Ayvazoğlu Kıraathanesi’nde düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Kabaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Millet İttifakının Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları Deniz Bilge, Gürkan Eğne, Fatma İşbilir, Tülay Akat, Erdinç Yılmaz, Seyfi Özgerçek, Nalan Çolak, Kazım Doğaç ve yüzlerce Bahçelievler Mahalle sakini katıldı.

'BEN BİR GÖÇMEN ÇOCUĞUYUM' ŞİİRİN OKUDULAR

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanları, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları ile STK başkan ve temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ile Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları ‘Ben Bir Göçmen Çocuğuyum’ isimli şiiri seslendirerek yüzlerce katılımcıya duygu dolu anlar yaşattı.

''NEREDEYDİN BU ZAMANA KADAR?''

Şiirin tamamlanmasının ardından kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı şunları söyledi: “Bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna kilometrelerce uzaktan göç etmiş çok kıymetli göçmen kardeşlerim… Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biliyorsunuz Kapaklı’mız tam 5 yıldır ilçe konumunda ama ne hastanemiz var ne adliyemiz var. Çevre yolumuz perişan, kavşağımız perişan. Ama şimdi birileri çıkmış konuşuyor; ‘Ben devlet yatırımı getireceğim’ diyor. Adama sorarlar kardeşim; Neredeydin bu zamana kadar?'' dedi.

''KOLTUĞUNDAN OLMASIN DİYE SESİNİ BİLE ÇIKARAMADI''

Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin'e eleştirilerini sürdüren Mandalı, ''Hepinizin bildiği gibi yanı başımızda birçok sanayi kuruluşu var. Zaten hava kalitemiz çok kötü, bunlar yetmiyormuş gibi bir de termik santral belası sardılar başımıza. Neyse ki sizlerin de desteğiyle bu belayı durdurduk! Biz bu beladan kurtulmak için mücadele ederken bu arkadaşımız, koltuğundan olmasın diye sesini bile çıkaramadı. Yahu senin Kapaklı’ya nasıl bir faydan dokunacak be adam?'' diye konuştu.

''KAMUYU ZARARA UĞRATTILAR''

Kapaklı Belediyesi tarafından bir süre önce ihaleye verilen, fakat AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi'nin şikayeti üzerine kapatılan Asfalt Şantiyesi'ni hatırlatan Mandalı, ilçe yönetimini adeta topa tuttu. AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi'nin kamu zararına yol açtığını iddia eden Mandalı, ''Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki yol sorunlarıyla mücadele etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl bir çıktığımız asfalt ihalesiyle Kapaklı’mıza 70 kilometre sıcak asfalt yapacaktık fakat sivri akıllılar DeFacto'nun üst sokağındaki yere kurulacak olan asfalt plentini durdurmaya çalıştılar. Onların niyeti yolları yapmamızı engellemek ve meydanlarda bizi kötülemek. Bu arkadaşlarımız siyasi baskı yaparak asfalt plentimizi mühürletti. Bunların yaptığı particilik falan değil, ayrımcılık. Onlar buradaki asfaltı engelleyerek İrfan Mandalı ve ekibinin seçimi kaybetmesini istedi. Hem sizleri hizmetten mahrum bıraktı hem kamuyu zarara uğrattı. Şimdi de çıkmış ‘Hizmet edeceğim’ diyor. Biz hizmeti zaten yapıyoruz, sen gölge etme yeter! Bu konuda Belediye personelimize teşekkür etmek istiyorum. Bu süre zarfında yolların tamirlerini hızlı bir şekilde yürütmeye çalışıyorlar. Biz bunla yılar mıyız? Yılmayız. Buradan söylüyorum; seçim bitse dahi 2019’da Kapaklı’da her taraf asfalt olacak!'' dedi.

''BORÇSUZ BİR BELEDİYEMİZ VAR''

Kapaklı Belediyesi'nin borçsuz bir belediye olduğunu söyleyen Mandalı, hizmetlerin bu ölçüde aktarıldığına dikkat çekti. Faiz ödemeden hizmet yaptıklarını söyleyen Başkan Mandalı, şunları söyledi; ''15 yıldır bu topraklara hizmet ediyoruz. Kapaklı her yıl binlerce göç alıyor. Bu göç dalgası, hizmet ihtiyacını da sürekli artırıyor. Buna rağmen 15 yıl boyunca bir kuruş faiz ödemedik. Çok şükür borçsuz bir Belediyemiz var.''

''TÜRKİYE’NİN İÇİLEBİLİR KALİTEDEKİ EN GÜZEL 3. SUYU BİZİM''

Su fiyatları ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Mandalı, ''Bunların Belediyecilikten de haberleri yok. Üstüne bir de yalan söylüyorlar. ‘Suyu ucuzlatacağım’ diyorlar. Suyun hesabı ortada. Türkiye'de 81 vilayetin 30 tanesi Büyükşehir oldu. Kanalizasyon, içme suyu, dereler, yağmur suyu hattı TESKİ’ye ait oldu. Diğer bir konu vatandaşımız son zamanlarda su parasının pahalı olmasından muzdarip. 30 tane büyükşehir olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde para olsaydı, sizlere az sonra sayacağım 4 vergi olmazdı. Musluğu açtınız 'Atık Su Bedeli' vergisi, 'Çöp' vergisi, 'Bertaraf' vergisi ödüyorsunuz. O yetmiyor bir de altına %18 KDV ekleniyor. Yani vergiler eklene eklene su paranızdan fazla vergi ödüyorsunuz. Biz istesek de bunu bertaraf etme yetkisine sahip değiliz. Devletin kasasında para olmadığı için bu vergiler ilçe ve büyükşehirden alınıyor. Türkiye’nin içilebilir kalitedeki en güzel 3. suyu bizim.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından Başkan Mandalı, Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar Ayvazoğlu Kıraathanesi önünde hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.