Kapaklı Gazetesi - MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevilere yönelik saldırıları hedef alan bir açıklama yaptı. Bütün, ‘’Alevi de bizim, Sünni de, Bektaş-ı Veli de bizim, İmam-ı Azam da, Şah İsmail de bizim, Yavuz Sultan Selim de, Safevi de bizim, Osmanlı da, Pir Sultan Abdal da bizim, Hoca Ahmet Yesevi de Biz biriz beraberiz, hep birlikte güzeliz.’’ dedi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşlara ait bazı evlere kırmızı boya ile 'X' işareti yapılıp, ayrılıkçı yazı yazılması üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Olayın tüm ülkede geniş yankı uyandırmasının ardından MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün de konu ile ilgili bir açıklama yayınlayarak, olayın faillerini sert dille kınadı.

‘’MİLLETİMİZ BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR’’

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşlarımıza yapılan saygısızlıkları ve terbiyesizlikleri esefle kınıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türk Milletinin Milli ve Manevi birliğini bozmaya kast edenlerin yeni ihanet projesi olan bu terbiyesiz durumların karşısında çelik gibi bir irade ile duracağımızdan hiçbir vatandaşımızın zerre kadar şüphesi olmasın. Milli Kültürümüzü zenginleştiren tüm inançlarımızın yılmaz savunucularıyız. Büyük Milletimiz, Alevisiyle, Sünnisiyle ve benzeri tüm unsurlarıyla beraber bölünmez bir bütündür.’’

‘’MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMİNATIYIZ’’

Ülkenin etnik ve dini zenginliklerinin provoke edilmeye çalışıldığını dile getiren Bütün, ‘’Yakın siyasi tarihimiz, dış mihraklar ve onların yerli iş birlikçilerince tertiplenmiş, senaryolaştırılmış binlerce acı ile doludur. Bu Milletin evlatları, Din, Mezhep ve siyasi ayrışmaları körüklenilerek birbirine kırdırılmış ve Milli Birliğimize derin yaralar açmıştır. Lakin geçmiş geçmişte kalmıştır. Artık Türk Milletinin karnı bu gibi hain senaryolara toktur. Hiçbir vatandaşımızda asla bu ihanetin bir parçası olmayacaktır. Bizler, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi Milli Birlik ve beraberliğin teminatıyız. Bizleri Millet yapan her unsurun en sadık muhafazakarıyız. Alevi de bizim, Sünni de, Bektaş-ı Veli de bizim, İmam-ı Azam da, Şah İsmail de bizim, Yavuz Sultan Selim de, Safevi de bizim, Osmanlı da, Pir Sultan Abdal da bizim, Hoca Ahmet Yesevi de Biz biriz beraberiz, hep birlikte güzeliz. Birliğimize kast edenler emellerine ulaşamayacak, kendi çukurlarında boğulacaktır.’’ Şeklinde konuştu.