Kapaklı Gazetesi - CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda, Kadın Kolları Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı için seçim süreci devam ederken iki isim adaylığını açıkladı.

Deniz Bilge ve Emir Tarcan için gerçekleştirilen basın toplantısına CHP Kapaklı İlçe Yönetimi, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katılım sağladı. Toplantıda Elazığ’da yaşanan deprem ile ilgili de dilek ve temennilerde bulunuldu.

‘’KOL KOLA İKTİDARA YÜRÜYORUZ’’

Toplantının açılış konuşmasını CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bildiğiniz üzere bir kongre takvimi yaşadık ve yeni bir ilçe başkanınız oldu. Yaklaşık 10 gündür görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Biraz yeniyiz. Heyecanımız yüksek. Kadromuzu da git gide büyütmek istiyoruz. Bugün de yine kendi özgüvenleriyle buraya gelmiş olan ve bizlerden basın açıklaması talep eden arkadaşlarımızdan Deniz Hanım ve Emir Bey aramızda. Kendileriyle 31 Mart sürecinde omuz omuza çalıştık. Ne kadar özverili çalıştıklarını ben kendi gözlerimle gördüm. Bu bir yarıştır. Geçenlerde de yine bir kadın kolu başkan adayımız olmuştu. Bugün ikincisi olacak. Belki de ileride 5’e çıkacak. Bizde diğer partiler gibi tepeden atama yoktur. Bizde her şey demokratiktir. Bizde demokrasi vardır, sandık vardır. Siz değerli üyelerin oylarıyla her şey belirlenir. Yukarısının talimatıyla hiçbir şey olmaz. Ve hiç kimse de bu makamlara birisinden icazet almaya gelmez. Tek amacı Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını dalgalandırmaktır. Benim her zaman söylediğim gibi; hem yerelde hem genelde iktidar olamaya geliyoruz. Bildiğiniz üzere partimiz 96 yaşında ve 4 yıl sonra 100 yaşında olacak. 100. Yılımızda iktidar bize yakışır. Hep beraber el ele, kol kola iktidara yürüyoruz.’’

KENDİSİNİ TANITTI

Ardından ilk adaylığını açıklayan isim Kadın Kolları İlçe Başkan Adayı Deniz Bilge oldu. Kısaca kendini tanıtarak söze başlayan Bilge, ‘’1983, İstanbul doğumluyum. Evli ve 1 çocuk annesiyim. Uzun yıllar özel bir firmanın muhasebe departmanında görev aldım. Bazı nedenlerle ara verdiğim lisans eğitimime şu an devam ediyorum. Son sınıf İşletme Fakültesi öğrencisiyim. Kendimi bildim bileli siyasete karşı bir sempatim vardı. Oturduğum ildeki ilçe teşkilatlarında her zaman aktif olarak görev aldım. Kapaklı’da da 31 Mart seçimlerinde 28. Sıra meclis üyesi adayıydım. Bu süreçte kendime düşen görevleri layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum.’’ dedi.

‘’ONUR VE GURUR DUYUYORUM’’

CHP çatısı altında siyaset yapmaktan onur duyduğunu dile getiren Bilge, ‘’Seçim bitti ama biz pes etmedik. Sahalardan uzaklaşarak partimizi yalnız bırakmadık. Memleketimizin bu günlere gelmesinin yegane öncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ün bize kurduğu Cumhuriyet’in, inandığımız demokrat ve ilerici davanın her zaman savunucusu olmaktan her zaman onur ve gurur duyuyorum. Biz Cumhuriyet kadınları, Atamızın bize emanet ettiği haklarla her alanda birbirimize kenetlenerek, kişisel menfaat örgütü değil; Kapaklımız için hatta Türkiye’miz için ideolojik bir örgütlenme yaratmalıyız. Mevcut iktidarın ülkemizde yok olmasına izin verdiği şeyleri hepimiz biliyoruz. Eğitim, sanat, bilim, doğa, kültürel değerlerimiz, her şeyden öte manevi değerimiz Atamıza olan sevgimizi ve minnet duygularımızı yeniden yeşertmeliyiz. Çıktığım bu yolda sadece yoldaşlarımıza değil; bölgemizin bütün vatandaşlarına derhal ulaşıp doğru bildiğim yolu aktarmak için örgütümüzün Kadın Kolları Başkanlığına adayım. Seçim kaybetmiş bir ilçe olarak bu zor dönemde sahip olacağım yükümlülüklerin farkındayım ve başım dik bir şekilde bu görevi yerine getireceğime inancım tamdır. Katılımınız ve desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayağınıza sağlık. Yeni seçilen İlçe Başkanımız ve Yönetimimizi de tebrik ediyorum. Eski dönemlerde görev alan başkanlarıma ve partililerimize de verdikleri emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

‘’KORKMADIĞIMIZI GÖSTERECEĞİMİZE İNANCIM TAM’’

Ardından CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na adaylığını koyan Emir Tarcan söz alarak; ‘’Öncelikle Elazığ’da yaşamını yitirmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Bugün burada beni yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu partinin tozunu yutmuş bir kardeşiniz olarak karşınızda konuşuyorum. Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları seçim takvimi açıklanmıştır. Geçtiğimiz dönemlerde gençlik kolları başkanlığı yapmış ve yönetimlerde bulunmuş arkadaşlarımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etmek isterim. Bugün bizler için yeni bir başlangıç zamanı. Cumhuriyet tarihimizin en karanlık dönemlerine tanıklık ediyoruz. Tek adam rejiminin korku toplumu ve sessiz gençliği olmamalıyız. Bunun için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak mücadele etmemiz gerekiyor. İlçemizde yapacağımız eylem ve etkinliklerle korkmadığımızı, sessiz kalmadığımızı gösterebileceğimize inancım tamdır.’’ dedi.

‘’LİSTE RENGİMİZ MAVİ OLACAKTIR’’

Kongrede mavi liste ile aday olduğunu belirten Tarcan, ‘’Bizler; fabrikada işçi, tarlada çiftçi, okulda öğrencileriz. Emekçi halk mücadelesi içerisinde bulunmaktan gurur duyanlarız. Terör, ekonomik kriz, eğitimde gericilik ve her alanda adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir ülke sarmalında geleceğimizin kaybolmasını istemiyor, kabul etmiyorum. Ötekileştirmelere, emek düşmanlarına karşı söyleyecek sözlerimiz, gösterecek tepkimiz var. Partimizin ülke genelinde yerel seçimlerde aldığı başarıyı, kendi ilçemiz ve genelde iktidara gidebilmek için durmadan çalışmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü en derinden hisseden biriyim. ‘Yarin yanağından gayrı; her şeyde, her yerde hep beraber’ diyebilmek için. Kapaklı siyasetine yeni bakış açıları ve farklı fikirler getirmeyi hedefleyerek, gençlerin örgütlü bir mücadelede bir araya gelmesini sağlamak ve birleştirici bir gençlik kolları yapılanmasını kurmak için; ötekileştirmelere karşı ve mutlu bir gelecek hayaliyle Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkan adaylığımı açıklıyorum. 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2. Olağan Gençlik Kolları Kongremizde liste rengimiz ‘mavi’ olacaktır. Hepinize teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

‘’AMACINA UYGUN BİR YARDIM YAPILMASINI İSTİYORUZ’’

Toplantı sonrası CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz Elazığ’da gerçekleşen deprem ile ilgili bir açıklama yaptı. Yardımlarla ilgili organize olunması gerektiğini söyleyen Yılmaz, ‘’Elazığ’da bir felaket oldu. Can kayıpları ve yaralılar var. Herkes birlik olup bir şeyler yapmak istiyor. Bazı şeyleri programlı yapmak gerekiyor. Burada ille beraber hareket etmek istiyoruz. Pazartesi günü bir toplantı yapacağız. Geçmiş depremlerde ihtiyaç duyulan şeylere baktığımız zaman bunların başında çocuk bezi, deterjan, diş macunu ve sabun gibi temizlik ürünleri geliyor. Kesinlikle kullanılmış, eski eşyalar göndermeyeceğiz. Mümkün olduğunca sıfır kıyafetler ve ısıtıcılar göndermeye gayret edeceğiz. Bu işlemin koordineli ve amacına uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Bölgedeki tüm ilçe başkanlarıyla görüşme yaparak maddi ve manevi desteklerimizi sürdüreceğimizi söyledik. Biz Cumhuriyet halk Partililer olarak insana insan gibi değer vermeye dikkat ediyoruz.’’ Sözlerini kaydetti.