Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu Aday Adayı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Ak Parti Kapaklı eski İlçe Başkanı Salih Bezgin, skandal sözlere imza attı. Geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile sosyal medya üzerindeki atışmalarına değinen Bezgin, ‘’Çatlasanız da patlasanız da Termik Santrali yapacağız’’ dedi.

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu Aday Adayı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Bezgin, seçmenlerin yoğun tepkisini toplayacak sözlere imza attı. Pınarça’ya yapılması düşünülen Termik Santraller üzerinden, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile yaşadığı polemiğe değinen Bezgin; halkın tepkisine rağmen Termik Santral yapacaklarını dile getirdi. 

‘’TEK ŞANSIMIZ TERMİK SANTRAL’’

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın sürekli Termik Santralleri gündeme getirerek siyasi rant elde etmeye çalıştığını iddia eden Bezgin, ‘’Belediye Başkanı son günlerde ağzında bir sakız gibi ‘Termik Santral, Termik Santral’ diyor. Arkadaşlar, Trakya Bölgesi’nde Termik Santral yapmak zorundayız. Ama CHP zihniyeti ‘Çarşı her şeye karşı’ misali Termik Santral yapılmasın diyor. Türkiye’ye yapılan her güzel şeyin yanında olmamız gerekiyor. Ben buradan tüm CHP Milletvekillerine, CHP İlçe Başkanlarına ve malum şahsa da sesleniyorum; Termik Santral bu ülkenin elektrik sıkıntısını gidermek için yapılıyor. Termik Santral ihtiyacımız mecburi hizmet için var. HES’ler için elimizde imkan yok çünkü Trakya nehirler konusunda eksik bir bölgemiz. O zaman elimizde tek bir şans kalıyor o da Termik Santral.’’ dedi.

‘’BURAYA TERMİK SANTRAL YAPILMALI!’’

Rüzgar Enerji Santralleri ve Güneş Enerji Panelleri gibi yenilenebilir enerjiye de sıcak bakmadığını dile getiren Bezgin, ‘’Bazıları Rüzgar Enerji Santrali diyor, Güneş Enerji Santrali diyor. Rüzgar olmadığı zaman tesisin elektrik ihtiyacı çıkıyor. Elektrik yarım saat gittiği gün ortalığı karıştırıyoruz. ‘Nerede bu millet? Nerede bu devlet’ diyoruz. Fakat ben isterim ki belediye başkanımız her mahalleye, sokağa çıktığında ‘Ben şu hizmetleri yaptım’ diyebilsin. Kendisi yaptığı hizmet olmayınca ‘Termik Santral’ diyor. Termik Santral için tüm CHP, MHP ve İYİ Partili arkadaşlara sesleniyorum; buraya Termik Santral yapılmalı.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA YAPILACAK’’

‘’Gelsin yerini tartışalım’’ diyerek Başkan Mandalı’ya seslenen Bezgin, son olarak şu ifadeleri kaydetti; ‘’Yeri Pınarça olmasın Sefaalan olsun. Ama adamlardaki zihniyet her şeye karşı. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz ona da karşılar.  Derneklere gittiğinde almış eline bir fotoğraf, biz ağaçtan bahsediyoruz kendisi Termik Santralden bahsediyor. Çatlasanız da patlasanız da buraya Termik Santral yapılacak. Fakat yeri adına gelin hep beraber konuşalım. Pınarça olmazsa başka bir yere olur.  Türkiye’nin elektriğe, otomobile, sanayiye ihtiyacı var. Bana gidip de sakız gibi Termik Santrali anlatmasın. İstiyorsa gelsin beraber milletvekillerimizin karşısına çıkalım diyelim ki ‘Pınarça’ya Termik Santral yapılması yanlıştır başka bir yere yapalım’ Fakat bunları diyecek yürekleri yok. ‘