Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı, 24 Şubat Pazar günü saat 10:30'da Anadolu Sofrası'nda basına ve partililere özel kahvaltı programı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyeleri tanıtıldı.

CEPSİZ CEKETİ GİYDİLER

Düzenlenen toplantıda sahneye davet edilen Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç'a ve Meclis Üyesi Ramazan Göksu'ya milli görüşün kırk beş yıllık mudavimi olan partili Müslim Ayık tarafından 'Cepsiz Ceket' giydirildi. Ardından konuşma gerçekleştiren Ayık, ''Başkanlara giydirdiğimiz bu cepsiz ceket; yoldaşa yandaşa yancebe değil, vatandaşa hizmet etsin diye giydirildi. Saklayacak bir şeyimiz yok demektir. Emanet edilecek makam ve imkanı ranta değil vatandaşa hizmete aktaracak demektir. Halkını karşına ceketini ilikleyip, Hakkın karşısına çıkar gibi hesap verebilecek demektir.'' dedi.

''PARTİMİZİN TEMİZ KADROSU HALK KARŞISINA ÇIKMAYA HAZIR''

Ayık'ın ardından partililere hitap eden Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, “Bugün 24 şubat 2019 Pazar. Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Yarım asırlık yürüyüşün son temsilcisi Saadet Partimiz tertemiz mazisi,tertemiz kadrosu ile tüm vatan sathında olduğu gibi Tekirdağ Büyükşehir, ilçeler ve dahi Kapaklımız'da da kadirşinas halkımızın karşısına çıkmaya hazır.'' ifadelerini kullandı.

''DURUŞUMUZDAN TAVİZ VERMEDİK''

Saadet Partisi'nin mazisi temiz kadrolarla yola çıktığını iddia eden Karakoç, “Biz bugüne kadar çizgimizden, duruşumuzdan en ufak bir taviz vermedik. Yolumuzdan dönmedik. Rüzgâra, konjonktüre, makama, mevkiye göre yön değiştirmedik. İstikrar görmek isteyen bu kadroya baksın; çünkü bu kadroda yolundan dönmeyenler var. Bu kadroda şartlar ne olursa olsun sözünden vazgeçmeyenler var. Bu kadroda hakkı gördüğünde ona sahip çıkanlar, hakka teslim olanlar var. Bu kadroda, bütün haksızlıklara, bütün imkânsızlıklara, bütün engellere rağmen duruşundan taviz vermeyenler var. Bu kadroda hiçbir makam, hiçbir menfaat beklemeden tavizsiz bir gayretle çalışan inanmış kadrolar var.  İşte bu kadro başta Kapaklı, Tekirdağımız ve Türkiyemizin güvencesi, sigortası, teminatıdır” dedi.

''İŞE KOYULUYORUZ''

Kapaklı için büyük hedefleri olduğunu söyleyen Karakoç, ''Elli yıl önceki aşk, azim ve kararlılıkla tekrar besmele çektik “Kollarımızı sıvıyor ve işe koyuluyoruz. Bugün Türkiye’mizin kalbi de gözü de Trakya’da, Trakya’nın yıldızı Kapaklı’dadır. Rantı değil insanı esas alan dürüst belediyecilik anlayışını Kapaklımıza hâkim kılacak kadroları milletimizle buluşturuyoruz. Hayırlı olsun. Nasıl ki, 1969 yılı maddi ve manevi kalkınmamızın, yerli ve milli duruşun başlangıç yılı olduysa 2019 yılı yaşanabilir bir Kapaklı, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’nın adımı olacak inşallah” sözlerini kaydetti.

''İŞİ EHLİNE VERECEĞİZ''

Liyakata dayalı bir yerel yönetim anlayışı güdeceklerini söyleyen Karakoç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ''Huzurlarınıza dürüst belediyecilik anlayışıyla çıktık. İşi ehline vereceğiz, ayrımcılık ve partizanlık yapmayacağız, kapalı kapılar ardında iş görmeyeceğiz, adil olacağız, yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz, hizmetlerimizi doğru, hızlı ve estetik biçimde yapacağız, yöresel imkân ve kaynakları harekete geçireceğiz, kültürel değerleri koruyacağız, sorunlara çare olacak bir anlayış tesis edeceğiz, biz belediyecilik anlayışımız ile kadınlarımızın dertlerine çare olacağız, biz belediyecilik anlayışımız ile çocuklarımıza ve gençlerimize umut dolu yarınlar inşa edeceğiz, hayvan barınakları ve buna dair her türlü unsur yeniden düzenleyeceğiz, dost bir belediyecilik kuracağız. 31 Mart bu konuda bir milat olacak.''

''PARMAK ISIRTAN İCRAATLARDA BULUNDUK''

Sanayileşmeye ve kalkınmaya öncülük edeceklerini belirten Karakoç, “Allah’ın izniyle ilk iş olarak, Belediye binamıza ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını takacagız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacağız. Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız. Yandaş belediyeciliğinden vatandaş belediyeciliğine geçeceğiz. İsraf etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Çalıyorlar ama çalışıyorlar anlayışını yıkıp, çalmadan nasıl çalışılacağını göstereceğiz. Yerel sanayileşmeye öncülük edeceğiz. Rantsal dönüşüm değil, gerçek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Stres şehri değil, huzur şehri inşa edeceğiz. Bizim bu söylediklerimizi kuru birer seçim vaadi zannedenler geçmişimize bir baksınlar. Milli Görüş, yerel yönetimlerde birçok kere belediyeleri devraldı. Bu belediyelerde insanımıza parmak ısırtan icraatlarda bulunduk. Biz milletin, değil parasını, o paranın tozunu bile üzerine kondurmayan, harama tenezzül etmeyen bir zihniyete mensubuyuz.'' dedi.

''31 MART TARİHİ BİR FIRSATTIR''

Yerel yönetim hakkında eleştirilerde bulunan Karakoç, ''Gidecek olan da yorgundur, gelecek olan da yorgundur. Kimisi metal yorgunu, kimisi makam yorgunu. İkisine de fırsat vermeyin. Vereceğimiz her bir oyla, Kapaklımızın yolunu, istikametini belirleyeceğiz. Kapaklımızın ve Tekirdağımızın geleceğine karar vereceğiz. Gelinen noktada yerel yönetimlerimiz tıkanmıştır. Yerel yönetimlerimizin, Kapaklımızın yeni bir değişime, yeni bir dönüşüme ihtiyacı vardır. 31 Mart seçimleri bunun için tarihi bir fırsattır. Yılmak yok, bıkmak yok, yorulmak yok. Gelecekten ümidi kesip yılgınlığa düşmek yok.'' ifadelerini kullandı.

''YENİ BİR KAPAKLI'YA UYANACAĞIZ''

Saha çalışmalarına hız vereceklerini söyleyen Karakoç, ''Biz bu ülkenin geleceği için, Kapaklımızın, Tekirdağımızın geleceği için,daha güzel yarınlar için 31 Mart’a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde, ev ev dolaşacağız. Sokaktan caddeye, Twitter’dan YouTube’a, gazeteden televizyona her yerde olacağız. Her sahada en aktif çalışmayı yapacağız. Her kapıya gideceğiz, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Kapaklımızda yaşayan 81 il ve balkanlardan 116 bin 882 kardeşimizi kucaklayacağız. Trakyanın yıdızı Kapaklımızda kardeşlik destanı yazacağız İnşallah 1 Nisan sabahı yeni bir güne, yeni bir döneme, Yeni bir Kapaklı’ya, yeni bir Tekirdağ’a,yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Allah şimdiden mübarek etsin. Gardiyan değil, garson belediyecilik anlayışıyla. '' diyerek konuşmasını noktaladı.

Karakoç'un konuşmalarının ardından kendisi ve Meclis Üyesi Adayları hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.