Kapaklı Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin eksiksiz katılımıyla Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. İlgili gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği toplantıda, 31 Mart Yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin meclis üyeliğinden istifa etti.

ÇETİN’İN İSTİFASI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündem maddelerine geçilmeden önce AK Partili meclis üyeleri tarafından verilen iki önerge meclisin onayına sunuldu. AK Partili meclis üyeleri tarafından verilen ilk önergede İnönü Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi’nde bulunan bazı sokaklarda yağmur gideri olmadığından dolayı evleri su bastığı ve vatandaşların mağdur olduğu kaydedildi. Konunun takipçisi olacağını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ’ye üst yazıyla durumu bildirileceğini ifade etti. Bir diğer önergede ise 31 Mart Yerel Seçimlerinde Kapaklı Belediye Başkan adayı olan Mustafa Çetin’in meclis üyesi istifası oy birliği ile kabul edildi. 

‘’YOLUN AÇIK OLSUN’’

Önergelerin görüşülmesinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çetin’e başarılar dileyerek şunları söyledi; “ Kapaklı Belediye Başkan adayı olan Mustafa Çetin arkadaşımızı tebrik ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerinin bayram ve şölen havasında geçmesini temenni ediyorum. Kutuplaştırmadan ve ayrıştırmadan yerel seçim çalışması yaparak Kapaklı’nın örnek olmasını temenni ediyorum. Yolun açık olsun.’’ 

HELALLİK İSTEDİ 

İstifasının onaylanmasının ardından mecliste konuşma yapan Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, ‘’Görev yaptığım sürede herkesle uyumlu ve güzel bir çalışma içinde olduk. Muhalefet olmamız nedeniyle zaman zaman söylemlerimiz kırıcı olmuş olabilir. Ancak bu süre zarfında olumlu ve pozitif bir siyaset yapma gayretinde oldum. Kalbini kırdığım herkesten bugün helallik istiyorum.” İfadelerini kullandı. 

BİRBİRLERİNE SARILIP BAŞARILAR DİLEDİLER

Birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim atmosferi olmasını dileyen Çetin, “ AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olarak müracaatımı yaptım. Uzun bir sürecin sonunda Cumhur İttifakı’nın adayı oldum. Yavaş yavaş siyasi arenaya ineceğiz. 2019 yerel yönetimlerini oluşturma adına demokrasinin gereği sahada çalışmalarımızı, vatandaşla kendimizi anlatmaya gayret edeceğiz. İrfan Başkanımızın dediği gibi kimseyi kırmadan, kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden tüm bölgeye örnek olmalıyız. Bu şekilde Kapaklı’da siyasi propaganda yaparsak siyaset şölenini bayram havasında geçirirsek hepimiz kazançlı çıkarız. En fazla da Kapaklı halkı kazançlı çıkar. Biz bu konuda AK Parti ve MHP grubu ile söz birliği ettik. Bu süre zarfında kırıcı olmayacağız. Eminim ki sizde aynı duygular içindesiniz. Meydanlarda birbirimizi gördüğümüzde sarılalım ve örnek olalım. 2019 yerel seçimlerinin Kapaklı’ya hayırlı olmasını ve yeni yönetimlerin Kapaklı’yı daha ileriye götürmesini diliyorum” sözlerini kaydetti. Çetin’in konuşmalarının ardından yanına gelen Başkan Mandalı başarılar dileyerek Çetin’in elini sıktı. Ardından iki aday birbirine sarılıp helalleştikten sonra; Çetin ve partililer meclis toplantı salonunda ayrıldı. 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ 

Adayların konuşmasının ardından oturuma geçilerek gündem maddeleri oylandı. Meclisin ilk gündem maddesinde Atatürk Mahallesi 2060-2061 adalar ile 278 ve 280 parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği görüşülürken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi. Bulgaristan Samuil Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ olma konulu gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda, Cumhuriyet Mahallesi 730,774,775,780 ve 782 numaralı parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusu da İmar komisyonuna havale edildi. Dolu Kadro değişikliği konulu yazının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, başarı gösteren sporcuların ödüllendirilmesi maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile gönderildi.  Gündemin altıncı maddesinde 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusu İmar komisyonuna havale edilirken, gündemin son maddesinde kredi kullanılması konusu da Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis, komisyonlara havale edilen gündem maddelerini karara bağlamak üzere 6 Şubat Çarşamba günü saat 16.00’da yeniden toplanacak.