Yerel seçim çalışmaları nedeniyle mahallelerde düzenlediği programlarda vatandaşlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin'in, bu kapsamda son durağı İsmetpaşa Mahallesi oldu. 13 Mart Çarşamba günü saat 20.00'da Atıcı Spor Kompleksi'nde halkla bir araya gelen Çetin, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyelerini tanıtırken projelerinin bir kısmını açıkladı.

''MUSTAFA ÇETİN KAPAKLI'YI ŞAHA KALDIRACAK''

Programın açılış konuşmasını MHP Kapaklı İlçe Başkan Vekili Ferhat Doğan gerçekleştirdi. Yerel seçimlerde Mustafa Çetin'i destekleyeceklerini dile getiren Doğan, ''Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün çizgisinden sapmıştır. Emirlerini Kandil'den ve Pensilvanya'dan almaktadır. Kandil'in ve Pensilvanya'nın güdümünde gidenlere 31 Mart'ta ders vereceğiz. Sizler olduğu müddetçe ezanlar dinmeyecek, bayrak inmeyecek, şehit ölmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve İYİ Parti'ye oy vermiş vatandaşlarımız bu rezillikleri görmeliler. Allah'ın izniyle Cumhur İttifakı'na destek vermeliler. İnanıyoruz ki Kapaklı'da Mustafa Çetin başkanımız, gerek misyonu gerekse vizyonuyla Kapaklımızı güzelleştirip şaha kaldıracaktır. 31 Mart'ta mührü öyle bir vurun ki 1 Nisan'da şuurlarını yitirip kendilerine gelemesinler. Beka için milli karar, cumhur için istikrar diyoruz. '' ifadelerini kullandı.

''SEÇİM ŞARKILARIMIZ İLE ZAFERİMİZİ KUTLAYACAĞIZ''

Doğan'ın ardından Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları tek tek tanıtılarak sahneye davet edildi. Meclis Üyelerinin ardından konuşmasını yapmak üzere Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin kürsüdeki yerini aldı. Çetin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ''İnşallah 31 Mart'ta seçim zaferimizde, seçim şarkılarımız ile birlikte halay çekerek zaferimizi kutlayacağız. Bugün itibariyle 17 gün kaldı. 17 gün sonra Kapaklı'da değişim başlayacak.'' dedi.

''BABAM BİZE HELAL KAZANMAYI ÖĞRETTİ''

Kendisini tanıtarak sözlerini sürdüren Çetin, ''25 yıllık birikimimiz ile, eğitimimizle, yöneticilik vizyonumuz ile birlikte 'Kapaklı'da o sene bu sene' dedik. Görev verdiğiniz bu belediye başkanı yerine bir 5 yıl da bana verin, hizmet nasıl oluyormuş hep beraber görelim. Bugüne kadar hakkımızda bir tane şaibe yoktur, şu beyaz gömlek kadar ak bir siyaset yaptık. Babam bize helal kazanmayı, doğru olmayı, vatanı sevmeyi ve adam satmamayı öğretti.'' diye konuştu ve ardından babasını sahneye davet ederek elini öptü. 

''ALMANLAR VİRGÜLDEN SONRA 3 HANENİN HESABINI YAPARLAR''

Konuşmasını, Millet İttifakı'nın Adayı İrfan Mandalı'nın eleştirilerini yanıtlayarak sürdüren Çetin, ''Eğitim hayatımı Almanya'da tamamladıktan sonra burada bir Alman kuruluşunda çok önemli görevler aldım. Beraber hizmet yaptığım birçok arkadaşımı bugün burada görüyorum, bizim yöneticilik anlayışımızı onlar çok iyi görüyorlar. Mevcut belediye başkanımız geçen burada kendi yaptıklarını anlatamamış, bize yakışıksız iftiralarda bulunmuş. Ben bu Alman firmasında uzun yıllar görev yaptım, Almanlar virgülden sonra 3 hanenin hesabını yaparlar. Hamdolsun bugüne kadar hiçbir hesap hatamız olmadı. Firma Bulgaristan'a taşınma kararı aldık, bize de orada bir görev verdi. Ben de 3 yıl boyunca görevimi yaptım. Onlar bize ciddi imkanlar tanıdılar fakat ben vatanımı sevdiğim için ülkeme döndüm. '' ifadelerini kullandı.

''20 YILDIR İSMETPAŞA'DA OTURUYORUM''

Kendisinin Kapaklı'da yaşamadığına dair söylentiler olduğunu ve bu söylentilerin asılsız olduğunu iddia eden Çetin, ''20 yıldır İsmetpaşa Mahallesi'nde oturuyorum. Bugün bir işçi kardeşim öfkeyle beni aradı. Birkaç kişinin duraklarda gezip 'Mustafa Çetin burada ikamet etmiyor, kendisi Çorlu'da ikamet ediyor' diyormuş. Bu oyunları onlar çok severler. Eşim, çocuğumuz 3 yaşındayken üniversite okumak istedi, KPSS'ye girdi ve öğretmen olarak Van'a atandı. Önce üzüldü ama dedik ki orada da Türk bayrağı var ve kendisi orada 1.5 yıl görev yaptı. Bu süreçte ben burada kaldım; kızıma hem annelik, hem babalık yaptım. Fakat eşim benimle birlikteyken vatandaşların gözündeki çaresizliği görünce 'Mustafa sen bu işe devam et' dedi ve hep benim yanımda oldu. Kendisine de şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

''KAPAKLI'DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ''

İsmetpaşa'da yapılan Bülent Ecevit Parkı'nın halkın kullanımına elverişsiz olduğunu söyleyen Çetin, şu sözlere yer verdi; ''15 yılda proje anlatamayan, yaptıklarını ifade edemeyen, bu mikrofonla konuşmayı öğrenemeyen bir belediye başkanımız var. İsmetpaşa'da bir tane park yapmış, yapılanları alkışlıyoruz ve saygı duyuyoruz. Fakat tuvaletleri kullanamıyoruz. Gece ailecek o parka gidemiyoruz. Yani yapılana eyvallah diyoruz ama Kapaklı'da halkın bu şekilde kandırılmasını istemiyoruz. Kapaklı'da bembeyaz bir sayfa açacağız, herkesi kucaklayacağız. Hangi partili olursa olsun her partili kardeşimizi yanımızda görmek istiyoruz.''

''BU MAHALLEDEKİLER AYRICALIKLI VATANDAŞLAR''

İsmetpaşa Mahallesi'nin sorunlarına çözüm getirmek istediklerini söyleyen Mustafa Çetin, ''İlçe teşkilatımızda mahalle başkanlarımızla konuşarak, muhtarlarımız ile haspihal ederek mahallelerimizin sorunlarını aldık. Kendim de İsmetpaşa'da ikamet eden birisi olduğum için buranın ayrıcalıklı vatandaşlar olduğunu düşünüyorum. Altyapı sorunumuz yok, yollar nispeten iyi, çocuklarımız için parklar var; hamdolsun devletimiz yapmış. Ama yolun diğer tarafındaki vatandaşın şartları, imkanları kötü. Onlara sahip çıkmamız lazım. Eğer sahip çıkmazsak yarın öbürgün oradaki çocuklar, bizim çocuklarımız ile sorun yaşayacaklar. Bu yüzden Kapaklı'nın kaderini sizlerle birlikte değiştirelim istiyorum.'' diye konuştu.

''BAŞKA YERDE DE KAPALI PAZAR YERİ YOK''

Mahallenin 5 ana sorunu olduğunu iddia eden Çetin, ''Biz İsmetpaşa'da 5 tane ana sorunu belirledik. Hava kirliliği, sokak hayvanları, sokak aydınlatmalarının yetersizliği, içme suyu ve merkeze ulaşım sıkıntısı gibi sorunlar olduğunu öğrendik. Ablalarımızı dinlediğimizde pazar sorunu olduğunu da duyuyoruz ama o Kapaklı'nın genel sorunu; başka yerde de kapalı pazar yeri yok. Hava kirliliğini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile fabrikalarda sürekli denetim gerçekleştirerek büyük oranda çözeceğimize inanıyorum. Ayrıca binalarımızın hala katı yakıt kullandığını görüyorum, doğalgaza dönüşüm tam olarak yapılmadı. Biz belediye başkanı olduğumuzda bu sitelerin yönetimleri ile bir araya gelerek istişareler sonucu doğalgaza dönüşümlerini gerçekleştirmek istiyoruz. İnanın Kapaklı'nın merkezinde buraki kadar kömür yakımı yapılmıyor. '' dedi.

''SOKAK HAYVANLARIMIZ İÇİN BARINAK KURACAĞIZ''

Ayrıca sokakta başıboş gezen hayvanlar için bir barınak kurma vaadinde bulunan Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, ''Bir diğer sorunumuz da sokak hayvanları. Özellikle dere yatağında ve sokaklarında başıboş hayvan sayımız fazla. İlçemizdeki hayvanseverler bundan 20 gün önce beni buldular. Bu hayvanların sağlıklı bir ortamda yetişmesi için defalarca mevcut belediye başkanı ile görüştüklerini söylediler. Malesef Kapaklı'daki başıboş hayvanlar buradan alınıyor, başka yere bırakılıyor ve halkımız huzursuz. Hayvanlar da malesef zor şartlar içerisinde yaşamaya çalışıyor. İlk yapacağımız projeler başında bu hayvanlar için bir barınak kurmak olacak.'' ifadelerini kullandı.

''SUYUMUZ BERRAK AKACAK''

İçme suyunun temizliği için filtreleme sistemi kuracaklarını söyleyen Çetin, ''İsmetpaşa Mahallesi'nde sık sık içme suyunun kirli ve kumlu olduğuna dair duyumlar aldık. Bu sorunu sizler gibi kendi evimde de yaşıyorum. Mühendis arkadaşlarla yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde kuyulardan çıkan suyun su depolarına filtrelenmeden aktarıldığını ve su depolarında yalnızca klorlama yapıldığını öğrendik. Ayrıca şebeke borularımızın aspes olduğunu da tespit ettik. Bunun için de bir proje hazırladık. Şebeke ve kuyu arasına filtreleme sistemi yapacağız, aspes boruları yenileyeceğiz ve sitelerdeki su depoları için belediyemizce Depo Temizlik Personeli istihdam edeceğiz. Böylece suyumuz berrak akacak.'' dedi.

''NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ''

İsmetpaşa Mahallesi'ndeki sokak aydınlatma sorunlarına değinen Mustafa Çetin, ''Işıl ışıl bir Kapaklı hayal ediyoruz, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. İnşallah karanlık sokağımız kalmayacak. İnşallah Büyükşehir'i kazandığımızda da Ulaştırma Komisyonu Merkezimiz ile birlikte İsmetpaşa'nın merkezle olan ulaşım sorununu ortadan kaldıracağız. Çok yakın bir zamanda Kapaklı Devlet Hastanesi'nin de temeli atılacak ve ilçemiz çok güzel bir hastaneye sahip olacak. Ayrıca Yıldızkent Kavşağı ile ilgili projemiz de hazır. Oraya bir viyadük yaparak Saray güzergahına direkt geçiş sağlanacak. Bunlar bu mahallemiz ile ilgili çözüm önerilerimiz, projelerimiz değil. Bölgenin sorunları neyse onu çözmek için bu tarz yaklaşımlarımız sürekli olacak.'' sözlerini kaydetti.

''KAZAK GÖLÜ'NÜ CAZİBE MERKEZİNE ÇEVİRECEĞİZ''

Diğer projelerinden bahseden Çetin, ''Kazak Gölü projesi 2004 yılında aday olduğumda bir hayalimdi. Mevcut belediye başkanımız 2008 yılına doğru bu projeyi hayata geçirmeye çalıştı fakat benim hayal ettiğimin 10'da biri değil. Oraya ailecek gidemiyoruz, maalesef başka amaçlar için kullanılan bir mekan oldu. Biz orayı bir cazibe merkezine çevireceğiz. Öyle bir proje yapacağız ki Kırklareli, Edirne ve Vize'den vatandaşlarımız oraya gelecek inşallah.'' diye konuştu.

''GENÇ NÜFUSUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ''

İlçede bir halk kütüphanesi kurmak istediklerini dile getiren Mustafa Çetin, ''Akıllı Şehir dediğimiz bir projemiz de mevcut. İnternetin, telefonların kullanımıyla beraber belediyeye gitmeden halledebileceğimiz birçok işimiz olacak. Şehrin belli noktalarında kullanacağımız uygulamalarla sorunlarınızı anında çözme imkanına sahip olacağız. Ayrıca Şehir Kütüphanesi kurarak genç nüfusumuza sahip çıkmak istiyoruz. Onların eğitimlerine, derslerine katkı verecek projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu da ayrıca önemsediğim bir projedir.'' ifadelerini kullandı. 

''ÜNİVERSİTE KURMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ''

Kapaklı'ya bir üniversite kazandırmak için mücadele edeceğini kaydeden Çetin, ''Üniversite bir şehre çok önemli değerler katar. Ekonomik değerin yanında kültürel bir değişimin hareketini ortaya koyar. Bugün Eskişehir'i, Eskişehir yapan üniversitedir. Bunun ilçemize kazandırılabilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Biliyorsunuz ki Saray'da termal bir su çıktı, bunu seracılıkta kullanacağımız bir projemiz de var. Bu suyu seracılıkta kullanarak orada yetiştireceğimiz çiçekleri, sebzeleri hem Kapaklımızı güzelleştirmek için hem de İstanbul pazarına ürün satmak için kullanacağız.'' ifadelerini kullandı.

''KAPALI PAZAR YERİ'Nİ BİZ KAZANDIRACAĞIZ''

İlçenin bir kapalı pazar yerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Mustafa Çetin, ''Göreve geldiğimiz takdirde bir Kapalı Pazar Yeri yapmayı düşünüyorum. 15 yılda yapılmayanı, Kapaklı'ya biz kazandıracağız inşallah. Bakın Çerkezköy'de 5 yılda bir şeyler yapıldı, bizimkisi 15 yılda hiçbir şey yapmadı. Ben yerinde Katı Atık Ayrıştırma modülleri de kurmak istiyorum. Hem dairelerimize bir kolaylık olacak, hem de bu proje ile elde edilecek gelirin bir kartla belediyemizin bazı imkanlarından ücretsiz olarak faydalanacağı bir sistem kurmak istiyoruz. Ayrıca İsmetpaşa ile Bahçelievler arasında bir üstgeçit yapacağız. Engelli kardeşlerimizin, pazara gidenlerin rahatça geçebileceği birkaç noktaya bu üstgeçitleri yapacağız.'' dedi.

''BÖYLE DEĞERLERE ÖNCÜLÜK ETMEMİZ GEREK''

Kapaklı'da Millet Bahçesi kurmak için 70 dönüm arazi olduğunu belirten Çetin, ''Bir de Bahçelievler'in alt tarafına, İtfaiye ile top sahası arasındaki bu alan bir Millet Bahçesi yapmak istiyoruz. 70 dönüm bir arazimiz var, Trakya'nın en büyük milli parkını yapacağız. Önemsediğim bir diğer proje de; Kapaklı'nın işçi sınıfından kurtulabilmesi, yerleşim olarak bir tık yukarı çekmek için bir Fuar Merkezi yapmayı düşünüyoruz. İstanbul'u buraya getirebilirsek, şirketlerimizin ürün tanıtımlarını sağlayabilirsek; bu proje ile Kapaklı'ya değer katılacağını düşünüyoruz. Bizim böyle değerlere öncülük etmemiz gerekiyor. '' diye konuştu.

''TELEFERİK SİSTEMİ KURMAK İSTİYORUZ''

Son olarak teleferik projesi ile Kazak Gölü ve İkigöller'i birbirine bağlayacağını iddia eden Mustafa Çetin, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ''Kapaklı'ya İstanbul'u, Kırklareli'ni, Edirne'yi nasıl getirebilirim bunu düşünüyorum. Kapaklı'nın birçok sorunu varken bu projeyi biraz öteleyebiliriz ama eğer Avrupa fonları ve devletin kaynaklarını elde edebilirsek güzel bir teleferik sistemi kurmak istiyoruz. Kazakgölü ile İkizgöller arasına bisiklet yolları, koşu pistleri, kafeteryaları olan bir alan yapacağız bir de teleferik ekleyeceğiz. Bu hayalimi hayata geçirebilirsek iddia ediyorum ki Kapaklı bambaşka bir çehreye bürünecek. Hem gelirimiz artacak, hem buranın değerli artacak, hem de ailemizle beraber Kapaklılıyım diyebileceğimiz bir gururumuz olacak.''