Kapaklı Gazetesi - 3 dönem Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan İrfan Mandalı, kendisinin belediyeyi borçla devrettiğine dair söylentilere cevaben; ‘’Kapaklı Belediyesinin 31 Mart itibariyle 13 milyon TL’yi geçen bir borcu varsa ben Kapaklı’yı terketmeye hazırım.’’ dedi.

15 yıl Kapaklı Belediye Başkanı olarak Kapaklı'ya hizmet eden İrfan Mandalı, gazetemizin canlı yayınında mevcut Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e adeta meydan okudu. Başkan Çetin’in ‘’Kapaklı Belediyesinin 60 milyon TL civarında borcu var’’ söylemlerine cevap veren Mandalı, mevcut borcun 13 milyon TL’yi aşmadığını iddia etti.

‘’TESKİ VE BÜYÜKŞEHİRİN NE DEMEK OLDUĞUNU ÖĞRENEMEMİŞ’’

Erbay Caddesi’nde gerçekleşen su borusu patlağı ile ilgili konuşan İrfan Mandalı, ‘’Dün itibariyle Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in 12 ayı doldu. Değerli kardeşimiz 31 Mart 2019’dan önce ‘İrfan Mandalı’ya gidiyoruz vatandaşı TESKİ’ye gönderiyor, mezarlıklarla ilgili sorunumuzu söylüyoruz büyükşehire gönderiyor’ diyordu. Şu anda kendisi görevde ve arkadaşımız bu açıklamalarla kendisinin çok yavan olduğunu gösteriyor. TESKİ’nin ve Büyükşehirin ne demek olduğunu hala öğrenememiş. Demek ki o günkü şartlarda arkadaşlarımızın uygulamış olduğu taktik tutmuş ama bugün tutmuyor. Bu bir takım oyunudur, gideceksin Kadir Başkanına ya da TESKİ’nin genel müdürüne; burada bir eksiklik olduğunu söyleyeceksin.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BÖYLE BELEDİYECİLİK YAPAMAZSIN’’

İrfan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Kendisi 3194 sayılı imar mevzuatında hata yapmıştır. Erbay Caddesinin hemen bitişiğindeki yere imar izni verdi, denetleseydi ya? Söz konusu kesintilerle ilgili inşaata fore kazıkları çaktıracaktı. Erbay Caddesindeki inşaatın bodrum katına yol kayma yaptı ve o günden bugüne hala oradaki faaliyetleri yerinde incelemediğinden dolayı Kapaklı susuz kalıyor. Bunun birinci sorumlusu Mustafa Çetin’dir. Onun bu tepkisi öfkeye dönüşmüş. Olmaz kardeşim, böyle olmaz. Böyle belediyecilik yapamazsın. Ben ilk yılda iflas etmeyeceğini düşünüyordum ama beni yanılttı.’’

‘’SORSUN YOL GÖSTEREYİM’’

Kapaklı’nın yoğun göç alan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Mandalı, ‘’Ben 15 yıllık Kapaklı Belediye Başkanlığı dönemimde 100 bin kişi göç aldım. Kendisi 1 yılda 4 bin göç aldı fakat idare edemiyor. Bırakın suyu akıtmayı, altyapısı bitmiş Pınar Bulvarında üstyapı çalışmaları bile yapamıyor. Ben kendisi gibi kibir yapmam, sorsun bana yol göstereyim. Kapaklı’nın faydasınaysa herkesin fikrine ihtiyacımız var. Kendisi öfkeli bir şekilde küsecek, kızacak, kavga edecek. Eğer siyaset yapacaksa oy atan atmayan halkı kucaklamalı. Yerel yönetim liderliğini gösteremezse 13 ay da olsa 5 yıl da olsa iflas eder. Bu durum Kapaklı belediye başkanının liderlik edemediğini gösteriyor. Kalan 4 yılın nasıl geçeceğini, halkın neler çekeceğini bilmiyoruz. Halktan almış olduğumuz mesajlara göre kendisi yetersiz.’’ dedi.

‘’BORÇ 13 MİLYON TL’NİN ALTINDA İSE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKACAK MI?’’

Kapaklı Belediyesindeki borç iddialarına cevap veren Mandalı, ‘’Ben 2004 yılında seçildim, hiçbir eski belediye başkanına böyle bir söylem içerisinde olmadım. Kendisinin de böyle bir söylemde olması ona yakışmaz. Yeniden seçilmek için böyle bir duygu sömürüsü içerisine girmiş olabilir. Ben buradan net bir şekilde açıklıyorum; eğer Kapaklı Belediyesinin 31 Mart itibariyle 13 milyon TL’yi geçen bir borcu varsa ben Kapaklı’yı terketmeye hazırım. 13 milyon TL’nin altında ise kendisi de belediye başkanlığını bırakacak mı? Böyle bir şey yok, bunlar yalan ve düzmece. Bu arkadaşımız yıllar içerisinde yapılan asfalt çalışması ve diğer ihalelerinin ödemelerini borç sayıyor. Benim bildiğim kadarıyla 3-4 ay öncesine kadar benim yapmış olduğum asfalt ihalesinin asfaltı serildi. Vatandaşlarımıza beni 1 numaralı hırsız ilan etmeye çalışıyor, bak ben yine buradayım.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’TEKRAR ADAYIM’’

Son olarak gelecek dönem yeniden aday olacağını açıklayan Mandalı, ‘’Eğer halkımız teveccüh gösterdiği takdirde tekrar adayım. Kapaklı tabi bu dönem değişiklik istedi. 15 yıl görev yapmış bir İrfan Mandalı’dan ziyade, değişik bir isimin Kapaklı’ya daha iyi bir hizmet getireceğine inandı. Sevgili kardeşimize biz başarılar diliyoruz. Hizmet yapmak için bize sormak istiyorsa gelebilir. Biz şu partinin başkanıyız demedik, her partiden gönüllü vatandaşlarımıza sahip çıktık. Kendisi sınıfta kaldı. Vatandaşımız yerel yönetim olarak kendisinden çok büyük hizmetler bekliyor. 5 yıl önce kendisine Kapaklı’nın anahtarını teslim ettim ama galiba 5 yıl sonra ematimi geri teslim edecek gibi duruyor.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.