduğu alana okul yapılmasını bekleyen ve bu çerçevede Valiliğe, imza toplayarak dilekçe veren Mahalleli, şok bir gelişme ile karşılaştı.

Duruma tepki gösteren mahalleli, “İlçemizdeki 5 adet okul, depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı. Çocuklarımız bu yüzden diğer çevre okullarına yönlendirildi. Burada mecburen çiftli eğitim yapıyorlar. Akşam karanlığında saat 20.00’de eve geliyorlar. 40 kişilik sınıflarda okuyorlar. Yazık değil mi? Çocukları değil yine rantı tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“RANT SEVDASINDAN VAZGEÇİN”

Mahallelinin yanına giden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Şaşırdık mı? Hayır! Rant sevdasından vazgeçin. Burayı okul yapın, eğitimin önünü açın” diye seslendi. 

Çardaklı Çeşme Askeri Lojmanları, 2017 yılında tahliye edildikten sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne, oradan da TOKİ’ye devredildi.  Mahalleli, 9 bin 900 metrekare büyüklüğündeki alanın, eğitimdeki sıkıntılar nedeniyle okul olarak değerlendirilmesi için Muhtar öncülüğünde sayısız dilekçe verdi. Çorlu’da bugüne kadar 5 okul, depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı. Bu nedenle çevre okullara giden öğrenciler, çiftli eğitimde akşam geç saatlerde eve dönmek zorunda kaldı. 

Mahalleli, okul gereksiniminin en üst sıraya çıktığı vurgusuyla imza toplayarak dilekçe verdi. Ancak Tekirdağ Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, imar değişikliği ile bu araziyi, ticari alana çevirdi. Söz konusu karar, tabela ile asılarak, vatandaşa tebliğ edildi.

“BU PLANDAN VAZGEÇİN”

Mahalleli, bu duruma sert tepki gösterdi.  CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Nusratiye Mahallesi’ne giderek açıklamalarda bulundu. Aygun, “Mahalleli, 10 dönümlük alana okul yapılması için muhtarların öncülüğünde dilekçe verdi. Ancak bu istek dikkate alınmadı. TOKİ’ye devredilen alanda imar değişikliği yapılmış. Eğitim yerine ticari alan tercihi yapılmış. Vatandaş, bugün sabah uyanır uyanmaz, imar değişikliğini öğrenmiş! Bugün günlerden Pazar günü olmasına rağmen, apar topar tabela asılmış. Ne park yapıyorlar ne okul yapıyorlar. Bu plandan vazgeçin, halkımızın istediği gibi bu alanı okula çevirin. 10 dönümlük alanda binlerce öğrenciye en iyi şartlarda eğitim veririz” diye konuştu.

“BALIK İSTİFİ EĞİTİM GÖRÜYORLAR”

Mahalleli, “5 okulumuz depreme dayanıklı değil diye yıkıldı. Çocuklar diğer okullarda 40 kişilik sınıflarda balık istifi gibi eğitim görüyor, gece eve geliyorlar. Eğitim hayalimizi yok ettiler” diye isyan etti. 

Cüneyt Yüksel’den TEKSAMDEF’e ziyaret Cüneyt Yüksel’den TEKSAMDEF’e ziyaret