İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı, düzenlediği kahvaltı programında yeni yönetimini üyelerine tanıttı. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ‘’İnşallah yeni yönetimimizle Kapaklı’yı, Tekirdağ’ı ve Türkiye’nin her yerini İYİ Belediyecilik ile tanıştıracağımıza inancımız tamdır.’’ dedi.

25 Kasım Pazar günü saat 11:00’da Kale De Caffe’de program düzenleyen İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı, üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin’in katılım gösterdiği programda; İYİ Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri partililere tanıtıldı. 

YENİ YÖNETİMİNİ AÇIKLADI

İYİ Parti Genel Yönetimi, bir süre önce parti içerisinde yeniden yapılandırma gerçekleştirmek için 81 vilayetteki tüm il ve ilçe başkanlarının istifasını istedi. Genel Merkezin kararı üzerine İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi, bir süre önce görevinden istifa etti. Merkez tarafından yapılan atanmaların ardından yeniden görevlendirilen İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, düzenlediği programda yeni yönetimini kamuoyuna duyurdu. 

‘’PARTİMİZİN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILDI’’

İYİ Parti’nin Türk siyasetinde önemli bir aktör olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Yusuf Çetin, partinin  24 Haziran seçimlerine hazırlıksız girdiğinden bahsetti. Kısa sürede yapılanan bir parti olmasına rağmen güzel bir başarı yakaladıklarını da dile getiren Çetin, ‘’Partimizin kurulduğu günden bu yana her zaman partimizin önü kesilmeye büyümesi engellenmeye çalışıldı. Görmezden geldiler, biz yokmuşuz gibi davrandılar özellikle yandaş medya, Bağımsız olması gereken devletin televizyonu TRT bile bizi anmaktan, bizimle ilgili haber yapmaktan çekindi. Allah’a şükürler olsun siz değerli üyelerimizin, İYİ Parti'yi Türkiye’nin kurtuluşu olarak gören siz İYİ Parti'ye gönül vermiş insanların destekleriyle bugünlere geldik. Kuruluşumuzdan 9 ay sonra, ne kadar girmemiz için uğraşılmış olsa da baskın seçime girdik, kuruluşları yarım asıra dayanan partiler 49 Milletvekili çıkarırken, biz siyaset tarihinde eşi benzeri olmayan bir şekilde 43 Milletvekili vekili çıkarmayı başardık. Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanı adayı olması için imza toplamasına gerek olmamasına rağmen sadece iki saatte gerekli olan 100 bin imzayı fazlasıyla topladık.’’ dedi.

‘’TÜRKİYE’NİN İYİ OLMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’’

İYİ Parti olarak toplumun sorunlarına duyarlı olduklarını dile getiren Çetin, ‘’25 Ekim 2018 tarihinde 1. yılını dolduran İYİ Parti Türkiye’nin 81 ilinde ve İlçelerinde teşkilatlarını kurdu ve Türkiye’nin iyi olması için gece gündüz demeden çalışmaktadır. 24 Haziran’dan bugüne TBMM de bulunan 40 Milletvekilimiz her gün Yüce Türk Milletinin lehine olacak önergeler vermektedir. Sadece Tekirdağ Milletvekilimiz Enez Kaplan 7 önerge verdi. Milletvekillerimizin verdiği önergelerin çoğunluğu mecliste İktidar partisi ve ittifak ortağı parti tarafından reddedildi. Seçimler öncesi kendilerinin vaad ettikleri EYT’yi meclise getirdik reddettiler. En Son Asgari ücretlilerden kesilen vergiler üzerinde düzenleme yapılıp, Asgari ücretli çalışanların maaşlarında iyileştirme olsun dedik onu da reddettiler. Milletvekillerimiz tüm Türkiye’yi il il, ilçe ilçe dolaştılar, halkı dinlediler, dertlerine derman olmak için çalışmalara başladılar. Milletvekillerimizin Çalışmalarının ve Önergelerimizin Yandaş yerel ve ulusal basında haber dahi yapılmadı. Ama bizler yılmadan usanmadan sosyal ağlardan veya insanlara teker teker gidip yüz yüze İYİ Parti’nin Türkiye’nin iyi olması için yaptığı mücadeleyi anlattık ve anlatacağız.’’ Diye konuştu.

‘’TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ İYİ BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRACAĞIZ’’

Yerel seçimlerdeki hedeflerinden de bahseden Çetin, ‘’Önümüzde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi var. Genel merkezimiz 24 Haziran 2018 seçimlerinde Milletvekili adayı olup Yönetimlerden ayrılan arkadaşlarımızın yerini doldurmak ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde Yerel yönetimler için Aday adayı olacak arkadaşlarımız olacağından Tüm il ve ilçe teşkilatlarımızın istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındı. Bizler de bu tavsiyeye uyarak tüm arkadaşlarımızla birlikte istifa ettik. Genel Merkezimizin takdiri ile tekrar İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak görevlendirildim ve yeni yönetim kurulumuzu oluşturduk. İnşallah yeni yönetimimizle ve siz değerli İYİ Partiye gönül vermiş, cesur insanlarla Kapaklı’yı, Tekirdağ’ı ve Türkiye’nin her yerini İYİ Belediyecilik ile tanıştıracağımıza inancımız tamdır.’’ İfadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDETİ KINADI

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü sebebiyle toplumsal mesaj vererek konuşmalarını noktalayan Başkan Çetin, ‘’Bugün 25 Kasım Kadına şiddete karşı mücadele günü. Ne yazık ki ülkemizde kadına olan şiddet her geçen gün artıyor ve önlenmesi için ciddi hiçbir çalışma yapılmıyor. Kadına şiddet uygulayanların cezaları yok denecek kadar az. Kadın Erkek eşitliği konusunda her zaman şüpheli açıklamalar yapan AKP hükümeti döneminde kadına şiddet %1400 artmış 2002 ile 2018 yılları arasında 6375 kadın cinayeti işlenmiş ve sadece 2017 yılında 246 kadın cinsel istismara uğramıştır. Genel başkanı bir kadın olan İYİ Parti iktidarında kesinlikle kadınlarımız hak ettiği yerlerde olacak, Kadına olan şiddet, haksızlık önlenecek ve Kadınlarımıza karşı yapılacak her türlü şiddet, ayrımcılık, haksızlığın cezaları en ağır şekilde olacaktır.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

 ‘’SEÇİM SÜRECİNE START VERDİK’’

Başkan Çetin’in ardından İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya söz aldı. İYİ Parti’nin 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere hazırlanmak amacıyla böyle bir yapılandırmaya gittiğini kaydeden Alkaya, ‘’Genel Merkezimizin Olağanüstü Kongre kararının ardından 81 il ve ilçe teşkilatında istifa edip yeni yönetim kadrosu oluşturduk. Bunun nedeni 24 Haziran’daki Milletvekilliği Aday Adaylığı sürecinde boşalan teşkilat kadrolarımızın, daha sağlıklı bir şekilde hazırlanması içindir. En kısa sürede 81 il ve ilçedeki başkanlarımız görevine atandı. Bu çerçevede Kapaklı İlçe Başkanlığımız da bu karara uyarak vermiş oldukları istifa dilekçesinin hemen akabinde görevi geri teslim edildi. Şuan Başkanımız sizlerle beraber seçim sürecine start verdi. ‘’ dedi.

‘’YANDAŞLARIN EN ÇOK KORKTUĞU PARTİ İYİ PARTİ’’

Ayrıca ulusal medyada İYİ Parti’ye karşı bir karartma olduğunu söyleyen Alkaya, ‘’Bizler bunları yaparken bazı ulusal basın kanalları, İYİ Parti’nin yaptıklarını hiç iyi lanse etmedi. Sadece kötü olduğunu düşündükleri şeyi manşet yaptılar. Bu istifa sürecini ‘İYİ Parti’de yaprak döküldü, dal kırıldı, şu oldu bu oldu’ tarzında manşet yaptılar. Bu istifalardan sonra Türkiye’de gündem yaratmaya çalıştılar fakat 1 haftada görevimize geri geldiğimizde bunu görmezden geldiler. Bizler bunun neden yapıldığını biliyoruz. Çünkü bu yandaşların en çok korktuğu parti İYİ Parti. Bu arkadaşları iktidara getiren seçimler de genel seçimler olduğu ve gidişleri de genel seçimlere bağlı olduğu için İYİ Parti’yi yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SANCAĞIMIZI GÖKLERE DİKECEĞİZ’’

Yerel seçimler hakkında da iddialı konuşan Başkan Alkaya, ‘’Sizin gibi değerli arkadaşlarımızın aşından, işinden partiye ayırdığı zamanın karşılığını, inşallah bu yerel seçimlerde göreceğiz. Bizler buna tamamen inanıyoruz. İYİ Parti Tekirdağ olarak, sancağımızı göklere dikeceğimize inanıyorum. Bu konudaki en büyük sorumluluk sizlere düşüyor. 7/24 çalışmalıyız, küskünlük ve dargınlık yaratmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bu organizasyonu yaptığınız için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’TEKİRDAĞ’IN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

Programın son konuşmacısı ise İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan oldu. Tekirdağ’ın, bilhassa bölgemizin sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde duyurduğunu söyleyen Milletvekili Kaplan, ‘’Hareketimize 25 Ekim’de başladıktan sonra ben ilk genel seçimlerde Tekirdağ Milletvekili olarak görev yapmaya başladım ve Tekirdağımızın sorunlarını meclise taşıdım. İlçe Teşkilatlarımdan, gezerken halktan aldığım tüm duyumları meclise önerge olarak sunmaya çalıştım, Tekirdağ’ın sesini duyurmaya çalıştım. Önümüzdeki hafta da burada yapılması planlanan Termik Santral ve Çorlu’nun kanayan yarası Ergene Nehri hakkında bir konuşmam var. Mecliste İYİ Parti olarak toplumun yanında olmaya özen gösterdik, tüm sorunları dile getirmeye çalışıyoruz. ‘’ diye konuştu.

‘’HALKIMIZIN HANGİ SORUNUNU SÖYLÜYORSAK REDDEDİYORLAR’’

Ardından şu sıra toplumda geniş yankı bulan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasa tasarısı hakkında konuşan Milletvekili Kaplan, ‘’Mesela ‘Emeklilikte yaşa takılanlar’ yasasını gündeme getirdik. Başta kabul eden Küçük Ortak, ardından iktidar partisi ile bir olarak yan çizdi. Kendi seçim beyannamesinde olan bir maddeyi, sırf iktidara yaranmak için reddetti. Yine geçen hafta asgari ücretlilerden vergi alınmasın dedik. Bizim verdiğimiz bu önerge de Ak Parti ve MHP’nin oyları ile reddedildi. Halkımızın hangi sorununu dile getiriyorsak reddettiler. İktidar Partisi ‘Biz büyüğüz, bizim dediklerimiz doğru, yaptığınız hiçbir şeyi kabul etmiyoruz’ diyor. Sizler de bunu televizyonlardan görüyorsunuz. Yerel seçim süreci başladı. Ben 1 aydan itibaren ilçe ilçe geziyorum. İlimiz ile ilgili hangi sorun olursa olsun hepsi için birer önerge veriyorum. Mesela Çorlu’daki tren kazası ile verdiğim önergeye hava koşulları ile ilgili olduğu cevabını verdiler. Derelerimizin kirliliğini verdik, kabul edilmedi. Perşembe günü verdiğim önergede Trakya çiftçisinin kullandığı elektriğin, şantiye tarifesinden değil de ev tarifesinden fiyatlandırılmasını istedik. ‘’ dedi.

‘’2023’TE İKTİDAR OLACAK BİR PARTİYİZ’’

Kaplan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Güneydoğu’da insanların arasında gezdiğimde halk bir tarafta HDP diğer tarafta AKP olduğunu ve arada kaldıklarını dile getirdi. Vatandaş ‘Bıktık bu tahterevalli siyasetinden’ dedi. Ben de bu bölgede CHP ve Ak Parti’nin bu siyaseti gerçekleştirdiğini söyledim. Biz 2023’te iktidar olacak bir partiyiz ve buna göre strateji ilerletiyoruz. Bizler iktidar yapmak istemiyoruz, memleketi yönetmek istiyoruz. Ben hepinize sorayım; Bölgenizin belediyesinden memnun değilsiniz, iktidar partisinin gelir paylaşımından memnun değilsiniz. O zaman biz niye yokuz?’’ ifadelerini kullandı.

‘’TAHTEREVALLİ SİYASETİNİ BİTİRMEK ZORUNDAYIZ’’

Vatandaşların Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tartışmaları takip etmesi gerektiğini savunan Kaplan, ‘’Mecliste ‘Kriz var, krizi araştıralım’ dedik ve tüm partiler olarak bir önerge sunduk. Ak Parti konu üzerine öyle bir açıklama yaptı ki, Zürih’te yaşıyorum sandım. Hanginizin 25 bin dolar geliri var? Adamlar ‘Kriz yok, nakit sıkıntımız var’ diyor. Bir önerge sonra 1-2 araştırma kurumuna avans verelim diyoruz, ‘Kriz var ülkede’ diyorlar. 5 dakika önce konuştukları ile 5 dakika sonra konuştukları bambaşka arkadaşlar. Ben şu meclis toplantılarını takip etmenizi öneririm. Türkiye’nin siyasi haline güleceksiniz. Sürekli kendi dediklerini doğru zannediyorlar. Onun için bu tahterevalli siyasetini bitirmek zorundayız.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’İYİ BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ’’

İYİ Parti’nin Tekirdağ’da ciddi bir oy potansiyeline sahip olduğunu da söyleyen Kaplan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Seçim dönemine geldiğimizde bu süreci doğru yönetelim. Daha çok çalışalım, daha çok insana dokunalım ve İYİ Belediyeciliği buraya getirelim. Ben iddia ediyorum ki biz çalışırsak, halkın önüne düzgün çıkarsak, bu belediyeleri alırız. Bizi ağırlaştıran tek konu ittifak. Biz ittifak yapmak istemiyoruz. Bizim ittifaka ihtiyacımız yok, bu ittifakı isteyen Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Genel Merkezimize bu görüşümüzü bildirdik. Fakat ittifak olsa dahi Tekirdağ’da 79 bin oy aldık, bu oy 100 bin civarına çıkacak ve biz ilçelerdeki adaylarımızla belediyeleri alacağız.’’

YENİ ÜYELERE ROZET TAKTILAR

Konuşmaların ardından partiye yeni üye olan vatandaşlar için rozet takma merasimi tertip edildi. Gerçekleştiren rozet takma töreninde İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yeni partililere rozetlerini takdim etti.