Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Atatürk Anıtı önünde bir çelenk programı düzenleyen CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı, CHP'nin 97. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. 

Pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlı katılımla gerçekleştirilen programa CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, parti yönetimi ve partililer katılım sağladı. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı adına anıta çelenk sunuldu.

‘’MÜCADELEMİZ HAKİMİYET MİLLETİN OLANA DEK SÜRECEKTİR’’

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz gerçekleştirdi. Partilerinin 100. Kuruluş yıl dönümünde hedeflerinin iktidar olduğunu belirten Yılmaz, ‘’Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım; temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız, 9 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuva-i Milliye’nin işgaller karşısındaki azmini; 97. Kuruluş yıl dönümünde yüreğimizde taşıyoruz. Yani amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşaa etmek istiyoruz. İlke ve devrimlerinizle 20. Yüzyıla çağrı beyannamesi ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Masum milletlere umut ışığı olan Anadolu devriminin mimarları olarak siz ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımıza saygımızı sunuyor; aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. En başta ifade ettiğim gibi yerelde ve genelde iktidar olmaya geliyoruz.’’ dedi.

Yılmaz, konuşmasının ardından CHP Kapaklı eski ilçe Başkanı Kenan Seçkin'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. İşlerinden dolayı törene katılamayan Seçkin adına, partili Turgay Han'a plaketi teslim edildi.