Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, düzenlediği basın toplantısında CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgerçek ve CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz’ın istifaları ile ilgili açıklama yaptı.

İstifa haberleri ile gündem olan Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, düzenlediği basın toplantısında Özgerçek ve Yılmaz’ın istifa nedenleri ile ilgili açıklama yaptı. Herhangi bir kırgınlık olmadığını dile getiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ‘’Bizim partimiz kişilere bağlı bir parti değil.’’ dedi.

‘’BAŞARILAR DİLİYORUM’’

Seyfi Özgerçek ve Erdinç Yılmaz’ın Belediye Meclis Üyeliğinden istifalarının dün gündeme düşmesinin ardından bu gelişmelerin nedenlerini kamuoyuna duyurmak istediklerini kaydeden CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ‘’Seyfi Özgerçek arkadaşımız iş yoğunluğu ve sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmayı tercih etti. Kararına saygı duyuyoruz. Erdinç Yılmaz da CHP Kapaklı İlçe Başkanı adayı olduğu için kendisine gelen Meclis Üyeliği hakkını kullanmadı ve istifasını sundu. Şimdi sıra Turan Çakan’a geldi. Önümüzdeki dönem Kapaklı Belediye Meclisinde Turan arkadaşımız olacak. Kendisine başarılar diliyorum.’’ dedi.

‘’TÜM PARTİLİLERİMİZİ BEKLİYORUZ’’

Kongre takvimi ile ilgili de hatırlatmalarda bulunan Başkan Seçkin, ‘’Bizim partimiz kişilere bağlı bir parti değil. Gelen arkadaşımızın her zaman arkasındayız. Başarılı olacağına eminim. Ocak 12’de ilçe kongremiz var. Tüm partililerimizi ve vatandaşlarımızı bekliyoruz. Kongrenin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca yeni yılın ülkemize sağlık, barış, huzur ve adalet getirmesini diliyorum.’’ diye konuştu.

‘’BİLGİSİ DOĞRULTUSUNDA İSTİFAMI SUNDUM’’

İstifası ile ilgili nedenlerini belirten CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgerçek ise, açıklamasında şu sözlere yer verdi; ‘’Başkanımın da belirttiği gibi işlerimin yoğunluğu ve biraz da sağlık problemlerim nedeniyle başkanımın bilgisi doğrultusunda istifamı sundum. Bu süreç 20 - 25 gündür devam ediyordu. Bu süreçte düşünmeye vaktim oldu. Verimli olunmadığı zaman o koltukta oturmanın bir anlamı yok ve bu iş zaman ayrılması gereken, üzerinde durulması gereken bir iş. Arkadan gelen arkadaşlarımızın önünü açmak için de böyle bir karar aldım. Turan arkadaşımızın bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğin eminim. Kendisine başarılar diliyorum.’’

‘’2020’DE KAPAKLI’DA YENİ BİR SİYASET BAŞLAYACAK’’

CHP Kapaklı İlçe Başkanı adaylığı için istifa ettiğini dile getiren Erdinç Yılmaz ise, ‘’Seyfi Ağabeyimizle yıllardır tanışıyoruz. Görevinden ayrılmış olabilir. Benden sonra da Turan Ağabeyimize kısmet oldu bu görev. Biz köklü bir partiyiz. Bizde küslük, kırgınlık olmaz. Bizim partimiz insana, insan olduğu için değer verir. Önümüzde bir kongre süreci var. 2020 yılından sonra Kapaklı’da yeni bir siyaset başlayacak. Her şeyin güzel olacağını zaten söylemiştik. Bunun hala arkasındayız.’’ Şeklinde konuştu.

‘’BU BİR BAYRAK YARIŞI’’

Toplantıda son konuşmayı önümüzdeki süreçte Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeliği görevini yürütecek olan CHP’li Turan Çakan yaptı. Çakan, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi içinde verilen görevleri bir bayrak yarışı olarak görüyorum. Dün bu bayrak Seyfi arkadaşımızdaydı; bugün de bende. Bu görev yarın da bir başka partilimize verilebilir. Biz bu görevleri her zaman partimizin hedefleri doğrultusunda ileriye taşıyacağımıza ve layıkıyla yerine getireceğimize emin olabilirsiniz. Biz yerelde ve genelde partimizi iktidara taşımak için çaba göstereceğiz.’’ dedi.