Yerel seçimlerde sandığa ‘Cumhur İttifakı’ adı altında giden AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, Tekirdağ Büyükşehir ve 11 ilçe belediyesindeki adaylarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Gerçekleşen ittifak penceresinde Kapaklı Belediye Başkan Adayı ise AK Parti’nin aday adayları listesinden Mustafa Çetin oldu. Adaylığının duyurulmasının ardından ilk kez basın ile bir araya gelen Çetin, seçim sürecinde izleyecekleri yolla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çetin’in düzenlediği basın açıklamasına AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel ve yönetimi de katılım gösterdi.

‘’SİYASET BİR NASİP İŞİ’’

Yerel seçimlerin hayırlı uğurlu olması temennisi ile sözlerine başlayan Aday Mustafa Çetin, ‘’Malumunuz olduğu üzere partimizin aday adaylığı süreci tamamlandı. AK Parti’den en fazla aday adaylığı yapılan yer ilçemizdi. Biz 14 arkadaş aday adaylığına müracaatta bulunduk. Aramızdan Ercan kardeşimiz nefsini bir tarafa koyarak İlçe Başkanlığı görevini devraldı. Kendisi de aday adaylığından çekildi. Halihazırda yönetimini oluşturmaya çalışıyor. Siyaset bir nasip işi. Bu dönem genel merkezimizin yaptığı çalışmalar neticesinde adaylık görevine şahsım layık görüldü. Bizler de hem ildeki hem ilçedeki programlarımızla yoğun bir şekilde ilgilendik. Bugün de sizlerle bir araya gelerek sizlerin aracılığı ile halkımıza küçük bir mesaj vermek istedik. O nedenle hepiniz aramıza hoş geldiniz. Umuyorum bu seçimler ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlarla sonuçlanır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İNŞALLAH HALK KAZANIR’’

Kendisini ‘Cumhur İttifakı’nın adayı olarak nitelendiren Çetin, yerel seçimlerde de MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı ile dirsek temasında olacaklarını belirtti. Demokratik bir seçim atmosferi olmasını dileyen Mustafa Çetin, ‘’İnşallah halk kazanır. Yerel seçimler vatandaşın yaşadığı şehir ile ilgili beklentilerinin karşılanacağı bir seçimdir. O nedenle biz bunu genel seçimden ayrı bir platformda yürütmek istiyoruz. Nitekim ülke genelinde ittifaklar oluştu ve biz Cumhur İttifakı’nın adayı olduk. Bizler Kapaklı’da Milliyetçi Hareket Partisi ile ortak bir seçim süreci yürüteceğiz. Umarım her şey demokrasinin gereği içinde, huzur içinde, en nihayetinde de bir bayram havasında tamamlanır ve tüm Kapaklı için hayırlarla sonuçlanır.’’ Şeklinde konuştu.

‘’KAYNAKLAR HEBA EDİLMEKTEDİR’’

Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi; ‘’Tekirdağımız genelinde gelişme istidadı en fazla olan Kapaklı ilçesi maalesef şehirleşme açısından arzu ettiğimiz noktada değildi. İmkanlar, fırsatlar, zaman ve kaynaklar heba edilmektedir. Bugün ki mevcut yerel yönetimimizde hakim olan ve de hala sürdürülmeye çalışılan ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla, plansız ve çarpık yapılaşma ile, iletişime açık olmayan kendini yenileyemeyen yönetim şekliyle; yaşanabilir bir şehir inşa etmek mümkün değildir. Yoğun göç hareketi ile her geçen gün sorunlarıyla büyüyen Kapaklı’nın daha fazla vakit kaybetmeye tahammülü yoktur. ‘’

‘’TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM’’

Son olarak aday adaylığı sürecinde kendisine destek verenlere teşekkürlerini ileten Çetin, ‘’Çocukluğumu, gençliğimi yaşadığım, işimi ve yuvamı kurduğum, umutlarımı, heyecanlarımı ve hayallerimi paylaştığım; kendisi ile birlikte büyüdüğüm ilçemizin yarınlarına ve daha güzel bir geleceğe katkı vermek için çıktığım bu yolun hayırlı olmasını diliyorum. Heyecanımıza, sevdamıza güç katan tüm gönül dostlarımıza sonsuz şükranlarımı ve en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Diye konuştu.

‘YERLİ ADAY’ ELEŞTİRİLERİNİ YANITLADI

Çetin, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak kendisine yöneltilen ‘Yerli Aday’ eleştirileri hakkında konuşan Çetin, ‘’Partimiz her seçimden ders çıkaran bir partidir. Her seçim döneminde partimiz, verileri toplayıp bir sonraki döneme dair hazırlıklar yürütüyor. Bu arada milletvekillerinden, il ve ilçe teşkilatlarından da veri topluyor. Biz bunların kriterlerini bilmiyoruz. Ben bu kararın tek merkezden verildiğine inanmıyorum.’’ dedi. 

‘’SALİH ARKADAŞIMIZLA HUSUMETİMİZ OLMAZ’’

Ardından AK Parti Kapaklı eski İlçe Başkanı Salih Bezgin’in sosyal medyadaki tartışmalarına değinen Çetin, Bezgin’in kendisine bir tepkisi olmadığını iddia etti. ‘Kendisi aday olmayınca ilk başlarda nefsi bir reaksiyon verebilir’ diyen Çetin, ‘’Salih arkadaşım benim 25 yıllık kardeşim. Kapaklı’ya ilk geldiğinde elinden tuttuğum biridir. Kendisini öz kardeşimi ne kadar seviyorsam o kadar severim, bunu kendisi de bilir. Yaşantısının her bölümünde abi olarak bulunmuş bir insanım. Bir sorunu olduğuna da inanmıyorum. Herkes bu işe iddialı bir amaçla çıkıyor. Geçen dönemde de ben aday adayıydım, o tarz bir çıkışımız olmadı. Sonuç olarak Salih arkadaşımızla, eski ilçe başkanımızla herhangi bir husumetimiz olmaz. Nitekim kendisi de sonrasında kendi sosyal medya hesabında açıklama yaparak bir problem olmadığını belirtti.’’ İfadelerini kullandı.

‘’AK PARTİ OYUNUN ÜSTÜNE %12 KOYACAĞIM’’

Yerel seçimlerdeki oy hedefini de duyuran Aday Mustafa Çetin, ‘’Adaylığım açıklandıktan sonra bugüne kadar geçen sürede birebir yaşadığım çok güzel anılarım oldu. Büyük bir heyecan ve ilgi görüyorum. Değişik kesimlerden gelen insanlarla görüştüm. ‘Bu sefer bu iş tamam’ diyorlar. Çok açık ara bir seçim kazanacağımızı düşünüyorum. Yüzde vermek istemem ama 24 Haziran’da AK Parti’nin ilçemizde aldığı oyun en az %12 üstüne koyacağımı düşünüyorum. ‘’ dedi. Çetin, projelerini soran basın mensuplarının sorusunu ise şu ifadelerle yanıtladı; ‘’ ’Projelerimizi meydanlarda açıklayacağız ve siz de o zaman öğreneceksiniz. Belki o zaman inanmayacaksınız ama seçildiği takdirde Kapaklı’yı Tekirdağ’ın merkezi yapacağıma inanıyorum.’’

‘’SÖYLENENLERDEN GOCUNMUYORUM’’

Ardından basın mensupları Çetin’e halkın içerisinde olmadığına dair yöneltilen eleştirileri sordu. Aday adayları içerisinde bu konuda en popüler ismin Akın Yılmaz olduğunu belirten basın mensuplarının sorularına, Çetin’in cevabı ise şu şekilde oldu; ‘’Benim bu cadde üzerinde bir ofisim var. Eğer bir gün oraya gelirseniz görürsünüz ki işyerim vatandaşların dertlerine çözüm aradıkları bir yerdir. Ben bunları reklam amaçlı yapmak istemiyorum. Vatandaşın yorumları ile ilgilenmeyi seviyorum ve bunu sosyal mecrada paylaşmayı seven birisi değilim. Ben bunu reklam için yapmadım, siyaset için hiç yapmadım. 25 yıllık siyasi hayatım var, olduğum gibiyim. Akın arkadaşımız mesleği ve işi gereği daha fazla zamanı var ve o da bunu insanların içine karışarak değerlendiriyor. Bu bizim partimize katkı veriyor, kötü bir şey yapmıyor. Teşkilatımızdaki herkes farklı bir görev yapıyor. Bu söylenenlerden hiç gocunmuyorum.’’