Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde gece yarısı ani bir kararla eski belediye meydanındaki ağaçların bir kısmını söktü. Duruma tepki gösteren CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı, ağaçların söküldüğü noktada belediyeyi protesto etti.

Belediyenin söküm kararını pankartlarla eleştiren CHP’liler, üzerinde ‘’Kapaklı’da ağaç katliamına dur de!’’, ‘’Yaşamak için bizi yaşat’’ gibi sloganlar asılı pankartları ağaçlara astı. CHP’lilerin bu protestosuna destek veren 2004-2019 Dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da destek vermek için alanda hazır bulundu.

‘’BU KATLİAMA İMZA ATAN HERKESİ KINIYORUM’’

Kapaklı Belediye yönetimini söküm kararından dolayı kınadığını dile getiren 2004-2019 Dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Bugün partimizin yönetimindeki arkadaşlar ellerinden geldiği kadar bu ağaç kıyımına tepki gösteriyor. Ben bu konuya duyar gösteren tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Onlar Kapaklı’nın sesi. Sadece Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar değil, bu işe karşı gelen tüm vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Başta Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin olmak üzere bu katliama imza atan herkesi de kınıyorum. Allah bunları ıslah etsin.’’ dedi.

‘’ALACAKARANLIK KATLİAMLARI DEVAM EDİYOR’’

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ise, bir süre önce Pınar Bulvarı’ndan sökülen ağaçları hatırlatarak şunları söyledi; ‘’12 Ocak’ta bildiğiniz gibi Pınar Bulvarı’ndaki ağaçlar sökülmüştü. Yeni Mezarlık yanına ekilen ağaçlarla ilgili geçen Cuma bir video yaptık ve paylaştık. Aynı gün alacakaranlık katliamları bu eski belediye meydanında gerçekleşti. Biz de bu duruma tepki amaçlı afiş ve pankartlarımızı hazırladık. Geçmişe bakarsak 12 Eylül 1929’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptırmış olduğu köşk, sırf önünde bir ağaç var diye yana kaydırılmıştı. Avrupa’da da aynı şekilde bir ağaç varsa yolu onun etrafından geçirirler. Maalesef bizde köşk ya da yol yapılmadığı halde gece katliamları devam ediyor.’’

‘’AMACIMIZ MİLLİ SERVETİMİZE SAHİP ÇIKMAK’’

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı olarak konuya sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Yılmaz, ‘’Bizim buradaki amacımız gelecek nesiller için bu yeşil katliamına dur demek. Pınar Bulvarı’nda emektar ayakkabıcı arkadaşımızın dükkanı önündeki ağaca bakarsak, burada katledilen ağaçların da katledilmemiş olsa bu boylarda olup caddemize renk katacaklarını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bugün çok fazla bir katılım sağlamadık, yine de bu eylemde bize destek veren herkese teşekkür ederim. Bu konuda tepkimiz devam edecek, amacımız milli servetimize sahip çıkmak.’’ İfadelerini kullandı.