Yerel seçimler sonrası MHP Lideri Devlet Bahçeli’den enteresan bir öneri geldi. Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde belediye başkanlığının ve ilçe belediyelerinin farklı partilerden olmasının, sıkıntı yaratabileceğini belirten Bahçeli, ‘’Öyle bir sistem inşa edilsin ki sadece büyükşehir başkanını seçelim. O da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin’ önerisinde bulundu.

AK PARTİ OLUMLU BAKIYOR

Bahçeli‘nin bu teklifine ise AK Parti kanadından olumlu sinyaller geldi. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kaleme aldığı yazıya göre hem AK Parti hem de MHP kanadı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğrultusunda Büyükşehir Belediye Yasası’nda ‘Sadece büyükşehirlerde değişiklik öngören’ düzenlemeyi yapmayı amaçlıyor.

ÖNERİ YALNIZCA BÜYÜKŞEHİRLERİ KAPSIYOR

Her iki partinin çalışmalarında büyükşehirlerdeki ‘muhtarlık makamının’ kaldırılması da bekleniyor. Edinilen bilgilere göre çalışmaların yalnızca 30 büyükşehiri kapsayacağı, diğer il ve ilçelerde ise muhtarlık makamının bulunması planlanıyor. Seçmenlerin artık işlemlerini e-devlet ve ilçe nüfus müdürlükleri aracılığıyla yapmalarının da etkili olduğu belirtildi.