20 Aralık Perşembe günü saat 18:30’da İYİ Parti Kapaklı İlçe Binası’nda basın toplantısı gerçekleştiren Başkan Çetin, CHP – İYİ Parti ittifakını değerlendirdi. İttifakın seçimlerde başarı getireceğini belirten Çetin, partisinin ittifaka rağmen siyasi duruşunu bozmayacağının altını çizdi.

‘’TEKİRDAĞ’DA CHP’NİN ADAYINA DESTEK VERİLECEK’’

‘’İYİ Parti ile CHP’nin ittifak gerçekleştireceği illeri açıklayan Başkan Çetin, ‘’30 mart 2019 yerel seçimlerinde Genel Merkezimiz ile CHP arasında ittifak görüşmeleri yapılıyor. Bu görüşmelerin bir kısmı tamamlanmış durumda. Bu ittifak görüşmeleri neticesinde Büyükşehirde bir mütabakat sağlandı. Bu güç birliği sonucunda Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kocaeli, Konya, Samsun, Kayseri, Gaziantep ve Sakarya İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayları Cumhuriyet Halk Partisi tarafından desteklenecek. İYİ Parti tarafından CHP’nin adaylarının destekleneceği illerimiz ise; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın. İYİ Parti siyasi anlayışından taviz vermeden bu mütabakatları sağlamıştır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’5 MİLYON SEÇMENİMİZİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYACAĞIZ’’

Genel Merkezin kararına saygı duyacaklarını dile getiren Çetin, ‘’Yeni bir partiyiz bu yüzden parti içine fitne sokmak isteyenler var. Yine de genel merkezimizin almış olduğu karar, en doğru karardır. Bu mütabakatların başarımıza başarı katacağını düşünüyorum. Bu iş birliği yapılırken İYİ Parti siyasi duruşundan taviz vermeyecek. 5 milyon seçmenimizin yüzünü kara çıkarmayacağız. Bu konuda seçmenlerimizin bize yüklediği her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz.’’dedi.

‘’11 İLÇEDE KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ’’

İlçelerde kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Başkan Çetin, ‘’İlçe yönetimi olarak da Büyükşehir’de CHP’nin adayını destekleyeceğiz. Fakat yalnızca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayına destek vereceğiz. Tabi bu ilçe belediyeleri için de ittifak olmayacağını gösteriyor. Genel Merkezimizin ilçe belediyelerini bağlayacak bir kararı yok. İlçe bazında aday adaylığı başvurularımız devam etmektedir. İYİ Parti 11 ilçede kendi adaylarını çıkaracaktır.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN 2 ADAY VAR’’

Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için partiye 2 kişinin başvuru gerçekleştirdiğini söyleyen Çetin, ‘’Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurularımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir partilimiz bu konuda başvuruda bulundu, önümüzdeki günlerde bir İYİ Partilinin daha başvuru gerçekleşecek. Daha önce de söylediğimiz gibi bu müracaatlar internet üzerinden yapılabiliyor, bu yüzden bize yapılan müracaatlar 2 tane. İlerleyen süreçte bu sayı artabilir. Bununla paralel olarak meclis üyesi aday adaylığı için müracaatlarımız da sürüyor. ‘’ diyerek açıklamasını noktaladı