Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, teşkilat olarak afetten zarar gören vatandaşlara destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Felaketin siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerektiğinin altını çizen İYİ İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ‘’Son günlerde Türkiye genelinde etkili olan yağmur ve dolu yağışlarından, bölgemiz ve ilçemiz de olumsuz şekilde etkilenmiştir. Ne yazık ki Bursa Kestel ilçesinde 5 (beş) vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını Kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bölgemizde can kaybı olmaması tek tesellimizdir. Fakat ekili tarım alanlarında, iş yerlerinde, evlerde çok büyük maddi hasarlar oluşmuştur. Bu tabloda bile ilçemizde bulunan siyasiler, 'yaşanan uygunsuzlukların nedenlerini bulup, çözüm üreteceklerine A belediyesinin işiydi, B belediyesinin işiydi, şunun döneminde oldu, bunun döneminde oldu.' demektedirler. Kim ne derse desin vatandaşlarımız mağdur olmuştur.’’ İfadelerini kullandı.

‘’TOPLANMA MERKEZİNİ SU BASTIĞI GÖRÜLDÜ’’

Yaşanan afetin, Kapaklı’daki toplanma noktalarının noksanlarını gün yüzüne çıkardığını söyleyen Çetin, ‘’İlçemizde dün yaşanan yoğun yağıştan etkilenen, yolların, Binaların, parkların, meydanların plansız ve kuralsız yapılaşma ile coğrafi konumlar dikkate alınmadan yapıldığı kendisini apaçık göstermiştir. Dün yaşanan yoğun yağış sonunda ortaya çıkan yanlışları birilerinin üstenmesi yerine, İl - İlçemizi yöneten belediye ve hükümet yetkililerinin tekrar olmaması için biran önce eksikleri giderip, mağdur olan vatandaşların mağduriyetini gidermesi gerekmektedir. Bu süreçte, İYİ Parti olarak, üzerimize düşen sorumluluk ile her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bağlamda, başımıza bir musibet gelince tedbir almayı düşünmemiz gerekmektedir. İlçemizin selden etkilendiği kadar, Marmara denizinde olması kesin gözüyle bakılan ve ilçemizde şiddetli olarak hissedileceği bilim insanları tarafından bildirilen deprem içinde yapılan hazırlıkların yanlış olduğu dün İsmetpaşa Mahallesinde bulunan ve deprem toplanma merkezi olarak düşünülen Bülent Ecevit parkının su bastığı, vatandaşların rehin kaldığı görülmüştür. Toplanma bölgeleri afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar olarak belirlenmelidir. Sizce İlçemizdeki Toplanma merkezleri coğrafi yerleri durumu ile bu kurallara uygun mudur?’’ dedi.

‘’DESTEĞE HAZIRIZ’’

Son olarak birlik ve beraberlik mesajı veren Çetin, ‘’İYİ Parti Kapaklı teşkilatı olarak ilçemizde yaşanabilecek her türlü doğal afete karşı Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve hükümet birimleri tarafından en kısa sürede gerekli önlemleri almalarını bekliyor ve her türlü desteği kendilerine vereceğimizi bildiririz. Bölgemizde ve ilçemizde yaşanan olumsuzluklarda zarar gören halkımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’dan rahmet yakınlarına başsağlığı dileklerimizi sunarız.’’ diyerek sözlerini noktaladı.