İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimleri hakkında yazılı basın açıklaması yayınladı.

Yayınladığı açıklamasında İYİ Parti’nin ülke genelindeki ve ilçemizdeki durumunu analiz eden İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, şu ifadelere yer verdi; 

‘’ Yoğun bir seçim dönemini geride bıraktık. Ülkemizin geleceği adına İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak hep birlikte canla başla çalıştık. Ülkemizin daha adil, daha demokratik ve hiç kimsenin ötekileştirilmediği, merkezimizde önce insan olma değerlerinin ön planda tutulduğu bir kampanya yürüttük. 

‘’HEDEFİMİZ %15 ÜZERİNDE BİR OY ALMAMIZDI’’

Bizim, İYİ Parti olarak %5-6’ları alamayacağımız gibi yoğun bir algı yaratılmasına ve propaganda çalışmalarına ulusal basında yer verilmemesine rağmen bu kadar kısa süre içerisinde yaptığımız çalışmalarda milletvekilliği %10 ve cumhurbaşkanlığı % 7.5 gibi bir oy oranı aldık. Tabii ki bizim hedeflerimiz %15 üzeri bir oy almamızdı. Aslında siyaset arenasına yeni katılmış bir parti olarak küçümsenecek bir oy olmadığı kanaatindeyim. Bu oranlarla Mecliste 43 milletvekili ve Tekirdağ olarak da 1 vekil ile temsil edileceğiz.

‘’İYİ ÇALIŞARAK HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ’’

İYİ Parti Kapaklı Teşkilatı olarak, Türkiye ortalamasının altında oy almış olmak bizim beklentilerimizin çok altında bir oran olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Şu an resmi olmayan oy oranlarına göre oy oranımız milletvekilliği %9 ve cumhurbaşkanlığı olarak da %5,5 civarıdır. Bu oranlar bizim için yeterli değildir. Bu nedenle bundan sonraki çalışmalarımız için iyi bir değerlendirme yaparak, yerel seçimler için, bıkmadan yılmadan çok daha hazırlıklı ve iyi çalışarak hedeflediğimiz oranlara ulaşacağımıza inancımız tamdır.

DİLEK VE TEMENNİLERDE BULUNDU

Demokrasinin kuralı; kaybedenler gibi kazananlar da olacaktır. Kazananları tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. 24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini yüce Allah’dan dilerim. 24 Haziran Seçimlerinde özveri ile çalışan başta İYİ Parti Kapaklı Teşkilat Üyelerimize ve bizimle birlikte hareket eden partili partisiz tüm vatandaşlarımıza Partim ve Şahsım adına teşekkür ediyorum.’’