Kapaklı Gazetesi - CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan protesto olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada öğrencilerin yanında olduklarını ifade eden CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Yöentimi, “Üniversite özgürlük ister. Özgürlük olmadan üniversitede bilim olmaz, üretim olmaz. Ülkemizin en saygın kurumlarından olan ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında gösterilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin yanındayız!” dedi.

“DEMOKRATİK SEÇİMLER TEKRARDAN DÜZENLENMELİDİR”

Üniversite rektörünün atamayla değil seçimle getirilmesi gerektiğini söyleyen parti yönetimi, “Bu başkaldırı sadece Boğaziçililerin değil; ODTÜ'lülerin, Egelilerin, Anadoluluların, Akdenizlilerin, Marmaralıların Türkiye’de ki 209 üniversite paydaşlarının başkaldırısıdır. Mesele, anayasal protesto haklarını demokratik bir şekilde kullanmak isteyen öğrenciler ve akademisyenlerin polis şiddetine maruz kalarak gözaltına alınmalarıdır. Haklarında yurt dışı yasağı bulunan ve halen gözaltında tutulan öğrenciler derhal serbest bırakılmalı ve haklarında yapılan işlemler geri alınmalıdır. Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler tekrardan düzenlenmelidir.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN BARIŞMAYA İHTİYACI VAR”

Konuyla ilgili hükümetin yanlış bir tutum sergilediğini de belirtilen açıklamada, “Mesele şahıslar değil, kurumların geleceğidir. Devletimizin her bir noktasını tekelleştirmeye çalışan Cumhurbaşkanı bu başıboşluğa derhal son vermelidir. Meselenin özü otoriterlikten totaliterliğe evrilen Cumhurbaşkanlığı rejiminin; toplumun nefes borusunu tıkamasından, demokrasinin son kırıntılarını da yok etmesinden, ülkeyi çöküşe sürüklemesinden doğan tepkidir. Türkiye’nin üretmeye, barışmaya ihtiyacı var. Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı var.” ifadelerine yer verildi.