Kapaklı Gazetesi - Eski belediye meydanından sökülen ağaçlar ile ilgili tüm STK’lara ve doğaseverlere çağrıda bulunan CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emir Tarcan, ‘’Ağaç katliamlarına karşı geleceğimizin kaybolmaması için dik durmalıyız.’’ dedi.

Tarcan, açıklamasında şu sözlere yer verdi; ‘’Biz gençler ülkemizin birçok yerinde Gezi Parkında, Kaz Dağlarında, sırf otel yapılsın diye orman yangınlarında gördüğümüz bu katliamlardan tanıdığımız kafa yapısını maalesef tek adam rejiminin özentisi ve uzantısı belediyelerde de görmekteyiz. Kapaklı’da daha önce gece yarısı ağaç katliamının ardından yine ağaç katliamlarına başladığını görmekten üzüntü duyuyoruz. Sevgili Kapaklılı hemşerilerim, doğasever arkadaşlarım ve STK’lar ağaç katliamlarına karşı geleceğimizin kaybolmaması için dik durmalıyız.

Cumhuriyetin tüm kazanımlarını yok etmek isteyen yapının özentileri aynı zamanda doğayı da katletmek istiyor. Biz geleceğimizin kaybolmasını istemiyoruz. Pandemi şartlarını avantaj haline getirip doğa ve hayvanlar için projeler üreteceğine bu şartları doğayı yok etmek için kullanan ve çalışan aynı zamanda termik santrallere bile karşı çıkamayan, projesi olmayan düşük vizyonlu yerel iktidarı hep birlikte uyarmalı ve bu yaptıklarına karşı durmalıyız.’’