Yerel seçimlere sayılı günler kala saha çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, 10 Mart Pazar günü saat 20.00'da Kapaklı Samsunlular Derneği'ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Çetin, Samsunlu Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tanıtarak ellerini kaldırdı.

''O SENE BU SENE''

Toplantı 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları tanıtılarak sahneye davet edildi. Programın açılış konuşmasını ise Kapaklı Samsunlular Derneği Başkan Vekili Mustafa Acar gerçekleştirdi. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Acar, ''Bu gece Samsunluların gecesi olduğu belli oluyor. İnşallah 31 Mart'ta da aynı burada olduğu gibi bayram havasında olacaktır. Hepinize hayırlı geceler diliyorum, o sene bu sene.'' dedi.

''CUMHUR İTTİFAKI'NIN MEŞALESİNİN YANDIĞINI GÖRÜYORUM''

Dernek Başkan Vekili Acar'ın konuşmalarının ardından MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin vatandaşlara hitap etti. Güvercin, ''19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadeleyi Samsun'dan başlattı. Bu yıl Allah'ın izni ile 100. yılını kutluyoruz. Bugün de burada Cumhur İttifakı'nın meşalesinin yandığını görüyorum. Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in dediği gibi, 'Önce milletim ve devletim, sonra partim ve ben' diyoruz. İnşallah Mustafa Çetin'i 31 Mart akşamı Belediye Başkanı yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

''BEN SÖZÜMÜ TUTTUM SIRA SİZDE''

Programın son konuşmacısı ise Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin oldu. Vatandaşları selamlayarak konuşmalarına başlayan Çetin, '''Ben siyaseti gönül harmanına döndüreceğim' diyenler, 'Ne kadar güçlü olursam olayım, haklının hakkını koruyacağım' diyenler burada mı? Güzel Samsunlular; gönlü has, alnı ak insanlar bu akşamki toplantımıza hoşgeldiniz. Bu akşam bir başka güzelsin Samsun. Karadenizin insanı merttir, sözünün eridir. Ben de sözümü tuttum ve 8 tane meclis üyesi adayını Samsun'dan yazdım. Şimdi sıra sizde. 31 Mart günü mührü siz vuracaksınız.'' dedi.

''NEREDE BU HİZMET?''

Ardından Başkan İrfan Mandalı'yı eleştirerek sözlerine devam eden Çetin, ''Bugün burada 8 Samsunlu meclis üyesi adayımız var. Bir tanesi nefsine yenildi fakat olsun, seçimden sonra o da yanımıza gelecek ve 9 olacağız. Ne diyor bizim Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan Adayımız? 'Bafra Belediyesi'nin şu kadar borcu var' diye buradan atıfta bulunuyor. Adam kendine bakmıyor, buradan Samsun'a atıfta bulunuyor. Kardeşim senin ne kadar borç çektiğini bu adam bilmiyor mu? 5 yıl içerisinde Kapaklı Belediyesi'ne ait olan hisseli arsaları satarak 21 milyon TL kasaya indirmiş. Kendisi bugün de buranın yarısı kadar bir kalabalığa hitap ederken; asfalt plentine atıfta bulunarak 'AK Partililer bizi çalıştırmıyor, biz her yeri asfalt yapacaktık ama orayı kapattılar' diye konuşma gerçekleştiriyor. Asfalt Plenti Şantiyesi'nin ihalesi 11 milyon TL, burada sattıkları 21 milyon TL. Be adam madem 11 milyona Kapaklı'nın her yeri asfalt yapılabiliyordu, nerede bu hizmet? '' diye konuştu.

''İNSANLARI MAHKEMEDE SÜRÜNDÜRÜYOR''

Belediye bütçesinin yapacağı hizmetler için yeterli olduğunu iddia eden Çetin, ''Kapaklı Belediyesi'nin 5 yıllık bütçesi 350 milyon TL civarında, Büyükşehir'in bütçesi ile birlikte 450 milyon TL'ye kadar yükselebiliyor. Sevgili Kapaklılılar, var mı görebildiğiniz bir hizmet? Kendisi yapmadığı hizmeti kamufle etmek için yerel değil genel konuşuyor. EYT'den vuruyor.'' ifadelerini kullandı.

''BU YOLLARA PATATES SOĞAN EKSEYDİN''

Büst ve yollar konusunda Başkan Mandalı'yı eleştiren Çetin, ''Bugün çıkmış genel siyaset yapmaya çalışıyor, soğandan patatesten bahsediyor. Biz de diyoruz ki; patates tarlasına dönmüş bu yollara patates soğan ekseydin, Trakya'yı patates ve soğanla doldururdun. 41 tane proje dedi, 41 projeden 1 tanesini hayata geçiremediği gibi; kitapçığa yazmayı unuttuğu bir büstü var. Şimdi 120 bin nüfusa erişmişiz, bir tane otogarımız var evlere şenlik. Sizlere söz veriyoruz, inşallah Kapaklı'ya hangi konuda ne yapmamız gerekiyorsa bu ekiple birlikte yapacağız.'' dedi.

''15 TEMMUZ'DA NEREDEYDİ?''

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi üzerinden Başkan Mandalı'ya yüklenen Çetin, ''Şimdi seçim malzemesi olarak Türk Bayrağı'nı kullanıyor. Türk Bayrağı bizim kutsalımız, onu seçim malzemesi olarak kullanma kardeşim. Biz onunla 15 Temmuz akşamı meydanlardaydık. O gece şehit olan 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. O akşam biz meydandaydık, vatandaşı cesaretlendiriyorduk, ne olursa olsun bayrağımızı indirmeyeceğimizi gösteriyorduk. Şimdi Allah için soruyorum, kendisi neredeydi?'' dedi.

''SEN AÇIKLA YOKSA BEN AÇIKLAYACAĞIM''

Çetin, konuşmasına şu sözlerle devam etti; ''Bulgaristan'daki sokakları, meyhaneleri, pavyonları sorsanız hepsini ezbere bilir. Kendisine soruyorum, yılda kaç kez Bulgaristan'a gidiyorsun; kaç gün kalıyorsun? Sen açıkla, yoksa ben açıklayacağım. Benim belgesi elimde, kaç kere çıkmış girmiş biliyorum. Adaylığımız açıklandığında uykusu kaçmıştı, şu kalabalığı görünce sabaha kadar uyuyamayacak.''

''KAPAKLI'YI HİZMETE BOĞACAĞIZ''

Yerel iktidarı, genel iktidarla buluşturmak istediklerini dile getiren Çetin, şunları söyledi; ''Vatandaş su ile ilgili sıkıntıları dillendirdiği zaman TESKİ'yi gönderiyor. Yol problemini söylediğinde Büyükşehir'i gösteriyor. Hep mazeret üretiyor. Tüm Trakya aslında kendisinin nasıl bir belediye başkanı olduğunu biliyor. İnşallah biz bu zulümden 31 Mart akşamı kurtulacağız. Sonra AK Parti iktidarıyla beraber sizleri hizmete boğacağız. Örneğin kendisi 15 yıldır iktidarda ve her dönem bir Kapalı Pazar Yeri sözü veriyor. İnşallah onu yapmak bizlere nasip olacak. Sizlere söz veriyorum.''

''TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ''

Kapaklı için yapmayı planladığı projelerden bahseden Mustafa Çetin, ''Biz Kapaklı esnafının kazanması için gereken tüm hizmetleri ilçemize getireceğiz. Geçenlerde 26. Dönem Milletvekilimiz Ayşe Doğan geldi ve müjdeyi verdi. Sağlık Bakanlığımız imzayı attı, inşallah önümüzdeki aylarda modern bir hastaneyi ilçemizle buluşturacağız. Yaklaşık 70 dönümlük bir alana son derece modern bir hastanemiz olacak. Bir diğer konu da karayollarının düzenlediği şu kavşağımıza bir dalçık yapılması. Oraya güzel bir proje yapılacaktı fakat kot farkından dolayı yapılamadı ve yenilendi; oraya bir viyadük projesi hayata geçirilecek. Kapaklı'nın trafik sorununu en kısa sürede çözeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''ESNAF DA HALK DA KAZANACAK''

Kapaklı'da bir şehir merkezinin eksik olduğunu vurgulayan Çetin, ''Kapaklı Anadolu'nun köylerinden, fakir fukara insanların göç ettiği bir yer. Fakat inşallah biz göreve geldikten sonra; belediyenin gücünü doğru kullanarak, devletin de gücünü arkamıza alarak Kapaklı'yı eğitim ve kültür şehri yapacağız. Bir tane Pınar Bulvarımız var, ona da bulvar demeye bin şahit lazım. Daha önceki dönemlerde yapmadığı, yapamadığı bir meydan projesi vardı. Onu da inşallah biz yapacağız. Kapaklı esnafı da kazanacak, vatandaş da kazanacak.'' diye konuştu.

''TARİHİ BİR DEĞER KAZANDIRACAĞIZ''

Son olarak Kapaklı'da bir Kent Müzesi açmak istediklerini söyleyen Çetin, ''Belediye hizmet binasına girdiğinizde dikkatinizi çekti mi bilmiyorum; Mandalı, sünnet fotoğraflarından tutun da tüm hatıralarını gösteriyor. Orada geçmişte Kapaklı'da önemli çalışmalar yapmış çok iyi insanlarımız var. Biz madem 81 vilayetten insanla yaşıyoruz, belediyeyi kazandığımızda o fotoğrafları oradan toplayıp Kapaklı Müzesi'ne koyacağız. Misal Samsun'dan Hasan Acar ağabeyim gelmiş, Kapaklı'daki ilk fotoğrafını alıp o müzeye koyarak tarihi bir değer kazandıracağız. Bunu samimiyetle yapacağız. Tek bir kesimi değil, herkesi temsil edecek. 1 Nisan sabahı da bir kargo firmasına talimat vereceğim, Bülent Ecevit Parkı'ndaki büstü paketletip evine yollayacağım. Evindeki salonun baş köşesine koysun, karşısında selam dursun.'' diyerek konuşmasını noktaladı.