Kapaklı Gazetesi - 1915 sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili bir basın açıklaması yayımlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, ‘’ Devlet bütünlüğüne zarar vermeye çalışan ve müslüman Türk milletine zulmeden Ermeni hınçak ve taşnak çeteleri, bugünün PKK’sı değil de nedir?’’ dedi.

Ayrıca bazı siyasilerin Ermeni Soykırımı iddialarını destekleyen yorumlarına da tepki gösteren Bütün, ‘’Görülen lüzum üzerine 1915 Sözde Ermeni Soykırımı hakkında açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Konu hakkında bilinmelidir ki; İttihat ve Terakki Fırkası'nın Liyakatli yöneticileri tarafından 24 Nisan 1915'te çıkarılan kanunname ile Osmanlı Devleti'ne karşı bölücü faaliyetler gösteren ermeni hınçak ve taşnak komitelerinin faaliyetleri durdurulmuştur.

Bu bölücü örgütlerde yöneticilik yapan 2345 adet terörist elebaşısı tutuklanıp memleketin çeşitli hapishanelerine gönderilmiştir. 105 yıl önce cereyan etmiş olan bu milli hamle, devletin otoritesini koruma hamlesidir. Fakat ne yazık ki 24 Nisan düşmanlarımız ve onların ülkemizdeki taşeronları tarafından her yıl "sözde ermeni soykırımı"nın yıl dönümü olarak anılmaktadır." ifadelerini kullandı.

‘’BUGÜNÜN PKK’SIDIR’’

Geçmişteki Ermeni çetelerinin bugün PKK'yı oluşturduğunu ifade eden Bütün "Milli bilinçten uzak olan siyasi partiler veya siyasilerde bu anmaya destek olarak teröristi mağdur gösterme çabasına ortak olmaktadır. Dini, dili ve ırkı her ne olursa olsun, Türk Devleti'nin toprak bütünlüğüne ve devlet yapısına kast edenin vatan haini ve terörist olduğu açık ve net bir gerçektir. O günün şartlarında devlet bütünlüğüne zarar vermeye çalışan ve müslüman Türk milletine zulmeden Ermeni hınçak ve taşnak çeteleri, bugünün PKK’sı değil de nedir? O dönemin Milliyetçileri tarafından bu bölücü hainlere uygulanan yaptırım ise yerinde ve isabetli bir karardır." dedi.

‘’SOYKIRIM OLARAK NİTELENDİREN SUÇ ORTAĞIDIR’’

Bütün, açıklamasını şu öszlerle tamamladı, "Müslüman Türk milletini ve Devleti korumaya yönelik bu kararı "sözde soykırım" olarak nitelendirenlerde ermeni teröristlerin fiili veya fikri suç ortaklarıdır. Görülmelidir ki, Türk Devletine ihanet eden bölücülerin akıbeti budur. Değil 105 sene 1005 sene de geçse... Türk Devleti, hak edenin hakkını hak ettiği şekilde verdiğini bu durum karşısında ne mutlu ki bir kez daha göstermiştir. Ellerinde Türk'ün kanını taşıyan zihniyetler, Hiç bir zaman Türk Devletinin iradesi karşısında ayakta duramayacaklardır.

Bu kutlu topraklarda Enver'ler, Mustafa Kemal'ler, Talat'lar, Cemal'ler, Yakup Cemil'ler, Kuşçubaşı'lar, Süleyman Askeri'ler asla bitmeyecektir. Bunun en büyük teminatı Türk Milliyetçileridir. Bu vesile ile mukaddesatlarımız uğruna ömrünü adanmışlıkla eskiten büyüklerimizi Saygı, Şükran ve Dualar ile anıyoruz. Her şey; Türk için, Türk'e göre, Türk tarafından. Saygılarımla.’’