Meclis listelerinin açıklanmasının ardından saha çalışmalarına başlayan Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, 25 Şubat Pazartesi saat 20.00'da Uzunköprü Meriçliler Derneği'ne ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı. 

BAŞARILAR DİLEDİ

Programda ilk söz alan isim Uzunköprü Meriçliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Teksöz oldu. Yerel seçimlerin Kapaklı için hayırlı olması temennilerinde bulunan Teksöz, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin ve Meclis Üyesi Adaylarına başarılar diledi.

''MUSTAFA ÇETİN KAPAKLI'YI MARKA ŞEHİR YAPACAK''

Teksöz'ün ardından konuşma gerçekleştiren Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Serkan Genç,  ''Bugün aranızda Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi adayı olarak bulunuyorum. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli beyin temelini attığı Cumhur İttifakı kapsamında, MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Kapaklı Belediye Başkan Adayımız Mustafa Çetin'i destekleyeceğiz. İnşallah 31 Mart akşamı türkülerde 'Kapaklı'nın evladı' olarak söylenen Mustafa Çetin'i Belediye Başkanı yapacağız. Kapaklı'yı marka şehir yapacak vizyona, misyona ve donanıma sahip aday Mustafa Çetin'dir.'' dedi.

''DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ''

Programda Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ziya Aslan söz aldı. Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Aslan, ''Ben Edirne Uzunköprü Meriç'in Kavak Köyü'nde doğdum. Bugün burada beni desteklemek için bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Başkan Adayımız Mustafa Çetin'in destekçisi olacağız.'' dedi.

''KAPAKLI GEREKEN CEVABI SANDIKTA VERECEK''

Programda konuşma yapan son isim ise Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. 'Ben size söz veriyorum' diyerek sözlerine başlayan Çetin, ''Söz vermek kolay değil, ama biz size söz veriyoruz. Allah'ın izniyle 31 Mart akşamı sözümüzü tutacağız, 1 Nisan sabahı göreve başlayacağız. Yerel seçimlere adım adım ilerliyoruz. Adaylığı aldığımızdan beri 32 gündür Kapaklı'yı mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev geziyorum. Kendinizi buradan görmenizi çok isterim. Gözlerinizdeki o heyecan, Kapaklı'nın her yerinde var. Bu halk 31 Mart akşamı gereken cevabı sandıkta verecek ve beklenen hizmeti alacak.'' ifadelerini kullandı.

''HER YER ÇAMUR ZATEN''

Mevcut Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt veren Mustafa Çetin, ''Yerel seçimlerde başlarken hep güzel temennilerle başlanır. Bizler de aynı şeyleri ifade etmeye gayret ediyoruz. Seçimler gelir geçer ama kimsenin gönlü kırılmasın. Sonuçta bu bir hizmet yarışı ve vatandaş herkesi dinleyecek bir karar verecek. Bu kararı verirken herkes kendi vicdanıyla başbaşa kalacağı bir değerlendirme yapacak. Biz vatandaşı kutuplaştırmak, gerginliğe itmek istemiyoruz. 120 bine ulaşmış nüfuslu Kapaklı'da neler yapacağız bunu konuşmalıyız. Ancak üzülerek son günlerde mevcut Belediye Başkanımız 15 yıldır yapmadıklarını, yapamadıklarını bir tarafa bırakmış; inanılmaz gergin bir şekilde saldırıp, çamur atıyor. Halbuki her yer çamur zaten.'' dedi.

''LİSTELERLE İLGİLİ DEDİKODULARA KULAĞIMIZI TIKADIK''

AK Parti'de yaşanan liste krizi ile ilgili ilk kez konuşan Mustafa Çetin, ''Biz AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte bir ittifak gerçekleştirdik. Fakat geçmişte hangi partiye oy verdiği önemli olmaksızın Kapaklı'da herkesin oyuna talibiz. Ben CHP'ye, İYİ Parti'ye oy vermiş arkadaşları da aramızda görüyorum. Değişim isteklerini anlıyorum. Nacizhane niyetimiz halis ve Kapaklı'da 15 yıldır yapılmamış hizmeti yapmak için yola çıktık. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ile birlikte yürüyoruz. Listeleri de ortak yaptık. Listelerimizde hem MHP'li hem AK Partili arkadaşlarımız var ama herkesi kucaklayacak bir liste yaptık. Bunlarla ilgili değişik spekülasyonlar oldu, bir sürü dedikodular oldu ama biz kulağımız tıkadık yolumuza bakıyoruz. '' dedi.

''HALK GÖZÜNÜ AÇTI''

Ardından geçmiş dönemde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın proje kitapçığı olduğunu ve bu projelerin çoğunun yapılmadığını iddia eden Çetin, ''Bakın 2009 ve 2014 projeleri burada. Bu sene de bir proje gelecek onlarda da artık bir sürü vaad olacak. Ama artık halkımız gözünü açtı bu konuda istediği kadar saldırsın, karalasın, çamur atsın, iftira atsın, hamsi dağıtsın hiç farketmeyecek. Kapaklı halkı kararını vermiş. Geçen akşam 'Gelsin ona öğreteyim' diyor benim için. Acaba bana mühendislik mi öğretecek ne öğretecek? Ben onun ne öğreteceğini biliyorum ama bizde Allah korkusu var. Bizde yalan yok, dolan yok, vatandaşı kandırmak yok, haram yemek yok. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için yola çıktık.'' dedi.

''KENDİ BÜSTÜNÜ YAPTI''

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ''Kapaklı'nın sorunları yığınla. Bu sorunları çözmek için yola revan olduk. İnanın çok rahatım. Ben bu işin sonucunu biliyorum, görüyorum. Burada türlü projeleri var. 2014'te 41 projesi var, isteyen herkese verebiliriz inceleyebilir. Bu projelerden hangisi var? Bir tanesi var, onu da buraya koymayı unutmuş. Kendi büstünü yaptı. Huzurunuzda sizlere söz veriyorum. Kapaklı'da yapacağımız sosyal donatıların içerisinde Uzunköprülülerin bir minyatürünü yaparak, Uzunköprülülerin de burada yaşadığını sembolize edeceğiz. ''

''MAKYAJ BELEDİYECİLİĞİ İLE BUGÜNLERE GELDİK''

Kapaklı'da yol ve altyapı sorunlarının devam ettiğini kaydeden Çetin, ''Kapaklı 1986 yılında köy statüsünden belde oldu ve o gün bu gündür hızla büyüyen, gelişen bir yer oldu. Aslında gelişen değil de genişleyen bir yer oldu. Fakat buna karşılık şehre değer katılacak bir şey yapılmadı. Altyapımız S.O.S. veriyor, musluk sularımız içilmiyor, kullanamadığımız su için Trakya'nın en pahalı faturalarını ödüyoruz. Yollar köstebek yuvası gibi. Bugün Bahçelievler Mahallesi'nde geziyoruz, vatandaşlar yollara isyan ediyor. Kıymetli Belediye Başkanımızın cesareti varsa o yollarda yürüyerek gezsin, arabayla selam vermesin. O insanların içine girsin. Kapaklı makyaj belediyeciliği ile bugünlere kadar geldi. Seçimlere 6 ay kala yollar çamur, üstüne beton dökülüyor. 6 sonra o yollar tekrar köstebek yuvasına dönüyor. O yapmadı ama biz yapacağız diyorum.'' şeklinde konuştu.

''%60'IN ÜZERİNDE OYLA İKTİDARI ALACAĞIZ''

Son olarak yapılan saha çalışmalarından ve anketlerden bahseden Çetin, ''Biz kavgayla bir şeyleri çözmek istemiyoruz. Biz hizmet yapmak istiyoruz. 15 yıldır hiçbir şey yapılmadığı halde bu vatandaş yeniden ona oy veriyorsa, ben hiçbir şey demiyorum. Demek ki benim göremediğim bir şeyi görüyor bu vatandaş. Fakat yaptığımız araştırmalarda, anketlerde %60'ın üzerinde oyla iktidarı alacağımızı görüyorum. Belediyenin bir aile şirketi gibi yönetildiğini görüyorum. Belediye onların babalarının çiftliği değil. Belediye vatandaşın sorunlarını çözmesi gereken bir mecra. Allah'ın izniyle bizler 1 Nisan itibariyle oranın nasıl bir farkla alınacağını göstereceğiz.'' diyerek konuşmasını noktaladı.

Çetin'in konuşmasının ardından, dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirilerek program noktalandı.